Tabu
BEAUTYSlider

Cum arată rutina coreeană de îngrijire a părului în patru pași

Ce se întâmplă dacă am profita de vremea urâtă de afară pentru a ne stimula creșterea părului? Acest ritual de înfrumusețare, direct din K-Beauty, vă invită să vă faceți timp pentru a vă răsfăța scalpul și părul pentru o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă.

Această rutină de îngrijire a părului este perfectă pentru a lupta împotriva căderii lui! Pentru a preveni ruperea firului de păr și pentru a-l întări, haideți să profităm de serile noastre de leneveală pentru a ne îngriji părul inspirându-ne din K-Beauty. La fel ca ritualul de îngrijire a tenului, coreencele dedică mult timp și atenție părului.

Secretul părului lor lung, sănătos și mătăsos include o serie de tratamente profunde. Pentru coreence, părul ar trebui să fie mai întâi sănătos în interior pentru a-și reflecta frumusețea în exterior. De exemplu, ele nu folosesc șampon uscat pentru păr gras sau fixativ pentru a adăuga strălucire! Aceste subterfugii nu rezolvă cu adevărat problemele, ci doar le maschează.

„Coreenii sunt foarte atenți când vine vorba despre aspectul lor. De aceea acordă o atenție minuțioasă sănătății scalpului”, explică Charlotte Cho, cofondator al mărcilor de produse cosmetice coreene Soko Glam și Then I Met You. „Pentru coreeni, îngrijirea scalpului este la fel de importantă ca și cea a pielii, deoarece un scalp bine îngrijit îmbunătățește aspectul părului, făcându-l strălucitor și moale la atingere.”

Pe lângă utilizarea tratamentelor care le purifică scalpul, coreencele folosesc produse nutritive și hidratante care repară firele deteriorate. Iată câteva sfaturi simple și eficiente de la un expert coreean în frumusețe!

Detoxificați scalpul

Este baza rutinei coreene de îngrijire a părului. Totul începe cu un scalp sănătos. În saloanele de coafură, coreencele sunt foarte frecvent supuse unui tratament numit „scalarea scalpului”.

„Acesta este un tratament exfoliant care ajută la îndepărtarea uleiurilor și particulelor acumulate pe scalp care cauzează excesul de sebum și împiedică părul să crească din nou”, explică Charlotte Cho. Acasă, dacă nu aveți un exfoliant specific pentru scalp, expertul sugerează utilizarea produselor din acid salicilic pentru a face părul să pară curat. De asemenea, ea le recomandă pe cele pe bază de pantenol, un derivat al vitaminei B5, care ajută la creșterea părului.

Curăță în profunzime

După ce ați purificat pielea capului, este necesar să rehidratați fibra părului. Acesta este un pas esențial în păstrarea părului mătăsos și sănătos, potrivit coreencelor. Ei aplică un șampon de condiționare, clătesc părul și apoi aplică o mască.

„În mod ideal, acest lucru trebuie făcut o dată pe săptămână. Este întotdeauna mai bine să îl lăsați să acționeze timp de 10 până la 15 minute, astfel încât să poată fi absorbi și hrăni părul în mod corespunzător”, ne sfătuiește Charlotte Cho.

Echilibrează pH-ul scalpului

Un pH echilibrat este esențial pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă: protejează bariera lipidică împotriva daunelor cauzate de factorii de stres ai mediului. Același lucru este valabil și pentru scalp! Dacă nu este suficient de echilibrat, este posibil să aveți pielea uscată, mătreață sau rădăcini grase. Charlotte Cho recomandă să clătiți părul cu oțet la duș după mască sau balsam: „Doar puneți oțet pe scalp și pe lungimea părului. Așteptați aproximativ trei până la cinci minute și clătiți-vă bine părul înainte de a ieși din duș. Repetarea acestui ritual în fiecare săptămână ar trebui să fie suficientă pentru a avea un scalp sănătos și păr hrănit”.

Evitați aparatele de coafare

În K-Beauty, conceptul de tratamente de stratificare funcționează la fel de bine pe piele, precum și pe păr. Măștile, serurile și uleiurile de păr sunt foarte populare în Coreea, spune Charlotte Cho. În loc să-și coafeze părul cu diferite dospizitive, coreencele preferă să folosească zilnic „creme de zi” pentru păr, care le conferă strălucire și previn ruperea lui. Expertul spune să aplicăm uleiurile și balsamurile numai pe capete pentru a evita pierderea de volum.

ARTICOLE SIMILARE

Silvia Dumitrescu, pe vremea când era la liceu! FOTO

Academia Americană de Film schimbă regulile pentru premiile Oscar din cauza pandemiei

Andreea Damian

Noul Monopoly feminist oferă femeilor jucători mai mulți bani decât bărbaților

realitatea

Cannes 2021 | Lungmetrajul „Titane”, premiat cu Palme d’Or. Lista câștigătorilor

Andreea Damian

Atenție ce ruj alegi! O substanță din compoziția sa, toxică pentru organism

Andreea Damian

O tânără nu a mâncat nimic un an de zile! Cum arată acum

Scrie un comentariu