Home > Agenda > Designerul italian de pantofi Sergio Rossi a murit din cauza infecției cu coronavirus

Designerul italian de pantofi Sergio Rossi a murit din cauza infecției cu coronavirus

sergio rossi creator de pantofi

Dramă în Italia, după ce Sergio Rossi a murit pe 2 aprilie, la 84 de ani. Designerul de pantofi a fost internat în urmă cu mai multe zile într-un spital din Cesena, Italia, după ce a fost infectat cu coronavirus
Lumea creatorilor de pantofi pentru femei este în doliu după ce celebrul Sergio Rossi, care a pus bazele unui brand de încălțăminte de lux extrem de apreciat, pe care l-a lansat în 1968. Acum câteva săptămâni, acesta a donat 100,000 de euro spitalelor Fatebenefratelli și Luigi Sacco din Milano.
Sergio Rossi s-a născut în 1935 în orașul San Mauro Pascoli, în regiunea Romagna din Italia. A moștenit de la tatăl său, un cizmar, instrumentele și tradițiile unui specialist. Rossi și-a construit fabrica din San Mauro Pascoli în 1951. În primii ani, a lucrat pe timp de iarnă fabricând sandale pe care ulterior le vinde pe plajele din Rimini și la buticuri din Bologna. Un astfel de model, “Opanca” a fost unul dintre cele mai populare, aceasta fiind o sandală simplă și îndrăzneață în care talpa se curbă ușor în jurul piciorului, amestecându-se cu partea superioară a pantofului. După câțiva ani, au fost produse primele încălțări care poartă semnătura Sergio Rossi, marcând prima colecție oficială a mărcii. Potrivit Vogue, în anii ’60, compania „a devenit rapid sinonimă cu calitatea italiană și cu designurile feminine clasice”.
Fiul său, Gianvito Rossi, a transmis un mesaj emoționant în memoria tatălui său. „Sergio Rossie a murit aseară, la vârsta de 84 ani. El a fost infectat cu COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă la un spital din Cesena. El și-a manifestat dragostea pentru încălțăminte încă din al Doilea Război Mondial. Talentul său a fost remarcat și de la un tânăr designer a ajuns un antreprenor de succes. A avut o carieră extraordinară în San Mauro Pascoli, capitală încălțămintei de lux pentru femei. Carieră să este marcată de colaborări remarcabile, cum a fost cea cu Gianni Versace”, a spus fiul său, informează Footwear News.
„El a fost apreciat pentru puterea să, a fost carismatic, generos, curajos și un lider înnăscut. A fost iubit și respectat de colaboratării săi, alături de care, pe parcursul vieții, a creat o mare familie. Așa a fost Sergio Rossi. Familia transmite condoleanțele sale. Pasiunea ta ne-a învățat că nu există limite pentru cei care iubesc ceea ce fac. La revedere, maestre”, a mai spus Gianvito Rossi.
Sergio Rossi este o companie italiană de încălțăminte pentru femei care produce, de asemenea, o gamă limitată de genți și alte accesorii. Brandul este renumit pentru măiestria și design-urile feminine. Eticheta Sergio Rossi a fost deținută de grupul francez Kering până când a fost vândută firmei de achiziții italiene Investindustrial în decembrie 2015 Riccardo Sciutto este directorul general al lui Sergio Rossi.

Articole asemanatoare
coronavirus
Noul coronavirus nu îşi pierde din putere. Anunțul îngrijorător al OMS
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
lampa bactericidă
Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus

Comenteaza acest articol

Designerul italian de pantofi Sergio Rossi a murit din cauza infecției cu coronavirus

by Tabu Tabu   2 min
0