Tabu
LIFESTYLESlider

Detoxifiere emoțională | Metodele care funcționează cu adevărat

Criza sanitară provocată de coronavirus ne-a arătat cât de vulnerabili suntem. Pandemia a provocat stres, angoasă, tristețe. Pentru a nu vă pierde în vertijul emoțiilor negative, trebuie să dați restart minții în timp că vă detixificați și corpul.

Care sunt metodele care funcționează cu adevărat pentru a elimina toxinele din suflet?

2020, ce an, ce emoții, ce stres am trăit fiecare dintre noi. Frica de izolare, mai mult decât cea de virus, ne-a afectat foarte tare spihicul. Această emoție fundamentală, dureroasă și nerecunoscută, declanșată de absența celuilalt și pierderea reperelor sociale, poate duce la panică, furie, chiar tristețe. De asemenea, se poate comporta ca un sabotor intern și poate provoca excese de tot felul.

 Dr. Antoine Lesur, psihiatru specializat în emoții și suferință, spune că toate aceste tulburări emoționale nu sunt de ordinul patologiei. Suntem ființe sociale, de aceea el facem activități care ne pun în legătură cu ceilalți. Pe unii nu i-au ajutat videoclipurile amuzante sau cursurile de gătit să depășească această angoasă. „Gimnastică, meditație, relaxare, cursuri de yoga … Orice lucru care poate reconcilia corpul și mintea își are interesul”, confirmă medicul. „Emoțiile negative, trebuie să le eliberați, mai degrabă decât să le măturați sub covor”, a spus Abigail Mary Taugwalder, antrenor holistic și profesor de yoga.

Metoda doctorului Habib Sadeghi

Habib Sadeghi

Supraviețuitor al cancerului la vârsta de 17 ani, acest medic holistic californian este un mare succes în Statele Unite cu cartea sa, Emotional Detox. Anne Hathaway, Jessica Chastain, Penélope Cruz, Demi Moore, Javier Bardem, Emily Blunt, Stella McCartney sunt doar câteva dintre vedetele care îi respectă preceptele. Cea mai dependentă de el este Gwyneth Paltrow, care a scris prefața cărții.

Dr. Sadeghi a conceput un program în doisprezece pași pentru a scăpa de aceste toxine emoționale. „Cele mai bune obiceiuri de viață nu sunt suficiente pentru a asigura o sănătate bună”, spune el, „pentru că acest lucru rezultă nu din ceea ce mâncăm, ci din ceea ce digerăm biologic și psihic”. Potrivit acestuia, dacă emoțiile negative nu sunt „procesate”, ele vor stagna și vor dispărea în loc să treacă prin noi și vor rezona la nivel celular. Pentru a le elimina, acestea trebuie neutralizate zi de zi folosind un sistem intern de reciclare.

„Ne reconectăm cu o existență pașnică și pozitivă”, spune autorul. În timp ce îți asumi responsabilitatea. Frica, furia, gelozia, tristețea, dezamăgirea, resentimentele … trebuie să începi prin a-ți accepta emoțiile negative în loc să te îndepărtezi de ele, a le nega sau a da mereu vina pe ceilalți. Și întrucât nu putem separa fizicul de psihic, metoda lui constă în curățarea mai întâi a corpului, apoi a minții.

Actul 1

Timp de cinci zile, urmăm „cura intenționată de desaturare”, care detoxifică organismul, reduce congestia organelor cele mai afectate de sentimente precum furia: ficatul, vezica biliară, plămânii, rinichii și pancreasul. Consumă doar unul sau câteva alimente, dar în cantități mari: mere roșii tăiate în fâșii sau rase; sardine, proaspete sau conservate (în ulei de măsline); unul sau două castroane de orez brun pe zi, apă cu lămâie în fiecare dimineață și în timpul zilei.

kombucha

Alimente fermentate: kimchi, varză murată, miso, tempeh, chefir, kombucha. Renunțați la cafea și băuturile răcoritoare. Mâncăm mult dimineața și din ce în ce mai puțin pe parcursul zilei, lăsând corpul în repaus timp de doisprezece ore. Pe lângă efectul său asupra sistemului digestiv, această cură ar favoriza eliberarea deoxitocinei, unul dintre hormonii fericirii.

Actul 2

Curățăm mintea scriind. Luați o hârtie, un pix și, timp de douăsprezece minute, scrieți tot ce vă vine în minte, fără să vă gândiți, fără să vă faceți griji. Ortografie și punctuație. Scrieți ceea ce vă deranjează, liber, fără cenzură. Nu există teme rele, cuvinte rele, chiar și cuvinte foarte dure, atâta timp cât nu sunt îndreptate spre tine. După douăsprezece minute, ardeți aceste pagini fără a reciti. Efectuați exercițiul timp de cinci zile.

ARTICOLE SIMILARE

Glamour cu distanțare socială. Cele mai frumoase ținute de la Premiile Oscar

Andreea Damian

Celine Dion, super apariție la premiile Grammy 2024! Cum arată artista care se luptă cu o afecțiune incurabilă

Andreea Damian

SMILEY in stare de soc dupa acest accident! Soferul a fugit de la locul faptei

Băutura tradițională rusească ne crește imunitatea împotriva Covid

Andreea Damian

6 idei practice care te ajută să slăbeşti

Fiicele lui Adam Sandler joacă alături de actor într-un film de succes de pe Netflix

Andreea Damian

Scrie un comentariu