Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cum ne influențează prietenii virtuali alegerile alimentare

Utilizatorii rețelelor de socializare au o probabilitate mai mare să mănânce fructe și legume – sau să mănânce junk food – dacă cred că prietenii lor fac la fel, arată un nou studiu.

Cercetătorii de la School of Life and Health Sciences a Universității Aston din Marea Britanie au descoperit că participanții care au crezut că amicii lor de social media au mâncat cele cinci porții zilnice recomandate de fructe și legume, la rândul lor, au mâncat o porție suplimentară de vegetale. În schimb, la fiecare trei porții de fani junk food consumate de amicii virtuali, subiecții aveau tendința, la rândul lor, să servească o porție suplimentară de alimente nesănătoase și băuturi zaharoase.

Rezultatele oferă primele dovezi care sugerează că prietenii virtuali ne-ar putea influența obiceiurile alimentare, cu implicații importante pentru utilizarea tehnicilor de „nuding” pe social media pentru a încuraja alimentația sănătoasă.

În cadrul studiului, publicat în revista științifică Appetite, cercetătorii au cerut unui număr de 369 de studenți să estimeze cantitatea de fructe, legume, „gustări care dau energie” și băuturi zaharoase pe care prietenii lor de pe Facebook le consumă zilnic.

Nu a existat nicio legătură semnificativă între obiceiurile alimentare ale participanților și indicele lor de masă corporală (IMC), o măsură standard a greutății corporale. Cercetătorii au declarat că următoarea etapă a activității lor va urmări un timp un grup de participanți pentru a vedea dacă influența social media asupra obiceiurilor alimentare a avut un impact pe termen mai lung asupra greutății.

ARTICOLE SIMILARE

Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

Andreea Damian

De ce tocurile înalte nu mai sunt la modă

Andreea Damian

De ce pacientele cu infarct trebuie să fie tratate de medici femei

Andreea Damian

Pokemon Go – cea mai controversata aplicatie a anului 2016

realitatea

Ecoterapia: de ce plantele sunt cel mai bun tratament împotriva depresiei și a anxietății

Andreea Damian

Teatrul Excelsior ⎥ Arlechino și pierdutele iubiri

Ciocîrlan

Scrie un comentariu