Tabu
LIFESTYLE Slider

De-a lungul Europei: 5 călătorii spectaculoase cu trenul

Descoperă Europa căilor ferate. Străbate lacurile glaciare, crestele ascuțite ale munților și orașele antice cu noul ghid „Călătorii de neuitat”, de la DK.

Adesea, lumea se mișcă atât de repede, încât uităm să ne bucurăm de priveliștile ei și, pur și simplu, să ne relaxăm. Pune-ți telefonul sau laptop-ul de-o parte, fă-te comod/ă și admiră peisajele Europei, care ți se perindă prin fața ochilor, în timp ce trenul înaintează cu ușurință. Ca momentul tău de liniște să fie complet, savurează o ceașcă de ceai sau un pahar cu vin. Prețuiește ceea ce poate să facă un peisaj superb pentru sufletul tău.

Iată cinci dintre rutele noastre preferate din Europa

Ultimul ghid turistic apărut la DK Eyewitness, „Călătorii de neuitat”, celebrează bucuria voiajelor liniștite (slow travel). Cu o selecție de 200 de trasee și excursii de poveste, DK prezintă cele mai impresionante peisaje din lume. Fie că e vorba de o croazieră în Antarctica, pentru a vedea pinguinii Adélie și gentoo, sau de o drumeție prin regiunea stâncoasă a Munților Albaștri (Blue Mountains) din Australia, acest ghid este aici ca să inspire și să ofere informații. Cartea este organizată în funcție de mijlocul de transport pe care îl preferi, incluzând mersul pe jos, bicicleta, trenul, mașina sau vaporul. Imaginile încântătoare te conving să-ți iei pașaportul și să-ți plănuiești următoarea aventură.

1. Interrailing, din Franța în Italia

Pornire/Oprire: Paris – Roma
Distanță: 1249 km
Durată: 5 zile

Călătoriile cu trenul prin Europa sunt o aventură în sine, iar pe Interrail îți poți cumpăra un abonament cu valabilitate între 1-3 luni și acces la peste 40 000 de destinații din 33 de țări.

E posibil să-ți fie greu să alegi, așa că-ți recomandăm să începi cu o odisee culturală și culinară prin Franța și Italia. Pornește din Paris, „Orașul luminii, iubirii și al Luvrului” și mergi la o plimbare pe străduțele încâlcite din Montmartre, înainte de te urca în trenul spre Lyon. Aruncă o ultimă privire spre Turnul Eiffel și pornește-o spre capitala culinară a Franței. La Lyon poți degusta un saucisson brioche (un sofisticat rulou franțuzesc cu cârnat) Următoarea oprire este Milano, iar de acolo te îndrepți spre sud, prin zonele rurale Emilia-Romagna, până în Bologna.

Ia-ți un loc la geam, ca să privești drumul podgoriilor și al chiparoșilor din Toscana, care ți se dezvăluie pe ruta spre Florența. Ultima bucată de drum te va purta prin frumosul oraș medieval Siena și apoi, la Roma, orașul care deține cheia uneia dintre cele mai fascinante civilizații din istorie.


Mai multe detalii aici: www.interrail.eu

2. Glacier Express, Elveția

Pornire/Oprire: St. Moritz — Zermatt
Distanță: 290 km
Durată: 8h

Descoperă peisajele alpine ale Elveției cu această rută montană la mare înălțime, care pornește din însoritul resort de ski de la St Moritz și se termină în Zermatt, la poalele muntelui Matterhorn, considerat „bijuteria Alpilor Elvețieni”. Glacier Express a fost inaugurat în 1930 și și-a câștigat reputația de cel mai lent tren express din Europa, cu o viteză medie de 39km/h.

Cu siguranță că nu te vei plictisi, căci priveliștea pare desprinsă din altă lume. Trenul te poartă pe viaducte istorice, de unde vei admira lacuri înghețate și vârfuri semețe. De la locul de la fereastră, vei întrezări Rhine Gorge, poreclit cu drag „Marele Canion al Elveției”. De asemenea, vei traversa 91 de tunele impresionante, fiecare conducând spre un nou spectacol oferit de natură.


