Tabu
FASHIONSlider

Chanel Cruise 2022 Show | 5 lucruri de reținut de la prezentarea din Provence

Satul Baux-de-Provence a fost punctul de atracție al colecției Chanel Cruise 2022. Fundalul filmului Le Testament d’Orphée în regia lui Jean Cocteau, un apropiat al lui Gabrielle Chanel, Carrières de Lumières, a fost transformat într-un podium pentru cele 66 de siluete imaginate de Virginie Viard pentru casa franceză. Un spectacol urmat de concert orchestrat de Sébastien Tellier.

Din cauza pandemiei, Chanel a dezvăluit noua colecie Resort din 2022 pe platformele sale digitale. După Singapore, Dubai, Seoul, Havana, Paris sau chiar Capri anul trecut (emisiune difuzată și online), de data aceasta casa și-a dus bagajele la Carrières de Lumières, în satul Baux-de-Provence. Un eveniment de neratat, colecțiia resort este, de asemenea, în fiecare an, o oportunitate pentru casa Chanel de a apela la vise și de a-i sublima moștenirea.

Pentru această nouă prezentare 2.0, Virginie Viard a optat pentru decorul sublim cu calcar alb al Carrière de Lumières, un loc apreciat de Jean Cocteau și prezentat în filmul său – Le Testament d’Orphée (1959). Câteva ambasadoare ale casei – inclusiv Charlotte Casiraghi, însoțită de mama ei, prințesa Caroline de Monaco; Vanessa Paradis; Alma Jodorowsky și Caroline de Maigret – au fost duse la cariera de calcar pentru a participa la filmările colecției de Chanel Cruise 2022.

5 elemente de reținut din spectacolul Chanel

Decorul imaculat al Carrières de Lumières din Provence

Pentru colecția resort din 2022, Chanel își duce modelele în Provence, la Baux-de-Provence. Dacă locul găzduiește acum o serie de expoziții, acesta își datorează faima datorită filmului Le Testament d’Orphée de Jean Cocteau. Una dintre scenele sale l-a marcat în special pe directorul artistic al casei Chanel: „Pentru că Gabrielle Chanel era aproape de Cocteau și îmi place filmul Le Testament d’Orphée. În special această scenă magnifică: un om cu capul unui cal negru coboară în Carrières de Lumières, silueta sa iese în evidență pe pereții foarte albi”, spune Virginie Viard pentru Vogue. Recunoscut prin acest decor de calcar alb, locul a transmis în special esența casei Chanel și a siluetelor sale alb-negru.

Omagiu lui Jean Cocteau

El a considerat-o pe Gabrielle Chanel ca fiind „cea mai mare croitoreasă a timpului ei”. Jean Cocteau a cerut designerului în special la începutul anilor 1920 să realizeze costumele pentru trei tragedii: Antigona, Orfeu și Oedipus King. Urmează o lungă relație creativă în care Jean Cocteau și Gabrielle Chanel nu au încetat niciodată să colaboreze și să facă schimburi. Scrisorile scrise de artistul francez pentru designer au fost sublimate în special printr-un colaj semnat de Inez & Vinoodh. Această prietenie mitică a fost prezentată în cadrul show-ului Chanel Cruise 2022.

Între influențe rock…

De la primele imagini dezvăluite înainte de paradă, tonul a fost stabilit. În apartamentul Mademoiselle, la 31 rue Cambon, unde îi plăcea să-și primească rudele, inclusiv Jean Cocteau, modelul Lola Nicon s-a transformat într-un rockstar, îmbrăcată într-un tricou. Franjuri, piele, perle și paiete desenează un aspect modern cu rezoluție, îmbunătățind în același timp codurile Chanel.

Și siluete alb-negru

Fidelă patrimoniului casei și stilului inițiat de fondatorul ei, Virginie Viard a oferit un adevărat exercițiu de stil prin jocuri alb-negru calibrate, uneori îmbunătățite cu nuanțe pastelate „pentru că simplitatea, acuratețea, poezia lui Cocteau m-a făcut să-mi doresc o colecție foarte curată, un bicolor foarte distinct, realizat dintr-un alb orbitor și un negru profund”, subliniază designerul. Sau o garderobă atemporală în care fundamentele Chanel (jacheta de tweed, costumul, pantofii în două nuanțe) îmbracă umerii cu farmecul grafic din anii șaizeci, în timp ce sunt infuzate cu detalii punk.

Un spectacol muzical plin de stele

Sébastien Tellier a orchestrat un spectacol muzical exclusiv după prezentarea de modă Chanel Cruise 2022. Cântărețul și compozitorul a întâlnit multe dintre muzele Chanel: Charlotte Casiraghi, Vanessa Paradis, Juliette Armanet și Angèle.

ARTICOLE SIMILARE

50 Shades of Grey – o recenzie sincera si subiectiva

realitatea

Smiley anunță un megaconcert la Sala Polivalentă, din București. Când va avea loc

Andreea Damian

Massive Attack revin in Romania – Arenele Romane, 21 iunie 2018

Dora Constantinovici

Cum arată Antonia în costum de baie după ce a zis că s-a îngrășat

Andreea Damian

Top 7 aplicatii utile pentru smartphone

realitatea

Alertă! Persoanele cu această grupă de sânge atrag căpușele

Andreea Damian

Scrie un comentariu