Tabu
Slider

Cum a schimbat haosul anului 2020 cântecul verii

cântecul verii

Cum vacanțele și festivalurile de muzică sunt anulate în favoarea provocărilor de pe TikTok și a protestelor, muzica sună altfel vara aceasta. În vara anului 2017, Despacito era fredonat de toată lumea. Single-ul lui Luis Fonsi și Daddy Yankee a urcat de pe poziția 88 în topul Billboard Hot 100 pe primul loc. În acest moment al verii, cântecul verii este de obicei evident. Este melodia pe care o auziți într-un bar, într-un club, într-o mașină sau chiar la magazinul din colț. În 2020, cântecul verii nu a putut fi ales din cauza pandemiei.

Studiourle de înregistrări prezintă la sfârșitul verii sau la începutul primăverii tendințele verii. Însă anul acesta multe lansări majore, inclusiv albumele lui Lady Gaga, Disclosure, Haim, Alicia Keys și 1975, au fost amânate din cauza incertitudinii create de pandemie sau a solidarității cu mișcarea Black Lives Matter. După cum spun unii, nu se simte vara.

Criticul Chris Molanphy a analizat graficul cântecelor de vară de la Billboard, de când a fost înființat în 2010, și spune că prognozele în 2020 au fost „mai crude decât de obicei”. Din aprilie, nouă piese au ajuns în top 10 Billboard Hot 100. Videoclipul pentru Drake’s Toosie Slide, un nr 1 de la începutul lunii aprilie, îl prezintă pe artistul canadian în carantină în conacul său din Toronto. Stuck With U, duetul lansat de Justin Bieber cu Ariana Grande a strâns fonduri pentru prevenirea Covid-19 și a ajuns în top. Actualul nr. 1 din SUA este remixul Black Lives Matter al lui Rockstar, care face referire la brutalitatea poliției pe fondul tulburărilor civile din iunie. Acesta arată viteza, în era de streaming, cu care artiștii pot răspunde momentului, spune Molanphy. Deși analiza retrospectivă a lui Billboard a definit succesele primare ale verii încă din 1966, Molanphy spune că ascensiunea social media a fost cea care a transformat melodia verii.

Gen Z este cea care creează aceste hituri, nu generația festivalului”, spune Sammy Andrews, de la agenția de marketing digital Deviate. În timp ce lucra la albumul Future Nostalgia, Dua Lipa a conceput piesa Hallucinate, cu nuanțe disco, glamour. După ce Festivalul Glastonbury a fost anulat, Dua Lipa a fost cea mai descărcată artistă de pe Spotify. Esența socială, plină de bucurie a verii „se joacă doar online, mai degrabă decât pe un câmp”. Fluxurile de playlist-uri pentru grătare și picnicurile au crescut cu 67% față de anul trecut, vârfurile fiind adesea în strânsă relație cu vremea.

„Există ceva foarte ciudat în a face muzică de club atunci când nu există cluburi deschise”, spune Guy Lawrence, jumătatea trupei Divulgare. El spune că oamenii vor să audă muzică de dans „înălțătoare, pozitivă, energică”. Boomul post-Covid-19 în streaming este o dovadă a puterii muzicii pop ca „sursă de relaxare și ușurare”, spun experții. Pop-ul a devenit tot mai rapid și (liric) mai fericit în 2020, ritmul mediu al celor 20 de cântece cel mai vândute fiind de 122 de bătăi pe minut: cea mai mare din 2009. De exemplu, Rain on Me, duetul lui Lady Gaga cu Ariana Grande.

ARTICOLE SIMILARE

Kate Middleton: prințul George a luat lecții de tenis de la Roger Federer

Andreea Damian

Top 7 lucruri pe care o doamna nu le-ar face niciodata!

realitatea

Iunie 2019 a fost cea mai călduroasă lună din istorie

Andreea Damian

Descoperire uimitoare. Lipsa gravitației ucide celulele canceroase

Andreea Damian

Acneea hormonală: acest ingredient natural va elimina coșurile din timpul menstruației

Andreea Damian

Situația lui Britney Spears, mai gravă decât se credea. Mama sa ia toate măsurile pentru a o salva

Andreea Damian

Scrie un comentariu