Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Designerul italian de pantofi Sergio Rossi a murit din cauza infecției cu coronavirus

Dramă în Italia, după ce Sergio Rossi a murit pe 2 aprilie, la 84 de ani. Designerul de pantofi a fost internat în urmă cu mai multe zile într-un spital din Cesena, Italia, după ce a fost infectat cu coronavirus
Lumea creatorilor de pantofi pentru femei este în doliu după ce celebrul Sergio Rossi, care a pus bazele unui brand de încălțăminte de lux extrem de apreciat, pe care l-a lansat în 1968. Acum câteva săptămâni, acesta a donat 100,000 de euro spitalelor Fatebenefratelli și Luigi Sacco din Milano.
Sergio Rossi s-a născut în 1935 în orașul San Mauro Pascoli, în regiunea Romagna din Italia. A moștenit de la tatăl său, un cizmar, instrumentele și tradițiile unui specialist. Rossi și-a construit fabrica din San Mauro Pascoli în 1951. În primii ani, a lucrat pe timp de iarnă fabricând sandale pe care ulterior le vinde pe plajele din Rimini și la buticuri din Bologna. Un astfel de model, “Opanca” a fost unul dintre cele mai populare, aceasta fiind o sandală simplă și îndrăzneață în care talpa se curbă ușor în jurul piciorului, amestecându-se cu partea superioară a pantofului. După câțiva ani, au fost produse primele încălțări care poartă semnătura Sergio Rossi, marcând prima colecție oficială a mărcii. Potrivit Vogue, în anii ’60, compania „a devenit rapid sinonimă cu calitatea italiană și cu designurile feminine clasice”.
Fiul său, Gianvito Rossi, a transmis un mesaj emoționant în memoria tatălui său. „Sergio Rossie a murit aseară, la vârsta de 84 ani. El a fost infectat cu COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă la un spital din Cesena. El și-a manifestat dragostea pentru încălțăminte încă din al Doilea Război Mondial. Talentul său a fost remarcat și de la un tânăr designer a ajuns un antreprenor de succes. A avut o carieră extraordinară în San Mauro Pascoli, capitală încălțămintei de lux pentru femei. Carieră să este marcată de colaborări remarcabile, cum a fost cea cu Gianni Versace”, a spus fiul său, informează Footwear News.
„El a fost apreciat pentru puterea să, a fost carismatic, generos, curajos și un lider înnăscut. A fost iubit și respectat de colaboratării săi, alături de care, pe parcursul vieții, a creat o mare familie. Așa a fost Sergio Rossi. Familia transmite condoleanțele sale. Pasiunea ta ne-a învățat că nu există limite pentru cei care iubesc ceea ce fac. La revedere, maestre”, a mai spus Gianvito Rossi.
Sergio Rossi este o companie italiană de încălțăminte pentru femei care produce, de asemenea, o gamă limitată de genți și alte accesorii. Brandul este renumit pentru măiestria și design-urile feminine. Eticheta Sergio Rossi a fost deținută de grupul francez Kering până când a fost vândută firmei de achiziții italiene Investindustrial în decembrie 2015 Riccardo Sciutto este directorul general al lui Sergio Rossi.

ARTICOLE SIMILARE

“Stiati ca”-uri despre barbati si femei…

realitatea

Astronauta Christina Koch tocmai a stabilit un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spațiu

Andreea Damian

N-ai să crezi ce tatuaje speciale și-a făcut Alina Pușcaș

Tabu Tabu

Florența ⎥ Primul muzeu al limbii italiene

Ciocîrlan

Nicole Scherzinger a dezvăluit ce a mâncat la Cerbul de Aur iar fanii au luat-o peste picior

Andreea Damian

NEAGU DJUVARA – Tineretea tine de caracter

realitatea

Scrie un comentariu