Tabu
Image default
CULTURE Slider

Amânare⎥ Bienala Internațională de Design de la Saint-Etienne

Conform comunicatului de presă oferit luni de echipa organizatorică, a 12-a ediție a Bienalei Internaționale de Design de la Saint-Etienne, programată inițial în perioada 28 aprilie — 22 august 2021, va fi amânată pentru anul viitor. 

Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, organizatorii Bienalei Internaționale de Design de la Saint-Etienne s-au văzut obligați să renunțe la ediția din acest an, care ar fi trebuit să se desfășoare între 28 aprilie și 22 august. 

Decizia amânării a fost justificată într-un comunicat de presă lansat de AFP luni, 8 martie. Marc Chassaubéné, președintele Institutului public de cooperare culturală, a declarat pentru AFP că „am ajuns în punctul în care trebuia să lansăm instalațiile cu foarte multe contraindicații venite din partea autorităților și exista un risc financiar important.” Bienala a fost reprogramată pentru perioada 6 aprilie — 31 iulie 2022.

Resposabilii evenimentului au adăugat că tema celei de-a 12-a ediții va fi consacrată contribuției designului în natura schimbărilor comportamentale individuale și colective, iar Africa va fi invitata de onoare a Bienalei din 2022.

Ediția care s-ar fi bucurat în acest an de un buget de 4 milioane de euro trebuia să reprezinte o schimbare în raport cu anii precedenți, în care evenimentul se întindea pe o perioadă de numai o lună. 

Ultima ediție, organizată în primăvara anului 2019, a cunoscut o scădere substanțială a numărului de vizitatori față de 2017 (când au fost prezente în jur de 240 000 de persoane) din cauza protestelor mișcării „Vestele galbene”. 

ARTICOLE SIMILARE

Cum se spală cel mai rapid covoarele? Metode profesionale pentru a curăța mașina și covorul casei

realitatea

Ivanka şi Melania Trump, într-un top al celor mai sexy 100 de femei din lume

Andreea Damian

Top 15 citate celebre amuzante

realitatea

Cearcăne | Cum scapi de ele? Trei sfaturi de la bunica

Andreea Damian

Smiley anunță un megaconcert la Sala Polivalentă, din București. Când va avea loc

Andreea Damian

Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT

realitatea

Scrie un comentariu