Tabu
Image default
CULTURESlider

Gala Oscar urmează exemplul Globurilor de Aur: va avea un meniu vegetarian. Doar 70%!

Un meniu exclusiv vegetarian a fost servit la gala Globurilor de Aur 2020. Nu vom vedea asta și la gala Oscar, unde meniul care va fi servit va fi 70% vegetarian. O veste bună, până la urmă. Mai ales că organizatorii au anunțat că vor fi eliminate și ambalajele din plastic.

Meniul pentru Governors Ball, un eveniment care adună cele mai mari vedete de la Hollywood, va fi 70% vegetarian, a anunțat Academy of Motion Picture Arts and Sciences.Restul de 30% va conține preparată pe bază de pește și carne, obținută din surse sigure și sustenabile.

Academia a transmis într-un comunicat că „este o organizație de povestitori din toată lumea și datorează membrilor de la nivel global angajamentul de a sprijini planeta. În ultimul deceniu, Academia s-a angajat să-și reducă amprenta de carbon. În ultimii șapte ani, gala Oscar a avut o amprentă de carbon zero. Continuăm să ne extindem planul de sustenabilitate cu scopul final de a deveni neutră din punct de vedere al carbonului.”

Așadar se urmează ceea ce a devenit deja o tendință în acest sezon al trofeelor hollywoodiene. Anunțul a fost făcut după ce alte două gale prestigioase, cea a Globurilor de Aur și cea a Sindicatului actorilor americani (SAG Awards), au servit meniuri exclusive vegetariene.

Dar de ce organizatorii unor astfel de gale decid să ofere meniu vegetariene? Încearcă cumva Academy of Motion Picture Arts să facă pe plac unor oameni, precum Joaquin Phoenix și Leonardo Di Caprio? O astfel de întrebare și-au adresat-o activiștii de mediu dar și mulți adepți ai veganismului. Consumatorii de carne sunt însă revoltați, deoarece discriminezi o categorie de oameni pentru a mulțumi pe unii.

Nominalizaţii ediţiei de anul acesta a premiilor Oscar s-au întâlnit, luni seară, pentru fotografia oficială şi un dineu la care, între altele, au fost sfătuiţi să vină la gală cu discursurile pregătite. Producătoarele galei, Lynette Howell Taylor şi Stephanie Allain, au oferit indicaţii privind discursurile de mulţumire din seara galei – câştigătorii au la dispoziţie 1 minut de când le va fi anunţat numele şi până îşi încheie remarcile pe scenă.

Gala premiilor Oscar 2020 va avea loc pe 9 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

ARTICOLE SIMILARE

Destin tragic pentru fiica lui Corneliu Vadim Tudor. Lidia, văduvă la 4 luni de la nuntă

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Retete de vara – Fettuccine cu spanac si urda

realitatea

Misteriosul candidat indepent la presedintia Romaniei!

Quentin Tarantino a dezvăluit că scrie un roman despre un veteran din Al Doilea Război Mondial

Andreea Damian

Theo Rose, adevărul despre cum se înțelege, de fapt, cu Smiley

Andreea Damian

Scrie un comentariu