Tabu
Image default
CULTURE Slider

TRAF | Festival dedicat migranților, vreme de 3 zile, la Timișoara

Un festival dedicat migranților va avea loc în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara. Cea de-a cincea ediţie a festivalului TRAF se va desfășura în perioada 18 – 20 iunie, sub motto-ul „Construim poduri de comunicare între comunităţile locale şi cele de oameni ce caută siguranţă”.

„Anul asta TRAF este #DespreOameni şi durerea lor. Zeci de mi de oameni au pierit în drumul spre siguranţă spre EUROPA în ultimii ani. Timişoara Refugee Art Festival este dedicat înţelegerii şi promovării valorilor comune. Credem că e necesar să descoperim ce avem în comun, ce ne leagă şi ne defineşte că oameni mai degrabă decât să căutăm ceea ce ne desparte. Războaiele, sărăcia şi schimbările climatice obligă milioane de oameni în fiecare an să pornească la drum în căutarea unui loc sigur pentru ei şi familiile lor. Teamă de nou şi dezinformarea fac că de multe ori ei să fie întâmpinaţi cu ura şi violenţă. Acestea însă nu vor opri fluxul de refugiaţi, nu vor opri războaiele şi schimbările climatice şi nu vor rezolva problema sărăciei. Mai mult, teamă şi ura nu fac decât să îngreuneze integrarea refugiaţilor în comunitate şi generează în continuare mai multă teamă şi ură”, transmit organizatorii.

Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să arate unitatea între oameni.

„În acest context, prin Timişoara Refugee Art Festival ne propunem să trecem dincolo de diferenţele care ne despart şi să arătăm umanitatea din noi toţi. Credem că şi refugiaţii şi non-refugiaţii iubesc la fel, se tem la fel, visează la fel. Şi unii şi alţii au nevoie de siguranţă, de înţelegere, de speranţa şi de un mediu în care să îşi poată împlini visele. Dacă reuşim să privim dincolo de diferenţe vom descoperi că în adâncul nostru suntem cu toţii oameni. În plus, diferenţele culturale pot fi o bogăţie de nepreţuit din care avem cu toţii de învăţat dacă suntem deschişi să o facem. Evoluţia se bazează pe diversitate, nu pe uniformitate. La Timişoara Refugee Art Festival nu dorim să stârnim milă vis-a-vis de refugiaţi şi de situaţia lor. Dimpotrivă, dorim să creăm un mediu în care aceştia să se poată exprimă cu demnitate”, mai transmit organizatorii.

Calendarul Festivalului TRAF

În prima zi a festivalului, vineri, 18 iunie, de la ora 14.00 are loc un atelier de gătit intercultural în cadrul unui Centru cultural independent aflat pe malul rânului Bega. De la ora 19.00 are loc o expoziţie de artă în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului şi tot de la ora 19.00 este programat un city tour.

Sâmbătă, de la ora 11.00 va avea loc un picnic intercultural la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Duminică, 20 iunie, de Ziua Refugiatului, se reia atelierul de gătit, de la ora 11.00, în aceeaşi locaţie. De asemenea, va avea loc o proiecţie de film şi un concert de muzică, toate la Centrul cultural independent Faber.

ARTICOLE SIMILARE

Celine Dion, despre impactul tehnologiei asupra vieților noastre: „Poate duce la agresiune”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 18 mai

realitatea

Sex. Åžoc. Nebunie. Urban

realitatea

Celebritati nascute pe 25 martie!

Asos promite să interzică mohairul, cașmirul și mătasea începând cu anul 2019

realitatea

La asta nu v-ați aşteptat: Michelle Obama va lansa un album Rap intitulat “Let’s Move!”

Scrie un comentariu