Tabu
HEALTHSlider

Cura cu magneziu: de ce, când și cum să o faci?

Când vine vorba de suplimente alimentare, magneziul este un clasic. Acest mineral sprijină sistemul nervos și ameliorează stările anxioase, combate stresul și oboseala. Cu toate acestea, există anumite reguli de respectat pentru o eficiență maximă.

De ce să urmezi o cură cu magneziu?

Din simplul motiv că este un mineral esențial pentru buna funcționare a corpului. „Joacă un rol în 300 de reacții metabolice. Acționează asupra mușchilor, nervilor, detoxifierii corpului sau digestiei”, susține Nicole Tripier, potrivit Madame Le Figaro. Magneziul este catalizatorul producției de energie, potrivit experților.

Un mineral care este cu atât mai esențial în fiecare zi, deoarece corpul nu îl fabrică singur și trebuie extras din alimente și apă pentru a-și asigura cota zilnică (aproximativ 375 mg pe zi). Pentru unii, deficiențele rezultă în parte din conținutul farfuriilor noastre: „Astăzi solurile noastre sunt atât de sărace încât dieta noastră, pe cât de echilibrată este, nu mai este suficientă pentru a ne satisface nevoile de magneziu”, specifică Tripier.

O altă sursă de deficiențe – deloc surprinzător – este stresul, care pune presiune pe circuitele noastre nervoase. O dietă prea acidă (cauzată în special de zahăr) poate elimina magneziul din organism. Excesul de cafea și alcool contribuie, de asemenea , la deficit de magneziu.

Semnele carenței de magneziu

Ca să identifici lipsa magneziului din organism este bine să te asculți. Dormi prost și obosești înainte de a ieși afară? Îți lipsește energia deși urmezi o dietă echilibrată și faci exerciții fizice zilnic? Sunt semnele lipsei de magneziu. Crampele musculare, amețelile, furnicăturile, greața matinală și iritabilitatea sunt, de asemenea, semne ale deficienței acestui mineral. Și durerile premenstruale ar trebui să te alerteze..

Când trebuie să urmezi o cură cu magneziu?

Mulți profită de schimbările de sezon pentru a începe o astfel de cură, de obicei la ieșirea din iarnă pentru a curăța corpul de toxinele acumulate. Nicole Tripier recomandă să urmați cura cu magneziu. Putem urma până la trei cure pe an, minimum o lună și trei luni în mod ideal, precizează specialiștii menționați mai sus. Dacă este posibilă o supradoză – surplusul va fi evacuat în urină – nu este nevoie să consumați suplimente de magneziu 365 de zile pe an. Corpul se obișnuiește cu el și nu mai devine reactiv”. Ca să nu mai vorbim că aportul nu trebuie să depășească niciodată 100 mg. Deoarece organismul nu poate absorbi mai mult, există riscul apariției unor probleme gastrice.

ARTICOLE SIMILARE

Versace readuce la modă, puțin actualizați, ochelarii de soare ai lui Notorius BIG

realitatea

Ce probleme de sănătate are Roxana Ciuhulescu după participarea la Survivor

Andreea Damian

Shakira, iubit nou, după despărțirea de Gerard Pique

Andreea Damian

Michel Platini a fost reținut pentru CM din 2022 Qatar – dar au murit deja 1400 de oameni

Dora Constantinovici

NASA promite că va trimite prima femeie pe Lună în 2024. Dar are nevoie de 1,6 mld. $

Andreea Damian

10 fashion trends de urmat în acest sezon

Ciocîrlan

Scrie un comentariu