Tabu
CULTURESlider

Miss Fury | Prima supereroină din lume a fost uitată pentru că era prea „dură și independentă”

Toamna aceasta este cea de-a 80-a aniversare a Wonder Woman, care a debutat în benzile desenate în octombrie 1941, la doi ani după Batman și la trei ani după Superman. Dar înainte de a o sărbători, trebuie să ne amintim de o altă femeie cu puteri fantastice, care s-a născut cu șase luni mai devreme, în aprilie 1941. Numele ei era Miss Fury. Scrisă și desenată de June Tarpé Mills, ea este prima supereroină creată vreodată de o femeie.

Printre fanii se numără Maria Laura Sanapo, o artistă de benzi desenate din Italia. „Cred că nașterea Miss Fury poate fi considerată începutul unei noi ere”, a declarat Sanapo pentru BBC Culture. Mills s-a născut în Brooklyn, New York în 1912 sau 1918, potrivit unor surse diferite. Crescută de mama ei văduvă și de rudele ei, ea a lucrat ca model și ilustratoare înainte de a vinde primele benzi desenate la sfârșitul anilor 1930, precum The Purple Zombie, Mann of India și Daredevil Barry Finn.

Dar când Mills a creat benzi desenate, a scos „June” din numele său, astfel încât să devină cunoscută sub numele de Tarpé Mills. „Copiii vor fi foarte dezamăgiți dacă vor afla că autorul acestui personaj puternic și minunat este o fată”, a declarat ea pentru New York Post. Cu toate acestea, adevărata identitate a lui Mills nu a fost ascunsă mult timp. Împreună, Mills și Fury vor propulsa eroinele din cultura pop.

Miss Fury purta un costum mulat, completat cu mască cu urechi de pisică, pentru a combate criminalitatea cu un sfert de secol înainte să apară Catwoman

Miss Fury împrumută personalitatea persistentă a lui Mills și aspectul ei plin de farmec, cu părul negru. Primele benzi desenate cu Miss Fury (sau mai bine zis, Black Fury, până când Mills i-a schimbat titlul) a fost un fel de clonă a lui Batman.

Era o femeie foarte modernă

Identitatea reală a personajului este o bogată socialistă Marla Drake. Nu are superputeri înnăscute, dar câștigă o forță și o viteză sporite atunci când dă un costum special pentru pisici în lupta împotriva criminalității. Pielea de panteră i-a fost lăsată moștenită de unchiul ei, care a spus că a fost folosită de un vrăjitor african în ceremoniile voodoo. Miss Fury combate mai mulți răufăcători recurenți, inclusiv omul de știință nebun Diman Saraf și agenții naziști baroneasa Erica Von Kampf și generalul Bruno.

Miss Fury nu este la fel de faimoasă ca Wonder Woman sau Cat Woman

Drake a fost, de asemenea, implicată într-un triunghi amoros cu fostul ei logodnic, Gary Hale, și detectivul Dan Carey. O figură complicată, Marla nu pare să-i placă să fie un super-erou, resentind nevoia unei identități secrete și pericolul pe care îl prezintă. Uneori este însoțită de un brazilian albino pe nume Albino Joe. Deși domnișoara Fury era populară, ținutele revelatoare purtate de personajele feminine au provocat unele controverse la acea vreme. Când Marla Drake a fost desenată purtând un bikini în 1947, 37 de ziare au aruncat banda ca răspuns. Banda Miss Fury a funcționat până în 1952.

Ce este diferit despre Marla Drake este că își trăiește deja viața cu un anumit grad de libertate, așa că costumul nu se bazează pe ea.

ARTICOLE SIMILARE

Virusul rujeolei şterge o parte din memoria sistemului imunitar

Andreea Damian

Selly și-a făcut visul realitate! Prețul exorbitant al noii sale mașini

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Aplicații mobile necesare pentru divertisment

Tabu Tabu

Celine Dion, apel disperat către Drake: „Te rog. Nu face asta”

Andreea Damian

CATALINA PONOR, cadouri de CASA NOUA de ziua ei! TOMMY RAMOS n-a venit!

Scrie un comentariu