Tabu
Image default
BEAUTY Slider

De ce o parte a feței tale este mai atractivă decât cealaltă

Instagrammerii petrec peste 5 ore pe săptămână (48 de minute pe zi) făcându-și selfie-uri. De obicei, se fac 7 selfie-uri pentru fiecare „fotografie perfectă” pe care o încarcă pe site-urile de socializare.

Annukka Lindell, profesor de neuropsihologie la Universitatea La Trobe din Melbourne, a aflat că majoritatea selfie-urilor prezintă partea stângă a chipului nostru. Ea a analizat 2.000 de selfie-uri de pe Instagram pentru a înțelege de ce percepem această parte a feței ca fiind mai atractivă.

Lindell a aflat că oamenii preferă să-și arate partea stângă atunci când fac selfie-uri în oglindă. Când pozezi în fața unei oglinzi și faci o fotografie a reflexiei, de obicei îți arați obrazul drept. Pe măsură ce oglinda inversează stânga și dreapta, preferința obrazului drept pentru selfie-urile în oglindă înseamnă că persoana a pozat cu obrazul stâng în fața oglinzii.

Artiștii pictează de obicei portrete care arată profilul stâng al oamenilor.

Portretele pictate de artiști prezintă aceeași părtinire asimetrică: oamenii preferă obrazul stâng. Annukka Lindell consideră că de fapt această preferință poate reflecta voința inconștientă a unei persoane de a-și arăta obrazul mai atractiv. Adică cel stâng.

Obrazul nostru stâng arată mai multe emoții. Cercetările sugerează că partea stângă a feței este mai expresivă din punct de vedere emoțional. Acest lucru ar putea fi explicat prin modul în care sentimentele sunt procesate în creier.

Partea dreaptă a creierului care controlează mușchii din partea stângă a corpului este emoțional dominantă. Acesta este motivul pentru care oamenii arată intuitiv obrazul stâng când li se cere să pozeze pentru o fotografie emoțională și obrazul drept atunci când pozează pentru o fotografie care le ascunde sentimentele.

ARTICOLE SIMILARE

Dwayne Johnson, cel mai bine plătit actor din lume în 2019

Andreea Damian

Dieta în stil occidental și efectele ei nebănuite asupra creierului

Andreea Damian

Vica Blochina slăbeşte cu bicarbonat de sodiu. Vezi reteta ei accesibila oricui

Earth Hour 2018. Oamenii sting lumina, dar schimbările climatice se agravează

Andreea Damian

Ashton Kutcher a salvat 6.000 de copii din mâinile traficanţilor de persoane

Andreea Damian

În plină pandemie, Denisa Hodișan deschide prima școală online de modeling pentru copii

Tabu Tabu

Scrie un comentariu