Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să faci ordine în viața ta

Nu trebuie să treci printr-o decepție amoroasă sau să ți se întâmple să te dezamăgească cea mai bună prietenă ca să iei decizia de a face ordine în viața ta. Trebuie doar să te trezești într-o dimineață și să te gândești ce ți-ar plăcea să faci ca să fii fericită cu adevărat.

În ultima vreme, vorbind cu prietenii mei am realizat că una dintre rezoluțiile lor pe 2009 sau 2010 a fost să-și facă ordine în viață: job, relație de cuplu, obiceiuri zilnice. Åži m-am gândit să le urmez exemplul.
Așa că, dacă ești în faza de ,,curățenie’’, nu te refugia într-un ashram indian sau la o mânăstire din Moldova pentru a te regăsi (decât dacă treci printr-o fază mistică).

Nu trebuie decât să îți iei un sfârșit de săptămână numai tu cu tine și să te gândești ce ți-ai dori să schimbi.
Esti workoholică și simți că nu mai ai timp nici să-ți amintești că este ziua ta de naștere? Este al nu știu câtelea weekend în care îți iei de lucru pentru acasă? Pune frână. Nu-ți fie teamă că vei fi dată afară, pentru că e criză și angajatorul tău va găsi de a doua zi 100 de doritori care să-ți facă treaba. Gândește-te cum să-ți ordonezi timpul astfel încât la ora 7 seara cel târziu să ajungi acasă sau la o ciocolată caldă în compania prietenelor sau la un film cu iubitul. Iar dacă angajatorul se supără că pleci așa ,,devreme’’ și te concediază, îl poți da în judecată pentru nerespectarea normelor de lucru.

Ești prietena pe umărul căreia plâng toți prietenii atunci când au o problemă și tu te încarci de fiecare dată cu decepțiile lor? E foarte frumos să fii o prietenă bună, dar la un moment dat se poate să obosești, să vezi viața în alte culori și să te încarci de energie negativă. Nu îi îndeparta pe acești prieteni, dar încearcă să fii alături de ei și să îi ajuți în măsura în care păstrezi acele proporții normale.

La birou s-a obișnuit toată lumea că tu ești cea care vine cu soluții atunci când e o problemă? Că tu ești cea care nu uită niciodată să colecteze banii de cadou de ziua unui coleg? Nu aștepta ziua în care vei uita și te vor blama toți. A fi indispensabil nu este un lucru rău, dar uneori poți fi luată de fraieră, și asta naște frustrări în timp, așa că învață să delegi, cu eleganță și cu zâmbetul pe buze.

Când simți că obosești și devii irascibilă, nu ține în tine. Evident, nu trebuie să-ți verși nervii pe prima persoană întâlnită sau pe telefonul mobil, dar gândește-te ce te-ar face fericită în acel moment. Un parfum sau o pereche nouă de pantofi sunt cel mai bun medicament. Sau, dacă ești pe buget recesionist, un gel de duș cu aromă de ciocolată și caramel. Instant therapy.
Încearcă să-i îndepărtezi pe ,,vampirii energetici’’, persoanele care pur și simplu te obosesc. Dacă nuțti face plăcere să te întâlnești cu cineva într-un anumit moment, nu o face. Lucrurile făcute din obligație sunt extrem de obositoare, cu atât mai mult cu cât trebuie să ,,joci teatru’’.

Încearcă să fii puțin egoistă, dacă o faci cu măsură nu e grav. E ca un medicament tare administrat în doze mici dar cu efect maxim.
Mergi la sport, te va ordona și-ți va da un tonus bun. Mănâncă micul dejun în fiecare zi și bea multă apă. Mergi pe jos, măcar o jumătate de oră pe zi.

Propune-ți să realizezi 5 lucruri în anul care abia a început. Pentru ca la final să te mândrești că ai bifat cel puțin trei.
Înconjoară-te de oameni buni, de cei mai minunați prieteni. Experiența vine în timp și la un moment dat îți dai seama cine sunt adevărații tăi prieteni.

În fiecare zi fă ceva care îți place. Live your life!

Succes!

ARTICOLE SIMILARE

Ciocolata, aliment terapeutic

realitatea

Fumatul în timpul sarcinii afectează fertilitatea copilului

realitatea

De ce oamenii care părăsesc biroul la ora 17:00 au o viață mai bună

Andreea Damian

MONICA DASCALU gateste ardeleneste: sos de smantana, prajitura cu scortisoara, tort de mere

O femeie de 61 de ani și-a născut propria nepoată

Andreea Damian

IMAGINI ŞOCANTE cu Mihaela Rădulescu SNOPITĂ-N BĂTAIE, chiar în faţa fiului său (VIDEO)

realitatea

1 comentariu

nisipprintredegete 29 January 2010 at 14:30

imi plac la nebunie articolele tale! pe langa faptul ca ma binedispun, au si sfaturi simple, dragute si usor de pus in practica. iar rezultatele sunt uluitoare!

Răspunde

Scrie un comentariu