Tabu
Image default
FASHIONSlider

Chanel aduce un omagiu celei mai iconice genți, într-un film regizat de Sofia Coppola

11.12, geanta iconică a casei Chanel, marchează o revenire în față prin camera Sofiei Coppola. Un model care traversează veacurile și reunește generațiile.

Scurtmetrajul, regizat de Sofia Coppola, le are în rolurile principale pe Anna Mouglalis, Carole Bouquet, Iman Perez, Zoé Adjani și Louise de Chevigny. Însă, adevăratul headliner al filmului este nimeni alta decât 11.12, una dintre clasicele genți ale casei Chanel.

Numită „The Chanel Iconic”, campania (ale cărei fotografii au fost realizate de Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin), prinde viață la Paris, pe străzile din Saint-Germain-des-Près sau pe Pont-Neuf: actrițele și modelele sărbătoresc această piesă atemporală, realizată pentru viața de zi cu zi a mai multor generații.

„Prima geantă Chanel este o amintire de neuitat, este un rit de trecere”, a spus cineastul. „Am vrut să mă concentrez asupra sa, a modului în care este concepută, a felului în care ne face să ne simțim – așa cum o vedem asupra femeilor care i poartă în timp ce merg în Paris, în viața lor de zi cu zi, dar care au și o anumită parte a misterului.” Fiecare dintre ele trebuie să-și facă propria: „Geanta devine parte a unei experiențe, este un accesoriu pentru viață”, notează Zoé Adjani, potrivit Madame Le Figaro. „Sofia Coppola a prezentat personalitățile tuturor prin această geantă. Se încadrează în mai multe realități.”

O geantă devenită legendară

11.12 este un model legendar în sine. Modelul 2.55 a fost creat de Gabrielle Chanel în februarie 1955, de unde și numele. Dar Lagerfeld a dus stilul la nivelul următor! În 1980, sub impulsul creativ al lui Karl Lagerfeld, geanta a fost reinventată. Creatorul de modă a înfășurat o curea de piele prin lanțul metalic și a adăugat închiderea iconică CC pe care acum o recunoaștem în întreaga lume.

Curelușa de umăr, buzunarele interioare și pielea suplă o fac o companie plăcută de zi cu zi: „Această geantă mărturisește spiritul și imaginația designerului său. Gabrielle Chanel a inventat această geantă, cu o curea de umăr, pentru că a vrut să aibă mâinile libere”, explică Carole Bouquet.

ARTICOLE SIMILARE

Diana Moldovan in Contributor

realitatea

S-a actualizat pagina Poliției cu copii dispăruți – din 7000, după două luni, numărul lor a ajuns la 79

Dora Constantinovici

TOP 5 Esarfe premiate

Kate Moss, preview Just Cavalli Vara 2010

realitatea

Oamenii de știință creează materiale care pot fi reciclate din nou și din nou – sfântul Graal al plasticului

realitatea

MAI MULTA CULOARE, MAI MULTA PLACERE

Scrie un comentariu