Mai multe detalii aici: www.glacierexpress.ch

3. Venice Simplon-Orient Express, din Marea Britanie în Italia

Pornire/Oprire: Londra – Veneția
Distanță: 1557 km
Durată: două zile

Îmbarcă-te într-unul dintre strălucitoarele vagoane albastre ale Venice Simplon Orient Epress și pătrunde în epoca de aur a călătoriilor cu trenul. Imortalizat de autori precum Agatha Christie și Ian Fleming, Orient Express și luxul său nedisimulat sunt o fereastră spre trecut. Stewarzi de cabină, îmbrăcați în uniforme de un albastru regal, te întâmpină când ajungi pe peronul din stația London Victoria. Odată îmbarcat/ă, ești încurajat/ă să socializezi, în timp ce ospătari în ținute elegante îți servesc cocktail-uri delicioase.

Înainte de a traversa Lombardia, regiunea de nord a Italiei, o călătorie de 24 de ore te va conduce prin Anglia, Franța și Elveția. În cele din urmă, ajuns/ă la Veneția, te poți bucura de ceaiul de după-amiază, la un local cu vedere spre marele canal al orașului. Pentru o experiență cu adevărat inedită, servește o masă completă într-un piano lounge, îmbrăcat în întregime în brocart.


Mai multe detalii aici: https://www.belmond.com/trains/europe/venice-simplon-orient-express/

4. The Jacobite, Fort William – Mallaig, călătorie dus-întors prin Scoția

Pornire/Oprire: Fort William — Mallaig — Fort William
Distanță: 136 km
Durată: 5h30

O aventură de familie perfectă, o călătorie dus-întors la bordul trenului cu aburi Jacobite, care merge pe linia West Highland. Traseul trenulului turistic sezonier începe lângă cel mai înalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis, și se continuă prin văile Scoției, de-a lungul unui țărm stâncos și a câtorva lacuri continentale. Atracția principală a rutei este viaductul Glenfinnan, cu cele 21 de arcade ale sale, devenit faimos datorită seriei de filme Harry Potter (celebrul Hogwarts Express).

Când vremea este bună, trenul se oprește pe drum pentru cei care vor să facă fotografii. Durează în jur de două ore ca să ajungi în portul pescăresc Mallaig, iar călătorii au o oră și jumătate la dispoziție să exploreze portul și să se bucure de niște fish&chips înainte de a se întoarce în Fort William.


Mai multe detalii aici: https://westcoastrailways.co.uk/jacobite/steam-train-trip

5. Oslo – Bergen, Norvegia

Pornire/Oprire: Oslo – Bergen
Distanță: 135 km
Durată: 6h30

O călătorie pitorească prin Norvegia este binevenită toamna, atunci când zăpada s-a așternut deja pe vârfurile munților, iar peisajul este scăldat în nuanțe de roșu aprins, portocaliu și brun-auriu. Începând din capitală, Oslo, un oraș de coastă plin de viață, drumul se deschide către vaste fâșii de terenuri agricole și clădiri în stil vechi.

În Norvegia, trenurile funcționează încă din 1908. Este o mare realizare tehnologică, fiindcă peste 180 de tunele au trebuit săpate în gnais, roca metamorfică a munților norvegieni. În timpul călătoriei, te vei îndrepta spre Valea înghețată Hallingdal, iar apoi spre Finse, punctul cel mai înalt din Norvegia în care
există stație de tren și care se află la 1 222m altitudine. Aici, peisajul iernatic se transformă într-un tărâm de basm. Trenul va coborî apoi până la nivelul mării, trecând prin stația Myrdal, iar ultima oprire este fosta capitală, Bergen.


Mai multe detalii aici: www.vy.no

ARTICOLE SIMILARE

Teo, din nou indragostita? Ce spune despre bucatarul Antonio Passarelli

Numele fetitei lui EBA alese din greaca si din araba!

Ultima seara a lui BARTOS la Pro TV! Cine il va inlocui!

Fratele copilului ucis de MAIDANEZI povesteşte ULTIMELE CLIPE de viaţă ale lui Ionuţ

Logodnicul lui Ellie White, declaratii halucinante: “Planul de nunta NU ramane in picioare!”

Feli Donose, surpriză fabuloasă! Se căsătorește

Tabu Tabu

Scrie un comentariu