Tabu
CULTURESlider

Amânare⎥ Bienala Internațională de Design de la Saint-Etienne

Conform comunicatului de presă oferit luni de echipa organizatorică, a 12-a ediție a Bienalei Internaționale de Design de la Saint-Etienne, programată inițial în perioada 28 aprilie — 22 august 2021, va fi amânată pentru anul viitor. 

Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, organizatorii Bienalei Internaționale de Design de la Saint-Etienne s-au văzut obligați să renunțe la ediția din acest an, care ar fi trebuit să se desfășoare între 28 aprilie și 22 august. 

Decizia amânării a fost justificată într-un comunicat de presă lansat de AFP luni, 8 martie. Marc Chassaubéné, președintele Institutului public de cooperare culturală, a declarat pentru AFP că „am ajuns în punctul în care trebuia să lansăm instalațiile cu foarte multe contraindicații venite din partea autorităților și exista un risc financiar important.” Bienala a fost reprogramată pentru perioada 6 aprilie — 31 iulie 2022.

Resposabilii evenimentului au adăugat că tema celei de-a 12-a ediții va fi consacrată contribuției designului în natura schimbărilor comportamentale individuale și colective, iar Africa va fi invitata de onoare a Bienalei din 2022.

Ediția care s-ar fi bucurat în acest an de un buget de 4 milioane de euro trebuia să reprezinte o schimbare în raport cu anii precedenți, în care evenimentul se întindea pe o perioadă de numai o lună. 

Ultima ediție, organizată în primăvara anului 2019, a cunoscut o scădere substanțială a numărului de vizitatori față de 2017 (când au fost prezente în jur de 240 000 de persoane) din cauza protestelor mișcării „Vestele galbene”. 

ARTICOLE SIMILARE

Penelope Cruz și Antonio Banders, împreună!

Andreea Damian

Incendiile din California au lăsat o pată neagră pe Pământ, care poate fi văzută din spațiu

Andreea Damian

Programul ANONIMUL 2022. Festivalul va avea loc între 8-14 august la Sfântu Gheorghe

Andreea Damian

Mircea Zara, Dj Andi si Krem au îndulcit fetele din Mall

Tendințe în frumusețe | Cosmeticele pe bază de ceapă. Când și cum să le incluzi în rutina ta de beauty

Andreea Damian

Noel Gallagher vrea să lanseze un album solo

realitatea

Scrie un comentariu