Tabu
Image default
HEALTH Slider

Dieta în stil occidental și efectele ei nebănuite asupra creierului

O dietă în stil occidental poate afecta funcția creierului, este concluzia cercetătorilor. Cei care au urmat o dietă cu conținut ridicat de grăsimi, cu adaos ridicat de zahăr, au obținut rezultate mai slabe la testele de memorie, după numai o săptămână de dietă.

Oamenii de știință susțin că dieta în stil occidental poate afecta în mod subtil funcția creierului și poate încuraja tinerii slabi și sănătoși să alimenteze excesiv. S-a descoperit astfel o perturbare într-o regiune a creierului numită hipocamp ca și cauză posibilă. „După o săptămână pe o dietă în stil occidental, mâncarea precum gustările și ciocolata devine mai de dorit atunci când ești sătul”, a spus Richard Stevenson, profesor de psihologie la Universitatea Macquarie din Sydney. „Acest lucru vă face să rezistați mai greu tentației, determinându-vă să mâncați mai mult, ceea ce la rândul său generează mai multe daune hipocampului și un ciclu vicios al supraalimentării.”

Participanții au completat testele de învățare și de memorie care depind de hipocampus și, de asemenea, au evaluat preferințele lor și dorința de gustări gustoase înainte și după un prânz de umplere. Participanții care au mâncat în mod obișnuit o dietă în stil occidental au fost mai puțin atenți la învățare și și-au amintit mai greu decât cei care au mâncat o dietă mai sănătoasă și, mai important, au arătat reduceri mult mai mici în gustările gustoase atunci când au fost testate pe deplin în comparație cu foamea.

Nu este clar de ce, dar se pare că hipocampul blochează sau slăbește în mod normal amintirile despre mâncare atunci când suntem sătui, așa că privind o prăjitură nu ne face decât să dorim s-o devorăm. „Chiar dacă erau plini, ei încă mai voiau să mănânce mâncarea dulce și grasă”, a explicat Tuki Attuquayefio. Ceea ce a fost chiar mai interesant a fost că acest efect a fost puternic legat de performanța lor în sarcina de învățare și memorie, sugerând că există o legătura între cele două prin hipocampus.

Cercetătorii de la Universitatea Macquarie consideră că incapacitatea de a inhiba amintirile alimentare când se află într-o stare fiziologică saturată ar putea explica apoi dorința persistentă de gustări. Pentru tinerii sănătoși, slabi, care consumă în mod obișnuit diete bogate în grăsimi cu conținut ridicat de zahăr, compromiterea funcției hipocampului poate face mai dificilă reglarea consumului de alimente și stabilirea lor pe drumul spre obezitate.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga a pozat goală pe coperta unei renumite reviste, apoi s-a băgat în carantină

Andreea Damian

Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 1)

realitatea

Astrologii și nativii Balanță sunt furioși că Facebook și-a denumit criptomoneda după un semn astrologic

realitatea

Alunga monotonia din viata sexuala!

realitatea

Pedepsim proxeneții dar ce facem cu generalii, ofițerii, procurorii din jurul lor?

Dora Constantinovici

Stevie Wonder se mută din Statele Unite

Andreea Damian

1 comentariu

Mihai 24 February 2020 at 11:39

Foarte bun articolul!

Răspunde

Scrie un comentariu