Tabu
Psihologie Slider

Cum scapi de stresul cauzat de știrile bombastice în cinci pași simpli

Suntem constant bombardați cu știri, adevărate și false iar studiile ne-au arătat că acestea provoacă stres. Experții împărtășesc sfaturi despre cum să eviți să devii suprasolicitat.

Limitați timpul petrecut pentru citirea știrilor

“Anxietatea indusă de titlurile bombastice” reprezintă o problemă tot mai mare. Un raport al Ofcom realizat săptămâna trecută a constatat că majoritatea oamenilor consideră că mediul politic reprezintă o sursă importantă de stres. Psihoterapeutul psihanalist Prof Brett Kahr spune că: “Oamenii sunt copleșiți și bombardați de orice tip de comunicare. Vă puteți simți ca o țintă de darț, fiind loviți zilnic de mici știri – nici una nu este personalizată sau relaxantă. O modalitate de a reduce impactul ciclului de știri non-stop este de a folosi track-time trackers, disponibil pe iOS și Android, pentru a limita timpul petrecut în lectură sau vizionarea știrilor de pe telefonul mobil.”

Dezactivați notificările breaking news

Dacă nevoia de a fi mereu informat este prea puternică pentru a rezista, atunci cel puțin opriți notificările aplicațiilor de știri, asta poate împiedica într-o oarecare măsură să fiți asaltați cu evenimente de tip breaking news. Un studiu din 2016 a constatat că notificările aplicațiilor de știri breaking news au exercitat o influență negativă asupra funcției cognitive prin întreruperea sarcinilor zilnice, în timp ce un altul din 2015 a declarat că “poate crea stres din cauza supraîncărcării cu informație”.

Citiți și veștile bune

Academicianul Hans Rosling se referă la “factualitate” ca mijloc de a ține știrile lumii în perspectivă. Rosling o numește “înțelegere ca sursă de pace mentală”. El spune: “Când auziți ceva teribil, calmați-vă prin întrebarea: dacă ar fi existat o îmbunătățire pozitivă, aș fi auzit despre asta?”. Cel mai probabil nu.

Prioritizați sursele de știri de încredere

Acum este bine cunoscut faptul că rețelele sociale pot amplifica apariția știrilor false. Eric Carlsson, profesor de studii media și comunicare, spune: “A existat o criză a cunoașterii și a adevărului datorită unor știri false, multe dintre ele fiind răspândite pe platformele nereglementate de socializare, astfel că trebuie să interogăm mai atent aceste surse. “Psihoterapeutul Dr Graham Music adaugă că mass-media socială este “hiperstimulatoare “. Găsește-ți știrea în publicații verificate și de încredere.

Nu există știri înainte de culcare

Cercetările au arătat că cititul știrilor înainte de culcare perturbă somnul, astfel că citirea știrilor pe ecran înainte de culcare poate face ca diminețile tale să fie și mai anxioase și obositoare. “Rutinele de auto-îngrijire seara sunt atât de importante”, spune Music. Chiar dacă am citit știri anxioase în timpul zilei, somnul ne poate reface aproape în totalitate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Patreon ar putea să înceapă să ofere împrumuturi creatorilor, printre alte servicii noi

realitatea

Armand Assante își dă întâlnire cu publicul bucureștean

Andreea Damian

Costumat în UNICORN și cântând, Ryan Reynolds i-a șocat pe coreeni

realitatea

Meghan Markle, trădată de tatăl ei din nou. Nu se aștepta la așa ceva

Andreea Damian

Există viață după cancer. A traversat singură Atlanticul și a doborât un record mondial

Andreea Damian

Sexy-calendarul Putin din 2020 transmite un mesaj subliminal către guvernele lumii

Andreea Damian

Scrie un comentariu