Tabu
Image default
Slider

Ce puncte de atracție există în Dubai pentru iubitorii de artă

Dubai este o destinație importantă pentru iubitorii de artă și cultură, mai ales în Orientul Mijlociu. Scena locală de artă s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, iar acum include artiști independenți, promovează arta locală și celebrează diverse culturi – creând o atmosferă care reprezintă chintesența Dubaiului.
Sezonul artistic al Dubaiului explodează în martie și aprilie, expoziția internațională Art Dubai, Târgul de artă Sikka și World Art Dubai aducând în prim-plan creativitatea locală – dar iubitorii de artă vor avea multe lucruri de făcut și în restul anului.

Satwa Street Art
Satwa Street Art

Care sunt principalele evenimente artistice?
Art Dubai este cel mai mare târg internațional de artă din EAU, punând arta din Orientul Mijlociu pe harta globală a culturii. Ajuns la cea de-a 14-a ediție, târgul va conține 90 de galerii din 38 de țări, inclusiv 21 de debutanți din Nigeria, Sudan și Vietnam. Târgul va fi organizat în patru secțiuni: Contemporan, Modern, Rezidenți și nou lansata Bawwaba. Denumirea noii secțiuni înseamnă „poartă” în limba arabă și aduce în lumina reflectoarelor o selecție curatoriată de lucrări din Orientul Mijlociu, Africa, Asia Centrală, de Sud și de Sud-Est, dar și din America Latină.

Perioada 25-28 martie 2020 – Locul de desfășurare: Madinat Jumeirah

Târgul de artă Sikka a fost denumit după sikkas (aleile) din Cartierul istoric Al Fahidi, unde are loc, invitând vizitatorii să se plimbe printre case vechi care au fost transformate în mini galerii de artă și instalații artistice pe durata festivalului. Ediția de anul acesta, cea de-a 10-a, va găzdui peste 65 de artiști care vor transforma casele din cartier cu ajutorul artei interactive și a instalațiilor de design inspirate de tema din acest an, „Visători”. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă picturi create în timp real, păpuși uriașe, „calligraphiti” arăbești, portrete 3D sau lucrări audio, video și artă interpretativă la ușa fiecărei case. Mai mult, vizitatorii se vor putea bucura de o mare varietate de divertisment în piața principală, de la concerte de muzică Afro-Tarab și clasică până la poezii recitate pe scenă și filme provocatoare. Cel mai bun lucru: participarea este gratuită.

Perioada 19-29 martie 2020 – Locul de desfășurare: Cartierul istoric Al Fahidi

Dubai Metro Street Art
Dubai Metro Street Art

World Art Dubai se descrie ca fiind „cel mai mare târg retail de artă ieftină din regiune” și pregătește cea de-a șasea ediție cu un scop măreț, transformarea artei contemporane în ceva accesibil. Evenimentul va găzdui peste 3.000 de opere de artă modernă și contemporană care provin de la galerii renumite și de la artiști independenți din peste 30 de țări, inclusiv artiști din Emirate, simboluri pop-art, specialiști în artă și modă, expresioniști experimentali și practicanți ai artei fine și fotografiei.
Perioada 8-11 aprilie 2020 – Locul de desfășurare: Dubai World Trade Centre
Districte artistice
Bulevardul Alserkal a devenit unul dintre cele mai la modă districte artistice din oraș, fiind considerat unul dintre marile hub-uri artistice ale regiuni, și găzduiește numeroase galerii, cafenele și magazine concept atât în interiorul, cât și pe lângă depozitele din districtul Al Quoz. Cartierul este de neratat pentru pasionații de cultură, aceștia putând să viziteze oricare dintre cele peste 60 de spații artistice, de design, de retail, creative și culinare, amplasate în mai multe depozite. De asemenea, bulevardul găzduiește studiouri de dans, cafenele artizanale și spații publice care organizează numeroase expoziții, dezbateri, discuții în grup, proiecții de filme, precum și festivaluri comunitare.
Cartierul istoric Al Fahidi, amplasat la doi pași de Râul Dubai, găzduiește numeroase galerii de artă în camerele și curțile caselor sale istorice. Una dintre cele mai vechi galerii din cartier este XVA, care nu găzduiește doar artă din Orientul Mijlociu, ci este, în același timp, și un hotel care își primește oaspeții în camere decorate cu teme locale. Galeria Majlis este un alt spațiu de neratat pentru pasionații de arte, aceștia putând vizita numeroase expoziții, de la fotografie la sculptură.

ARTICOLE SIMILARE

Aranjarea sprâncenelor | Noua tendință care fascinează femeile

Andreea Damian

6 uleiuri naturale care estompează ridurile fine

Andreea Damian

Ramona Olaru l-a umilit în public pe Cătălin Cazacu. Incredibil ce i-a făcut fostului iubit, de față cu toată lumea

Andreea Damian

Céline Dion părăsește scena dintr-un motiv foarte dureros

Andreea Damian

Detoxifierea: Curatenia de primavara a organismului (partea 1)

realitatea

Cum sunt alinate durerile la un cabinet de kinetoterapie

realitatea

Scrie un comentariu