Tabu
LIFE & LOVESlider

De ce ar trebui să elimini oamenii toxici din viața ta, chiar dacă este vorba despre părinții tăi

După ce îți dai seama că există o persoană toxică în viața ta, următorul pas esențial este să-i dai drumul. Cu toate acestea, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut.

Uneori alegem să rămânem în relații proaste în loc să înlăturăm din viața noastră oamenii care ne fac rău. Acest lucru ne poate dăuna în multe moduri și ne poate afecta serios activitățile zilnice.

Există mai multe motive pentru care este important să eliminăm definitiv din viața noastră persoanele toxice.

Te poate afecta fizic

Potrivit experților, a fi într-o relație toxică are un impact mult mai mare decât cel asupra sănătății noastre mentale. Oamenii care rămân în relații proaste tind să aibă un risc mai mare de a dezvolta probleme cardiace. De asemenea, pot cauza și alte probleme, cum ar fi hipertensiunea arterială, creșterea nivelului de zahăr în sânge și obezitate.

Îți poate distruge stima de sine

Ținerea pasului cu comportamentul toxic poate, la rândul său, poate să-ți afecteze stima de sine și să te facă să crezi că meriți situațiile rele. Negativitatea nu-ți va permite să vezi că ești capabil/ă să faci lucruri grozave și că ești vrednic /ă de dragoste necondiționată. Asta poate duce, de asemenea, la anxietate, stres și depresie.

Te face excesiv de dependent/ă de ceilalți

Oamenilor toxici le place să ia singuri toate deciziile importante, chiar și pentru tine, încercând să controleze fiecare aspect al vieții tale. Când se întâmplă acest lucru, îți pierzi încet personalitatea și te găsești luptând să iei decizii pe cont propriu.

Te face să îți neglijezi nevoile

Relațiile proaste te pot face să renunți la hobby-urile tale preferate, fără ca tu chiar să-ți dai seama. A face totul pentru confortul celuilalt te poate face să neglijezi ceea ce dorești. Poate duce la sacrificarea timpului, a sănătății și chiar a aspectului.

Te poate face mai greu să ai încredere în alții

A fi în preajma oamenilor toxici te poate face să crezi că toată lumea este la fel, schimbându-ți perspectiva asupra lumii. S-ar putea să dezvolți probleme de încredere și să eziți să le oferi altora o șansă. Asta îți poate afecta relațiile viitoare și șansa de a avea o viață fericită.

Ai fost vreodată într-o relație toxică? Cum ai ieșit din ea?

ARTICOLE SIMILARE

Șase moduri prin care Regina Elisabeta a II-a trimite mesaje secrete personalului ei

Andreea Damian

Revelion 2024: surprize uriașe oferite de Realitatea PLUS, la trecerea dintre ani – VIDEO

Tabu Tabu

Premiile Emmy 2021 | The Crown, marele câștigători. Lista completă a premiaților

Andreea Damian

HBO lansează o mini-serie despre catastrofa de la Cernobîl

Andreea Damian

De ce s-a închis Inna în casă? Nu are legătură cu pandemia

Tabu Tabu

Maria Dragomiroiu, ipostaze sexy pe plaja din Miami. Cum arată în costum de baie la 66 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu