Home > Health > Terapii > Cum să alegi pilota ca să scapi de anxietate

Cum să alegi pilota ca să scapi de anxietate

anxietate

Poate o simplă pilotă să te vindece de anxietate? Da, e posibil! Oamenii de știință susțin că o pilotă prea subțire este cauza unui somn neliniștit și fragmentat. Insomnia este astfel direct responsabilă pentru stările anxioase de peste zi.

Cercetările arată că o pilotă cu greutatea ideală pentru corpul adult este un bun instrument al terapiei prin atingere. De obicei, pilotele sunt prevăzute cu un anumit număr de compartimente în care au o umplutura ce dă grosimea pilotei și care sunt distribuite în model egal, în fiecare compartiment. Această compartimentare se comportă exact ca un pled pentru un bebeluș.

Presiunea ușoară pe care o are pilota cu greutatea potrivită pentru corpul tău te ajută să te relaxezi, dar totodată ajută și la producerea serotoninei, substanța din creier care ne ajută să ne calmăm și ne dă o stare de bine. Un alt beneficiu al serotoninei este faptul că ajută la memorie.

Din punct de vedere neurologic, presiunea ușorară (numită sensibilitate proprioceptivă) pe care o are pilota cu greutatea potrivită pentru corpul tău te ajută să te relaxezi reduce cortizolul și crește nivelul de serotonină și melatonină în creier, conducând la scăderea ritmului cardiac și tensiunea arterială.

Cortizolul este un hormon eliberat în timpul situațiilor stresante. Nivelurile ridicate de cortizol au fost legate de insomnie, anxietate și depresie. Serotonina este un neurotransmițător care ajută la reglarea ciclului cicardian. Acesta este legat de bunăstare și fericire. Melatonina este principalul hormon implicat în a face corpul să adoarmă și să rămână adormit. Mulți americani iau suplimente de melatonină pentru a trata insomnia.

O pilotă potrivită pentru corpul nostru previne boli precum Parkinson, Alzheimer, sindromul Tourette, problemele legate de tulburarea bipolară, sindromul de stres posttraumatic, tulburările date de deficitul de atenție, la combaterea insomniei. Vindecarea anxietății previne astfel boli precum depresia, traumele psihice, paranoia.

 

Articole asemanatoare
Cum scapi de stresul cauzat de știrile bombastice în cinci pași simpli
anxietate
Suferi de anxietate din cauza schimbărilor climatice?
curățenia
De ce pe unii dintre noi curăţenia îi face mai puţin anxioşi?
Stresul din timpul zilei se transformă în vise anxioase noaptea

Comenteaza acest articol

Cum să alegi pilota ca să scapi de anxietate

by Andreea Damian   1 min
0