Tabu
LIFESTYLESlider

Summer body | De ce ar trebui să renunțăm la acest concept

În timpul sezonului estival, multe femei pot începe să simtă presiunea mentală pentru a face ceva în legătură cu corpul lor pe măsură ce văd fluxurile de pe rețelele de socializare. Fotografiile, videoclipurile, postările și articolele sugerează o imagine ideală a unui corp de vară – de preferință subțire și tonifiat.

Stigmatul de greutate care vine împreună cu vremea caldă poate afecta negativ sănătatea noastră mentală și încrederea în sine și ne putem simți frustrate că nu avem acel „corp perfect de vară” care ar putea întoarce capete când îmbrăcăm costumul de baie. Adevărul este că un „corp de plajă” este un concept prea mediatizat și cu toții ar trebui să fim liberi să ne bucurăm, tot timpul anului, fără presiune, de corpul nostru. Nu este nevoie să arătăm un anumit mod de a ne bucura de vară sau de orice alt moment din viață.

Conceptul de „summer body” sau „beach body” este o capcană mentală care ne poate impune așteptări nerealiste. Ideea aspectului perfect de vară creează o iluzie că trebuie să arătăm într-un anumit mod, adică trebuie să fim slabe și tonifiate pentru a ne îmbrăca un costum de baie, pentru a merge la plajă și pentru a ne bucura de vară. Atunci când acest obiectiv nu este atins, acest lucru poate duce la frustrare, anxietate sau chiar tulburări de alimentație. Adevărul este că, dacă ai un corp și un bikini pe el, ai deja acel „corp de bikini” și este suficient de perfect ca să mergi la plajă și să te bucuri din plin de vară.

Ar trebui să ne punem sănătatea pe primul loc

Mulți oameni pot folosi sentimentul de nemulțumire și rușine corporală pe care îl obținem din cauza tuturor vorbelor despre „corpul de plajă” pentru a ne oferi tot felul de planuri de dietă sau de antrenament, dar de obicei nu are nimic de-a face cu sănătatea. Obiective realiste și sănătoase – de asta avem nevoie în loc de rușinea corpului și standarde de frumusețe nerealiste.

Experții sugerează că, în loc de a promova imaginea corpurilor subțiri pe plajă, ar trebui să ne apreciem propriul corp și să ne bucurăm de el. Fii atentă la obiceiurile alimentare, în loc să respecți doar dietele restrictive. Ascultă poftele alimentare ale corpului. Găsește o modalitate plăcută de a face exerciții fizice și de a avea o alimentație echilibrată pe tot parcursul anului, nu doar înainte de vară.

ARTICOLE SIMILARE

Stela Popescu a împlinit 78 de ani sâmbătă! Cât de frumoasă era în tinereţe

Cum să trăiești ca o divă autentică

realitatea

Gabriela Prisăcariu a vorbit despre a doua sarcină. Soția lui Dani Oțil, mai hotărâtă ca niciodată

Andreea Damian

Sepia, de la cerneală de scris la colorant alimentar și filtru pentru poze vintage

Ciocîrlan

Andra, SCHIMBARE RADICALĂ de LOOK! Uite cum ARATĂ acum

realitatea

Cafeaua Jacobs da tonul la joaca!

realitatea

Scrie un comentariu