Tabu
Image default
BEAUTYSlider

De ce primăvara este momentul perfect pentru rinoplastie

Dacă vă deranjează mărimea sau forma nasului, chirurgia cosmetică poate reprezenta soluţia ideală. În general, rinoplastia îmbunătăţeşte proporţiile nasului refăcând armonia fetei şi redând încrederea în forţele proprii.

Corecţia chirurgicală este de ales atunci când modificările pe care dorim să le aducem nasului sunt importante. Rinoplastia totală înseamnă corecţia tuturor structurilor nazale, atât cele cartilaginoase cât şi cele osoase. Rinoplastia parţială înseamnă corecţia doar a structurilor cartilaginoase şi presupune o perioadă de refacere mai scurtă decât în cazul rinoplastiei totale.

Ce este rinoplastia

Chirurgia estetică a nasului sau rinoplastia este intervenţia chirurgicală de îmbunătăţire a formei nasului.

Prin această tehnică pot fi modelate:

  • Mărimea nasului în contextul echilibrului facial
  • Lăţimea nasului
  • Profilul nasului, cu excrescenţe sau depresiuni ale piramidei nazale
  • Vârful nasului
  • Dimensiunea narinelor
  • Asimetria nazală

Este necesar că momentul operator să fie ales după ce s-a oprit procesul de creştere. De regulă după 18 ani creşterea este completă astfel că atunci se poate face rinoplastia cu succes. Perioada de refacere este de aproximativ o săptămână; după acest interval vor fi îndepărtate bandajele şi firele de sutură. Nasul este edematiat (umflat) încă câteva săptămâni după operaţie, la 3 luni edemul postoperator dispărând aproape în totalitate.Forma finală a nasului o avem la 6 luni.Până la 1 an este posibil că vârful nasului să se ptozeze (să cadă) 2-3 mm.

Sezonul recomandat pentru rinoplastie

În general, primăvara este în majoritatea cazurilor cel mai indicat sezon pentru procedurile invazive, din motive obiective precum perioada de recuperare postoperatorie.

Dintre toate procedurile, cele mai avantajate de sezonul primăverii sunt rinoplastiile, deoarece temperaturile medii specifice perioadei ajută la o recuperare rapidă. Acestea fac mai puțin probabilă o vasodilatație periferică, astfel încât edemul și echimozele prezente se resorb cu ușurință, iar atelele specifice nu produc disconfort suplimentar. În plus, nasul recent operat este ferit de sensibilitatea sporită datorată temperaturilor ridicate și radiațiilor ultraviolete în exces, spun experții.

ARTICOLE SIMILARE

Orlando Bloom se implică în criza refugiaților. Actorul a venit în Republica Moldova

Andreea Damian

Aeroporturile europene renunță la masca de protecție

Andreea Damian

Premiile Brit „vor examina” categoriile masculine și feminine

realitatea

Prima femeie cu sindrom Down care a câștigat un concurs internațional de frumusețe

Andreea Damian

Alimente recomandate zilnic femeilor (partea I)

realitatea

Eminem răspunde criticilor aduse versurilor de pe noul lui album

Andreea Damian

Scrie un comentariu