Tabu
lifestyle

Din ce este compus un sistem de alarma?

Sistemele de alarma moderne sunt solutii pentru a monitoriza locuinta, un perimetru sau angajatii unei firme. S-au dovedit foarte fiabile in timp, isi indeplinesc rolul cu brio si continua sa evolueze constant, oferind utilizatorilor finali experiente din ce in ce mai placute si o siguranta crescuta.

Sistemele de alarma sunt disponibile publicului larg in magazinele de specialitate. Sunt modele speciale in functie de nevoile fiecaruia, mai accesibile ca pret sau sisteme de top foarte sofisticate. Acestea au crescut in popularitate in ultimii ani, mai ales de cand tehnologia  a devenit mai accesibila ca pret.

Un magazin online de specialitate care comercializeaza astfel de echipamente este SKUT.ro. Ei livreaza sisteme de alarma in Bucuresti dar si in restul tarii prin curierat rapid la cele mai avantajoase  preturi.

Din dorinta omului de a se simti in siguranta, producatorii de sisteme de alarma au inovat in fiecare an si au oferit servicii din ce in ce mai sigure, iar exploatarea sistemelor a devenit mai usoara si mai intuitiva pentru utilizatorul final.

Un sistem de alarma este compus dintr-o serie de componente sofisticate ce lucreaza impreuna pentru a oferi un maxim de confort si siguranta. Fiecare componenta care face parte dintr-un sistem de alarma este conceputa special sa functioneze pe o durata foarte mare de timp, in conditii diverse de mediu si sa ofere utilizatorului increderea pe care o cauta.

Centrala de alarma este componenta principala dintr-un sistem de alarma. Este considerata creierul intregului sistem, partea de procesare care leaga toate celelalte componente si ia deciziile cele mai bune. Acesta centrala se monteaza intr-o zona protejata, sigura si langa o sursa de curent. Ea contine o baterie de rezerva pentru a mentine sistemul in viata cand reteaua de curent este la pamant. Centrala are diferite intrari si iesiri, zone de functionare si conexiune pe fir sau wireless.

Senzorii sunt urmatoarele componente care ajuta la completarea sistemului. Acesti senzori sunt cei care detecteaza problemele nedorite si care alerteaza centrala de alarma. Senzorii sunt de mai multe tipuri, forme si roluri diferite. Cei mai comuni sunt senzorii de miscare sau senzorii PIR. Acestia sunt cei care detecteaza miscarea si pornesc alarma cand simt prezenta intr-o incapere. Multi dintre ei dispun de imunitate la animale, astfel ca nu va porni alarma daca un caine sau o pisica trece prin fata lui.

Acesti senzori dispun si de protectie suplimentara pentru cazurile in care cineva incearca sa ii demonteze. In momentul in care senzorul este miscat de la locul lui sau este tras din perete/tavan, alarma porneste automat.

Senzorii sunt de mai multe feluri si se montaza in locuri speciale pe o prindere speciala in functie de destinatia lor. Senzorii de miscare se pot monta in tavan sau pe un perete, pe cand senzorii de apa se vor monta in podea. Fiecare se monteaza in locuri strategice, acolo unde exista un anumit risc.

Tastatura este un alt accesoriu esential pentru sistem. Ea este cea care permite controlul sistemului. Fara o tastatura nu se pot efectua setari si nu putem comunica cu sistemul de alarma. Tastatura se monteaza langa centrala si poate avea diferite forme, cu butoane fizice, butoane senzitive, ecrane LED sau LCD de 7 inch.

Tastatura ofera acces la centrala si la toate functiile ei. Ea ne permite sa armam sistemul sau sa il dezarmam.

Sirena este accesoriul care ne comunica cand sunt probleme. In momentul in care un senzor a fost declansat, centrala de alarma proceseaza informatia si o transmite mai departe la sirena. Sirena porneste si avertizeaza prin semnale acustice si vizuale, pe o anumita tonalitate si pe un anumit joc de lumini in functie de problema depistata.

Sirena poate sa fie de interior sau exterior, cu protectie la intemperii sau nu, cu stroboscop sau fara si are diferite tonalitati.

Un accesoriu foarte important pentru sistemul de alarma este bateria externa de rezerva. Orice centrala de alarma trebuie sa fie echipata cu o baterie de rezerva. In momentul in care reteaua de curent eletric a picat, bateria intra in actiune si mentine sistemul in viata. In plus, hotii vor taia mereu reteaua electrica atunci cand vor sa patrunda in locuinta. Dar nu se se vor astepta ca sistemul de alarma sa fie in continuare activ datorita bateriei de rezerva.

SKUT.ro este un magazin care va pune la dispozitie toate produsele necesare pentru a realiza un sistem de alarma complet.

ARTICOLE SIMILARE

Arnold Schwarzengger se întoarce pe marile ecrane în “Terminator 5”

realitatea

MUST SEE: Roma

realitatea

ARTSMART – Cea mai performantă licitaţie de artă contemporană românească

Ghici cine…

realitatea

Ea este fetita de sase ani care castiga peste 1 MILION de dolari pe an!

William şi Kate nu fac copii în 2012

realitatea

Scrie un comentariu