Tabu
Image default
HEALTHSlider

Beneficiile terapiei „sălbatice”

Suntem „semi-limitați” și avem nevoie mai mult ca niciodată să ne îmblânzim energiile, să ne eliberăm instinctele primare și să ne hrănim pielea. Cu cât trăim mai mult închiși în casă, cu atât putem călători mai puțin, cu atât mai mult trebuie să evadăm, să ne reconectăm cu natura, să experimentăm senzații tari, spun experții. Să crești chiar și un fir de pătrunjel pe balconul tău este o aventură, dar evident că nu este suficient.

Tendința asta de a trăi „wild” (sălbatic) a apărut de ceva timp în toate domeniile și invadează industria de frumusețe și cea de wellness. A început cu alimente crude, dar continuă cu tot felul de experiențe captivante. Este vorba de a ne urma simțurile mai mult decât intelectul, așa cum explică Peter Wohlleben în cartea sa  L’Homme et la Nature. În absența unor spații mari, ne reconectăm cu animalul nostru interior și ne conectăm la cei vii.

Puterea buruienilor

Piciorul caprei (Aegopodium podagraria), păpădia, iarbă grasă, este plante nepopulare sunt pline de virtuți, explică patiserul naturopat Jennifer Hart-Smith, potrivit Madame Figaro. „În aceste vremuri de pandemie, în care prevenirea, sănătatea și imunitatea nu au fost niciodată atât de importante, aceste buruieni sunt bombe nutriționale, mult mai bogate în micronutrienți decât majoritatea legumelor. Acestea permit atât detoxifierea, cât și revitalizarea, cu bonusul suplimentar al unui efect alcalinizant.” Atâta timp cât respectați anumite reguli.

Plantele sălbatice pot fi culese de pe câmp sau pot fi cumpărate din anumite magazine specializate. Curățați întotdeauna planta sălbatică spălându-le în mai multe ape cu câteva picături de oțet de mere sau bicarbonat de sodiu, chiar și o picătură de ulei esențial de oregano. „Aveți grijă, avertizează autorii, trebuie să începem cu cantități mici, pentru că nu mai suntem obișnuiți cu clorofila.”

Urzica este un concentrat excepțional de nutrienți, inclusiv minerale de care are nevoie orice persoană acidificată sau demineralizată, subliniază Jennifer. Semințele sale sunt un adaptogen puternic care funcționează în armonie cu corpul uman. În cele din urmă, ameliorează osteoartrita și durerile articulare. Urzica se consumă într-o mie de feluri.

morcov sălbatic

De menționat sunt morcovul sălbatic, un super antioxidant care îmbunătățește textura pielii, piciorul caprei, o plantă foarte remineralizantă, care poate înlocui spanacul în orice salată sau iarba grasă, ultra-bogată în omega-3, esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos și cerebral.

ARTICOLE SIMILARE

Dependența de internet, jocuri de noroc și rețele sociale nu mai e o glumă

realitatea

Tratamente de înfrumusețare: ingrediente care nu trebuie amestecate

Andreea Damian

Trucul isteț pe care Meghan Markle îl folosește pentru a ascunde firele albe

Andreea Damian

Ucigașul din Toronto, Alek Minassian făcea parte dintr-un grup misogin care promova violența și violul

realitatea

O celebritate își vinde cu 12.000 $ lacrimile strânse după despărțirea de iubit

Andreea Damian

Un artist a proiectat o cameră de hotel în care este aproape imposibil să stai

realitatea

Scrie un comentariu