Tabu
CULTURE

Celebritati nascute pe 31 martie!


Christopher Walken

Nascut pe 31 martie 1943, in Astoria, Queens, New York, SUA.

Actor, regizor si scenarist, Walken a obtinut Premiul Oscar in 1978 pentru cel mai bun actor in rol secundar. Cateva din filmele in care il puteti vedea sunt: „Batman Returns”(1992), in rolul lui Max Shreck, „Pulp Fiction” (1994), in rolul capitanului Koons, „Sleepy Hollow”(1999). A primit Premiul Clrence Derwent Award pentru interpretarea din productia Broadwaz „The Lion in Winter”, un Premiu Obie pentru rolul din „The Seagull”, un Premiu Theatre World pentru „The Rose Tatto”, si, in 1997, Premiul Susan Stein Shiva Award pentru activitatea din Teatrul Public Joseph Papp. Walken apare in prezent in comedia „Wedding Crashers” alaturi de Owen Wilson si Vince Vaughn.

Nichita Stanescu

Nascut pe 31 martie 1933, in Ploiesti, judetul Prahova.

Poet, scriitor si eseist roman, a fost ales post-mortem membru al Academiei Romane. Este considerat unul dintre cei mai de seama scriitori romani si a fost laureat al Premiului Herder. Considerat atat de critica literara, cat si de publicul larg drept unul dintre cei mai de seama scriitori pe care i-a avut limba romana, pe care el insusi o denumea „dumnezeiesc de frumoasa”, Nichita Stanescu apartine temporal, structural si formal, poeziei moderniste sau neo-modernismului romanesc din anii 1960-1970.

Angus Young

Nascut pe 31 martie 1955, in Sydney, Australia.

Chitarist si compozitor este co-fondatorul formatiei AC/DC. Angus este cunoscut pentru miscarile sale energice de pe scena si pentru uniforma sa de scolar pe care o poarta in toate concertele. Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul 24 in topul celor mai buni 100 de chitaristi ai tuturor timpurilor. Inainte de AC/DC, Angus a mai cantat in trupa Kantuckee, al carei componenta ii mai includea si pe Bob McGlynn, Jon Stevens si Trevor James. Avea doar 18 ani cand el si fratele sau, Malcolm, au format AC/DC in 1973.

ARTICOLE SIMILARE

De ce nu se îngrămădesc vedetele să prezinte gala Premiilor Oscar

Andreea Damian

CARTE: Regina de gheață, de Alice Hoffman

realitatea

Anastasia Soare. Despre cum a învățat să vadă altfel

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu