Tabu
HEALTHSlider

Cum ne influențează prietenii virtuali alegerile alimentare

Utilizatorii rețelelor de socializare au o probabilitate mai mare să mănânce fructe și legume – sau să mănânce junk food – dacă cred că prietenii lor fac la fel, arată un nou studiu.

Cercetătorii de la School of Life and Health Sciences a Universității Aston din Marea Britanie au descoperit că participanții care au crezut că amicii lor de social media au mâncat cele cinci porții zilnice recomandate de fructe și legume, la rândul lor, au mâncat o porție suplimentară de vegetale. În schimb, la fiecare trei porții de fani junk food consumate de amicii virtuali, subiecții aveau tendința, la rândul lor, să servească o porție suplimentară de alimente nesănătoase și băuturi zaharoase.

Rezultatele oferă primele dovezi care sugerează că prietenii virtuali ne-ar putea influența obiceiurile alimentare, cu implicații importante pentru utilizarea tehnicilor de „nuding” pe social media pentru a încuraja alimentația sănătoasă.

În cadrul studiului, publicat în revista științifică Appetite, cercetătorii au cerut unui număr de 369 de studenți să estimeze cantitatea de fructe, legume, „gustări care dau energie” și băuturi zaharoase pe care prietenii lor de pe Facebook le consumă zilnic.

Nu a existat nicio legătură semnificativă între obiceiurile alimentare ale participanților și indicele lor de masă corporală (IMC), o măsură standard a greutății corporale. Cercetătorii au declarat că următoarea etapă a activității lor va urmări un timp un grup de participanți pentru a vedea dacă influența social media asupra obiceiurilor alimentare a avut un impact pe termen mai lung asupra greutății.

ARTICOLE SIMILARE

Nicki Minaj susține că se retrage pentru ca să-și întemeieze o familie

realitatea

Tendințe în frumusețe | Cosmeticele pe bază de ceapă. Când și cum să le incluzi în rutina ta de beauty

Andreea Damian

3 site-uri cu daruri inedite pentru femeia din viata ta

realitatea

Cum sa ai parte de un tratament relaxant pentru corpul tau si cum poti scapa de stres

realitatea

Cum a reacționat tatăl Rihannei când a aflat că va fi bunic

Andreea Damian

Obiceiuri inofensive care fac femeile să se îmbolnăvească mai des

Andreea Damian

Scrie un comentariu