Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cum se face îndepărtarea tatuajelor cosmetice de la nivelul sprâncenelor. Ce trebuie să știi înainte

Doriți să eliminați un tatuaj realizat la nivelul sprâncenelor, dar aveți îndoieli? Un specialist în îndepărtarea tatuajelor cu laser din Paris oferă explicații și lămuriri în acest sens.

Tatuajele semipermanente se fac de obicei pentru îngroșarea sprâncenelor rare, subțiri. Femeile care decid să își facă această procedură intenționează adesea să economisească timp dimineața. Din păcate, nu este neobișnuit ca unele proceduri de microblading (sau microshading) să eșueze. Și atunci când acestea au succes, uneori pot arăta urât cu timpul (unii pigmenți își pot schimba culoarea, mai ales din cauza expunerii la soare). Acesta este motivul pentru care îndepărtarea tatuajului de la nivelul sprâncenelor cu laser este o tendință în creștere. Datorită noilor tehnologii, procedura va fi efectuată într-un mod sigur și eficient. Cu toate acestea, există câțiva factori de luat în considerare înainte.

Laserele asigură un rezultat satisfăcător

Noile lasere reprezintă „o tehnologie recentă folosită în special pentru a îndepărta machiajului permanent de pe sprâncene”, explică Daphné Elfferich, specialist în medicina estetică. Datorită puterii sale, impulsurilor scurte și capacității de încălzire reduse, aceste lasere asigură confortul și satisfacția pacientului.

Numărul de ședințe depinde de fiecare pacient

În majoritatea cazurilor, este nevoie „între 3 și 5 sesiuni pentru a elimina complet pigmenții”, explică ea. Cantitatea de sesiuni va depinde de tipul de cerneală, de piele și de tehnica utilizată de cel care a realizat tatuajul pentru sprâncene. Este necesar să consultați un expert profesionist în domeniu (de preferință un dermatolog) pentru a determina numărul de sesiuni necesare.

Pigmenții se pot întuneca temporar după o sesiune

Eliminarea cu laser a sprâncenelor poate întări într-adevăr culoarea pigmentului după primele câteva sesiuni, dar în câteva zile pielea își recapătă culoarea originală. „Acest fenomen apare din cauza creșterii cernelii la suprafața pielii”, explică expertul.

Cel mai bine este să așteptați o lună înainte de a lua în considerare îndepărtarea tatuajelor

Ai făcut un microblading și nu îți place rezultatul? Reține că este recomandat să aștepți cel puțin 4 săptămâni înainte de a începe o procedură de îndepărtare a tatuajelor cu laser. Pentru ca tratamentul să fie pe deplin satisfăcător, „tatuajul trebuie implantat în derm, astfel încât pigmenții să poată fi îndepărtați corespunzător”, explică Daphné Elfferich.

Umflarea și răni deschise

Umflarea ușoară până la moderată va apărea imediat ce terminați sesiunea. De obicei, va dispărea după câteva zile (în funcție de tipul de piele). Timpul complet de vindecare este estimat la 15 zile. Este posibilă o mică sângerare, în funcție de sensibilitatea pielii fiecărui pacient.

Se evită expunerea la soare și înotul

După o sesiune de eliminare a tatuajelor cu laser, expunerea la soare este total interzisă. Înotul (în piscină sau în mare), precum și sauna trebuie evitate.

Sprâncenele se pot deschide temporar

Firele de păr pot deveni temporar albe „datorită îndepărtării pigmenților”, explică expertul. Această decolorare este obișnuită și temporară (în doar câteva zile, sprâncenele revin la culoarea lor originală).

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată Oana Cuzino, fără machiaj!

Exercițiile anti-îmbătrânire pe care Meghan Markle le face în timpul tratamentelor faciale

Andreea Damian

Pharrell Williams lanseaza un parfum

Hermès Fashion Show | O colecție puternică, dar liniștitoare

Andreea Damian

Eyeliner transparent: trucul pentru un efect natural „ochi de pisică”

Andreea Damian

5 moduri prin care poti scurta rutina de ingrijire, dimineata

Scrie un comentariu