Tabu
Image default
HobbyLIFESTYLESlider

Cărți captivante de citit acasă

Atunci când stai acasă și ai la dispoziție timp liber pentru a savura o carte bună, nu rămâne decât să alegi un roman care te captivează și să te cufunzi în lectură. Dar nu e chiar ușor de ales, mai ales că poate îți dorești să citești o carte nouă, ce tratează un subiect total diferit de ceea ce ai încercat până în prezent. Dacă vrei să îți valorifici timpul liber, ți-am pregătit 5 recomandări de cărți pe care nu vei regreta să le adaugi în bilbioteca ta!

TOP 5 cărți de citit acasă

1.     Casino Royale – Ian Fleming

Dacă nu ai citit până acum un roman cu James Bond, e timpul să te delectezi cu aventurile celebrului spion britanic. Fermecătorul James Bond are o misiune specială, de a falimenta la jocul de poker un agent rus periculos, cunoscut sub porecla Le Chiffre. Atmosfera cazinoului din Muntenegru, unde este trimis Bond, este completată de prezența misterioasă a frumoasei Vesper care condimentează acțiunea cărții. După aventuri și răsturnări de situații, rămâne să descoperi dacă Bond a reușit în misiunea sa, fiind trimis de însăși șefa serviciului britanic de spionaj, MI6.

Cărțile care transun cititorul în lumea fascinantă a cazinourilor și jocurilor de noroc au devenit celebre prin acțiunea și adrenalina surprinse în fiecare pagină. Industria însăși este una în plină dezvoltare, inclusiv în România unde majoritatea cazinourilor online sunt licențiate ONJN. Vezi pe supercazino.ro lista completă a cazinourilor licențiate din România, dacă te interesează această industrie de divertisment!

2.     Pe aripile vântului – Margaret Mitchell

Dacă te-a speriat ideea de a parcurge un roman în trei volume, acum ai timp să citești. Timpul trece mai repede alături de personaje frumos conturate și o atmosfera captivantă, în care războiul și dragostea se împletesc într-o poveste inegalabilă. Pe aripile vântului, magnificul roman istoric al lui Margaret Mitchell, este o poveste grozavă despre iubire și speranță, despre o națiune măcinată de război și al cărui destin va fi schimbat pentru totdeauna. Însă, mai mult ca orice, e povestea de dragoste dintre frumoasa și lipsita de scrupule Scarlett O’Hara și aventurierul și jucătorul de cărți Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo-americane.

3.     Lupul de pe Wall Street – Jordan Belfort

Lupul de pe Wall Street este un roman care te va captiva, este un adevărat ghid de supraviețuire în jungla urbană măcinată de corupție, droguri, afaceri ilegale și bani. Ulterior, a apărut și filmul The Wolf of Wall Street, adaptat după acest roman. La începutul anilor ’90, personajul principal savurează viața în stil american. Stratton Oakmont, firma de brokeraj pe care o conduce, crește și se dezvoltă, devenind una dintre cele mai mari din istoria Wall Street. Personaj al contrastelor, Belfort își mărturisește faptele fără regrete, iar acțiunea dezvăluie experiența unei vieți în care drogurile și prostituția se transformă în repere existențiale. Te va distra umorul fin și satira explicită, iar lecția despre putere și lăcomie te va pune pe gânduri, indiferent de opinia față de personaj. Este o carte care merită citită acum, cu siguranță.

4.     Secretele minții de milionar. Stăpânirea jocului interior al bogăției – T. Harv Eker

Viitorul financiar al fiecăruia este previzibil, gândește autorul cărții. Pentru că noi, oamenii, suntem previzibili. Bogații au un anume fel de a gândi iar cei săraci gândesc în alt mod. Felul în care gândești are un rezultat direct care se oglindește în stilul tău de viață și în câștigurile tale. Dacă ai păreri și concepții diferite de ale bogaților, nu vei reuși să acumulezi bani. Autorul te invita să îți schimbi propria viață și să treci la acțiune pentru a deveni bogat. Rămâne să studiezi singur dacă poți face acea schimbare în viață care să îți aducă succesul.

5.     Jucătorul –  Feodor Dostoievski

Am ales să încheiem acest articol tot cu un roman inspirat din gambling. Chiar dacă poate încă nu ai citit clasicii ruși, poți gusta acum din farmecul unui român celebru, despre jocuri de noroc. Lupta cu adicția pentru jocuri de noroc, nevoia imperioasă de a paria, chiar cu prețul fericirii celorlalți, așteptarea încordată a norocului așezat la masă de ruletă, toate acestea alcătuiesc subiectul cărții lui Dostoievski. Cartea a reprezentat și un pariu în sine, căci marele scriitor nu a avut decât patru săptămâni pentru a termina cartea. Banii câștigați au fost folosiți pentru a-și achita datoriile, iar celebrele cazinouri din Baden-Baden au reprezentat cadrul pentru acțiunea acestui roman. Descoperă mai multe despre cărți aici!

Universul cărților îți îmbogățește viața, și vocabularul, iar fără să-ți dai seama vei învăța să iei decizii mai bune, să înțelegi cum îți poți schimba destinul și te ajută să îți menții echilibrul și stabilitatea emoțională.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Marin, schimbare uluitoare de look. „Ai întinerit cu 10 ani”

Andreea Damian

Cum să respecți tradițiile de sărbători într-o manieră glam

realitatea

CUM ARATĂ TATĂL ANDREEI BERECLEANU! “CE PĂRINTE FRUMOS AI!”

Concurs incheiat! Slabeste sanatos si cu placere!

realitatea

Uimitoarea evoluție a rochiei de-a lungul timpului

Andreea Damian

Mihaela Rădulescu, “CURVĂ OBOSITĂ”, Dichiseanu, “MOŞ SENIL”! Jigniti de un functionar public

1 comentariu

Scrie un comentariu