Tabu
HEALTH Slider

Cum ne influențează prietenii virtuali alegerile alimentare

alegeri alimentare
Utilizatorii rețelelor de socializare au o probabilitate mai mare să mănânce fructe și legume – sau să mănânce junk food – dacă cred că prietenii lor fac la fel, arată un nou studiu.

Cercetătorii de la School of Life and Health Sciences a Universității Aston din Marea Britanie au descoperit că participanții care au crezut că amicii lor de social media au mâncat cele cinci porții zilnice recomandate de fructe și legume, la rândul lor, au mâncat o porție suplimentară de vegetale. În schimb, la fiecare trei porții de fani junk food consumate de amicii virtuali, subiecții aveau tendința, la rândul lor, să servească o porție suplimentară de alimente nesănătoase și băuturi zaharoase.

Rezultatele oferă primele dovezi care sugerează că prietenii virtuali ne-ar putea influența obiceiurile alimentare, cu implicații importante pentru utilizarea tehnicilor de „nuding” pe social media pentru a încuraja alimentația sănătoasă.

În cadrul studiului, publicat în revista științifică Appetite, cercetătorii au cerut unui număr de 369 de studenți să estimeze cantitatea de fructe, legume, „gustări care dau energie” și băuturi zaharoase pe care prietenii lor de pe Facebook le consumă zilnic.

Nu a existat nicio legătură semnificativă între obiceiurile alimentare ale participanților și indicele lor de masă corporală (IMC), o măsură standard a greutății corporale. Cercetătorii au declarat că următoarea etapă a activității lor va urmări un timp un grup de participanți pentru a vedea dacă influența social media asupra obiceiurilor alimentare a avut un impact pe termen mai lung asupra greutății.

ARTICOLE SIMILARE

Dovada că Angelina Jolie nu-l poate da uitării pe Brad Pitt

Andreea Damian

3 cupluri celebre din care drama nu a lipsit

realitatea

Șase moduri prin care Regina Elisabeta a II-a trimite mesaje secrete personalului ei

Andreea Damian

Alina Binder, mireasă într-o rochie Parlor. Povestea din spatele ținutei

Andreea Damian

Jane Fonda deține secretul unei vieți sexuale perfecte

Andreea Damian

Planul UE de reducere a controalelor produselor din pui va crește riscul de îmbolnăvire a consumatorilor

realitatea

Scrie un comentariu