Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

„Cottagecore” și apariția fanteziei rurale moderne

Pandemia și carantina națională a dat naștere conceptului „cottagecore”, care a inspirat utilizatorii de internet care au nevoie de verdeață și activități liniștitoare.

Citind întins într-un câmp de grâu, pregătind un aluat de plăcintă de casă, brodând o lucrare, purtând o rochie lungă cu flori și panglici în păr. Pe Instagram, cuvântul cheie #cottagecore a explodat. Termenul a fost folosit deja în peste 1,2 milioane de postări din întreaga lume! Cei sătui de oraș, unde au suferit din cauza lockdown-ului, au revenit la o viață mai verde, mai simplă și mai autentică, lipsită de nesiguranță, poluare și viruși. În contextul actual, există o adevărată fantezie despre viața în mijlocul naturii, într-un mic sat de munte, cu un ritm mai lent. O tendință la modă în această perioadă.

Un lucru curios s-a întâmplat așadar pe fluxurile de pe Instagram. Din ce în ce mai mulți utilizatori au postat imagini de căsuțe frumoase împodobite cu flori, scăldate în raze de soare, frunziș dens, poteci de pădure și ciuperci care cresc pe copaci, mese de ceai și picnicuri în grădini umbrite, lângă pârâuri gălăgioase, cu pâine de casă, rochii din bumbac brodate cu flori sau fluturi – pare ceva fantezist, dar fenomenul există și a primit un nume – #cottagecore. Este o tendință care a devenit încet estetica remarcabilă a anului 2020. La fel ca multe din conceptele scandinave, precum hygge și friluftsliv.

Tendința a fost îmbrățișată și de vedete. Acum câteva luni, Taylor Swift a lansat albumul Folklore, cu care a câștigat un premiu Grammy. Pozele promoționale au arătat-o ​​într-un cadru împădurit. Albumul a avut o energie brută, pământească, nostalgică, care a alternat între simplitate, confort și escapism. Cuvântele ideal pentru a descrie conceptul cottagecore.

Ca o estetică care romantizează întoarcerea la atributele tradiționale, cottagecore pune un accent puternic pe un amestec de autosuficiență rurală și decor delicat, cu o doză grea de nostalgie. În mod ironic, pentru tot accentul pus pe idila rurală și anti-modernitate, este jucat în mare parte pe internet – pe Tumblr, Pinterest, Instagram și Facebook. Cottagecore se bazează puternic pe fanteziile evadiste moderne.

„Cottagecore se referă la exterior, la viață lentă și include deseori case la țară. Este o comunitate caldă și confortabilă, în natură, care își cultivă propriile alimente, petrece timp cu animale de companie, face picnic în grădină.”, spune Lucy Blackall, practicantă în cottagecore, împrejurimile Oxfordshire-ului legând-o de estetica cottagecore. Utilizatorii descriu cottagecore cu nevoia de a găsi autenticitate, cu o formă de evadare. Cottagecore se referă la plăcerile simple și esențiale.

ARTICOLE SIMILARE

Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor

Andreea Damian

Lavinia Pârva a lansat piesa cu aluzie la Andreea Marin: “Poveşti cu zâne”

Nepoata prințesei Diana, Kitty Spencer, e într-o relație cu un bărbat care are de două ori vârsta ei

Andreea Damian

Iulia Vântur și Salman Khan, dați de gol cu o fotografie. Cum au fost surprinși

Andreea Damian

Fata lui Kim Bassinger a pozat goală pentru PETA

Andreea Damian

APERITIVE de Sarbatori / RETETE!

Scrie un comentariu