Tabu
Image default
HEALTH Slider

De ce unii dintre noi nu pot dormi fără pilotă chiar și atunci când este cald

Ești incapabilă să dormi fără pilotă, deși temperaturile din casă au depășit lejer 25 de grade? Iată de ce, acest obiect de casă este esențial pentru tine, indiferent de anotimp!

Chiar dacă afară sunt înregistrate 20 și ceva de grade Celsius și ai probleme cu somnul când este cald, nu ești dispusă să renunți la pilotă. La fel ca mulți oameni, nici tu nu poți dormi fără ea, indiferent de anotimp! Acest obicei, surprinzător pentru unii, ar ascunde de fapt nevoia de confort pentru a dormi bine, așa cum au arătat deja diverse studii.

Majoritatea celor care nu se pot descurca fără o pilotă în timpul nopții, chiar și atunci când temperaturile sunt ridicate, explică faptul că acest accesoriu îi liniștește și le permite să adoarmă mai ușor în timp ce sunt liniștiți. Unii chiar specifică faptul că a dormi fără pilotă poate crește riscul de tulburări de somn și treziri nocturne în timpul nopții.

Experții sunt de acord că pentru aceste persoane pilota este esențială pentru un somn de calitate, deoarece ar aduce confort, liniște, datorită senzației de învăluire pe care o oferă. Unul dintre cele mai recente studii realizate până în prezent pe acest subiect, publicat în revista Harvard Medical School, a analizat mai precis tendința pilotelor care au fost folosite de multă vreme și în îngrijirea anumitor pacienți.

Autorii acestei lucrări explică faptul că aceste acoperitori utilizate deja pentru calmarea copiilor cu autism sau care au tulburări de comportament, ar putea fi o alternativă eficientă la medicamente în caz de tulburări ale somnului (insomnie, anxietate nocturnă etc.).

Tulburări de somn: pilota, un calmant eficient?

„Pilotele pot ajuta la anxietate sau insomnie”, a spus dr. Cristina Cusin, profesor de psihiatrie la Harvard Medical School și autor principal al studiului. „Ele ar trebui să funcționeze în același mod în care învelișul strâns îi ajută pe nou-născuți să se simtă calzi și în siguranță, astfel încât să poată adormi mai repede. Pilota simulează de fapt o îmbrățișare. Reconfortant, ceea ce în teorie ajută la calmarea și stabilizarea sistemului nervos.”, continuă ea.

Astfel, ne-am putea imagina că beneficiile unei pilote folosite noaptea sunt mai mult sau mai puțin aceleași ca atunci când se folosește o acoperitoare pentru pacienți. Specialistul precizează, totuși, că niciun studiu științific nu este în stare să confirme că acestea fac cu adevărat posibilă îmbunătățirea calității somnului pentru utilizatori.

O altă ipoteză prezentată de unii specialiști: pilota ar putea fi utilă noaptea pentru a regla temperatura. Deoarece temperatura corpului tinde să scadă în timpul somnului, indiferent dacă este cald sau nu în cameră, a avea o pilotă la îndemână ar permite ca această mică diferență (niciodată mai mare de 1 grad!) Să fie reglată în mijlocul nopții, dacă simțim nevoia.

ARTICOLE SIMILARE

Șocant! 21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe ale lumii se află în aceeași țară

Andreea Damian

Éluard & Miró ⎪ 170 000 € pentru un volum ilustrat de poezie

Ciocîrlan

Celine Dion va fi celebrată într-un film biografic

Andreea Damian

Ce exerciții recomandă Hilaria Baldwin după pierderea unei sarcini

Andreea Damian

Premieră TNB ⎢ 1989. Jurnalul unei Revoluții

Ciocîrlan

Un câine super deștept își cumpără fursecuri cu o nouă formă de bani – frunzele

realitatea

Scrie un comentariu