Tabu
Image default
CULTURE Slider

Amânare⎥ Bienala Internațională de Design de la Saint-Etienne

Conform comunicatului de presă oferit luni de echipa organizatorică, a 12-a ediție a Bienalei Internaționale de Design de la Saint-Etienne, programată inițial în perioada 28 aprilie — 22 august 2021, va fi amânată pentru anul viitor. 

Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, organizatorii Bienalei Internaționale de Design de la Saint-Etienne s-au văzut obligați să renunțe la ediția din acest an, care ar fi trebuit să se desfășoare între 28 aprilie și 22 august. 

Decizia amânării a fost justificată într-un comunicat de presă lansat de AFP luni, 8 martie. Marc Chassaubéné, președintele Institutului public de cooperare culturală, a declarat pentru AFP că „am ajuns în punctul în care trebuia să lansăm instalațiile cu foarte multe contraindicații venite din partea autorităților și exista un risc financiar important.” Bienala a fost reprogramată pentru perioada 6 aprilie — 31 iulie 2022.

Resposabilii evenimentului au adăugat că tema celei de-a 12-a ediții va fi consacrată contribuției designului în natura schimbărilor comportamentale individuale și colective, iar Africa va fi invitata de onoare a Bienalei din 2022.

Ediția care s-ar fi bucurat în acest an de un buget de 4 milioane de euro trebuia să reprezinte o schimbare în raport cu anii precedenți, în care evenimentul se întindea pe o perioadă de numai o lună. 

Ultima ediție, organizată în primăvara anului 2019, a cunoscut o scădere substanțială a numărului de vizitatori față de 2017 (când au fost prezente în jur de 240 000 de persoane) din cauza protestelor mișcării „Vestele galbene”. 

ARTICOLE SIMILARE

Studiu: Cât ar trebui să aștepte femeile între sarcini

Andreea Damian

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Andreea Damian

Holograma lui Whitney Houston a început turneul în Europa

Andreea Damian

Sheryl Crow vorbește despre cum s-a simțit respinsă în anii 90

realitatea

Anatomia unei genţi: Gucci Jackie 1961

Andreea Damian

Următorul agent 007 ar putea fi interpretat de o actriță de culoare

Andreea Damian

Scrie un comentariu