Tabu
BEAUTYSlider

ARTĂ VEGANĂ: „Peruci” din fructe, legume și flori

Un Philip Treacy pasionat de horticultură. Designer-ul japonez Hanayuishi Takaya creează și fotografiază podoabe extravagante pentru păr făcute din legume, fructe și flori!

Născut în 1975, artistul japonez Takaya trăiește și lucrează în Kyoto. După o experiență de 15 ani în domeniul alimentației publice, Takaya a renunțat la șorțul de bucătar pentru hanayui — arta de a împodobi părul cu elemente vegetale.

Odată ce plantele sunt fixate în păr, el pune mâna pe foarfecă și începe să sculpteze, ca un adevărat peisagist, verdeața naturală de pe capul modelelor sale. Când opera de artă capilară este terminată, Takaya își ia aparatul de fotografiat și imortalizează creația efemeră, acordând atenție compoziției. 

Meșteșugul lui ne amintește oare de cineva? Cu siguranță! Giuseppe Arcimboldo, faimosul pictor manierist. 

Lucrările sale au devenit foarte cunoscute și sunt comandate pentru diverse evenimente: fashion shows, nunți, concerte live și campanii media. 

Vis împlinit ?

La frageda vârsta de nouă ani, Takaya visa să aibă propriul său restaurant. La 15 ani, lucra deja ca patiser, iar la 19 a fost promovat ca șef bucătar. Cinci ani mai târziu, visul lui din copilărie a devenit realitate: și-a deschis propriul bistro. Totuși, se pare că dacă muncești prea asiduu pentru visurile tale, ele se materializează prea curând…

În 2004, Takaya împlinea 30 de ani de neîmplinire. Ceva nu-l mai mulțumea la viața petrecută printre tigăi și vase, iar fotografia îl atrăgea ca un magnet. A luat decizia că vrea să facă o schimbare și nu s-a pripit deloc.

Viziunea

Ca un împătimit al fotografiei, mereu avid după subiecte noi pe care să le imortalizeze, Takaya căuta neîncetat direcții noi. Într-o zi, a avut o viziune! I-a apărut, ca prin vis, o femeie căreia îi creșteau flori din cap. A făcut repede rost de un model, i-a aranjat câteva flori în păr și, deodată, a simțit că din mâinile lui începe să răsară o creație, dar nu neapărat comestibilă. Atunci, a conștientizat că asta își dorește să facă cu adevărat.

Unesc natura cu umanitatea.

Hanayuishi Takaya

Influențe 

Takaya își iubește locurile natale, iar frumoasa arhitectură din Kyoto, precum și istoria Japoniei îl inspiră în tot ceea ce întreprinde. Este fascinat de lumea vegetală, pe care o împrumută ca material de bază în creațiile sale. Pentru el, florile, fructele și legumele sunt niște opere de artă vie. În acest sens, Takaya are o mentalitate romantică. Natura îl provoacă, îl motivează și îl copleșește, deopotrivă.

Nu pot să rivalizez cu frumusețea naturii.

HANAYUISHI TAKAYA

Invenție

Întrebat dacă îl deranjează atunci când i se spune că este florist, Takaya le răspunde cu o invenție proprie: este  hanayuishi. Cu alte cuvinte, el practică o nouă profesie creativă, care îmbină confecționarea aranjamentelor florale cu arta și make-up-ul.

Efemer și imortal

În doar 15 minute, Takaya improvizează o perucă vegetală. Cât rezistă, depinde de mai mulți factori. Atât temperatura de afară, cât și cea a corpului, vântul și umiditatea contribuie la degradarea creației. Din spusele sale, vara, o astfel de compoziție rămâne intactă preț de 3-4 ore, iar iarna ajunge să reziste și 8 ore.

Faptul că munca sa este evanescentă nu îl deranjează, fiindcă revine mereu la frumusețea ciclurilor de viață ale plantelor. După Takaya, vegetația ne iluminează viața și apoi dispare, iar el preia acest moment unic, în care creația lui „e în floare” pentru a o surprinde într-o fotografie. Astfel, lucrările sale sunt conservate, iar memoria sa nu poate fi ștearsă atât de ușor din paginile istoriei.

Viitorul sună bine

Takaya este entuziasmat când se gândește la viitor. A făcut show-uri de modă în Tokyo, dar  și-ar dori să colaboreze cu fashion designeri din lumea întreagă și să-și prezinte munca și în afara Japoniei. Nu știm dacă va deveni un designer de pălării, dar îi așteptăm cu interes colecțiile de măști vegetale!

ARTICOLE SIMILARE

Afla cum sa iti faci un machiaj perfect pentru sezonul acesta! Tutorial Summer Chocolate Makeup!

realitatea

Ceremonia de învestitură din SUA. Rochiile Primelor Doamne de-a lungul decenilor

Andreea Damian

O nouă campanie o desfiinţează pe Barbie! E socant cum arata papusa fara machiaj

Descopera cum poti combate natural raceala

realitatea

Andra a pierdut mult din cauza coronavirusului. Ce a fost nevoită să facă vedeta

Tabu Tabu

Un model a pozat nud la Zidul Plângerii din Ierusalim și i-a enervat pe credincioși

Andreea Damian

Scrie un comentariu