Tabu
Image default
FASHION Slider

Cele două culori pe care să le porți pentru a atrage optimismul și stabilitatea în 2021

Pe măsură ce tumultuosul 2020 se apropie de sfârșit, Pantone Color Institute și-a asumat sarcina anuală de a prognoza culoarea care va reflecta cel mai bine anul viitor. Institutul a dezvăluit nu una, ci două nuanțe pentru Culoarea Anului: gri suprem („ultimate gray”) şi galben luminat („illuminating yellow”).

Galben și gri, culorile anului 2021? Nu a reușit moda să decidă între cea mai solară dintre culori și cea a vremurilor mohorâte?

Potrivit Institutului, nici incertitudinea ambientală și nicio ezitare cu privire la noul an care se apropie nu au prezidat această alegere: acest galben ar fi fost de fapt ales ca o „umbră caldă impregnată de energie solară” și griul ar încuraja „sentimentele de răceală, stabilitate și rezistență”. O alianță la modă, fără îndoială, notează Madame Le Figaro.

Leatrice Eiseman, directorul Institutului Pantone, își oferă viziunea asupra acestei asociații: „Practic și solid ca o piatră, dar în același timp cald și optimist, este o combinație de culori care ne oferă rezistență și speranță. Trebuie să ne simțim încurajați și înălțați, acest lucru este esențial pentru spiritul uman”.

Acesta este al 21-lea an în care Pantone s-a angajat în alegerea culorii anului viitor. Prima dată a făcut-o în 2000, când a ales blue cerulean. un albastru azuriu superb ce amintea de entuziasmul de a începe un nou deceniu, un nou secol și un nou mileniu. Această nuanță a dominat trend-urile în materie de modă și design interior la acea vreme.

Un pigment care a ajuns atât de departe încât a dat naștere unui monolog în filmul Diavolul se îmbracă de la Prada (The Devil Wears Prada) din 2006, în care se dezvăluie modul în care culoarea a dominat o industrie globală. În istoria câștigătorilor, există un singur precedent al co-câștigătorilor: pentru a vedea două culori alese împreună, trebuie să ne întoarcem în 2016, în zorii votului referendumului privind Brexit-ul și venirea la Casa Albă a lui Donald Trump. În timp ce unii ar putea să vadă acest duo ca pe un rău augur pentru 2021, alții vor fi inspirați de partea solară și liniștitoare a galbenului Pantone 13-0647 și a griului Pantone 17-5104.

Predicțiile modei

Aceste două culori erau deja prezente în prezentările de modă primăvară-vară 2021. Potrivit Tagwalk „Google de modă”, galbenul a fost inclus, de exemplu, în colecțiile Brandon Maxwell, Nina Ricci, Raf Simons și Versace.

În ceea ce privește griul, acesta a fost depus în straturi subțiri în colecțiile Alfie, Acne Studios, Balmain și chiar Celine.

Prada și Salvatore Ferragamo ofereau deja o combinație a celor două nuanțe.

Acest lucru este mai mult decât suficient pentru a te îmbrăca în tendințe anul viitor și să scapi cât mai mult de valurile negative. Mai bine, aceste culori vor aduce un suflu de libertate și creativitate în dulapurile noastre. Pentru a purta acest „gri suprem” și acest „galben iluminant” care reprezintă „o căsătorie de forță și optimism”, Pantone precizează că „nu trebuie să fie utilizate în proporții egale, fiecare putând să se „impună în prioritate”.

ARTICOLE SIMILARE

Fiica lui Bruce Lee dă în judecată un fast-food chinez pentru utilizarea imaginii tatălui său

realitatea

Madonna și colecția de ochelari pentru Dolce & Gabbana

realitatea

Dita Von Teese, coperta Citizen K, winter edition

realitatea

Vrei cerceii Samanthei Jones din Sex And The City 2?

realitatea

Ne cunoastem nevoile fiziologice si psihologice?

realitatea

Lady Gaga şi Ariana Grande au lansat piesa „Rain on Me”, prima lor colaborare

Andreea Damian

Scrie un comentariu