Tabu
LIFESTYLE

Apelativele „bunicul” și „bunica”, demodate. Care sunt cele mai populare nume pe care copiii le dau bunicilor

Majoritatea copiilor au două seturi de bunici – unii au chiar mai mulți – și numele pot ajuta la diferențierea rudelor.

„Fiica mea a venit cu numele. Nu mi-a plăcut niciodată numele <<bunica>> pentru că sună foarte vechi. Îmi vin în minte imagini cu bunici în vârstă în balansoare, tricotând pături, făcând pâine și purtând pantofi ortopedici și nu îmi plac. Nana îmi spun cei mici”, a spus Kester Doyle pentru HuffPost.

Un sondaj recent realizat de Preply a constatat că unele nume sunt folosite mai des decât altele.  „Nepoții mei îmi spun TuTu ”, a spus Angelia L Mason, bunică  din Virginia.  

Rezultatele sondajului arată că cele mai comune nume alternative pentru bunici în SUA sunt: Gigi, Nana, Mimi, bunicule, Bibi, Momo, Mac, Pops, Papi, G-Pa, Grandude sau Papa.

Sondajul a analizat, de asemenea, numele de top din fiecare stat al SUA.

„Mamaw”, de exemplu, a fost o alegere de top pentru bunicile din Alabama, Indiana, Ohio și Wisconsin, în timp ce „Pop-Pop” a fost cel mai frecvent în Pennsylvania, Maryland, Carolina de Nord, Missouri, Wisconsin și Minnesota.

„Abuelo” (în spaniolă pentru bunicul) și „Abuela” (în spaniolă pentru bunica) au fost cele mai populare în statele cu populații mari vorbitoare de spaniolă, inclusiv Florida și California.

„Din perspectiva noastră, se pare că bunicii de astăzi nu vor să fie văzuți ca niște bătrâni, ci mai degrabă ca cetățeni activi și productivi, care joacă un rol esențial în viața nepoților lor”, a spus Sylvia Johnson, șefa de metodologie de la Preply, pentru HuffPost.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

România revine la piaţa reglementată. Preţuri fixe la energie electrică din ianuarie 2023

Andreea Damian

Bikinii Tanga, periculoși?

realitatea

Justin Trudeau și-a găsit „geamănul pierdut” în Afganistan

Andreea Damian

Soc la PRO TV! Antena 1 il ia si pe Mihai Petre?

Avem tradiție în șah dar ne batem joc de șahiști – campioana Irina Bulmaga refuză să mai joace

Dora Constantinovici

Simona Gherghe şi-a pierdut calmul în emisiune: «Vă rog frumos! Ieşiţi afară!»

Scrie un comentariu