Tabu
Image default
FASHIONSlider

Genderless | Cum adopți tendința de modă unisex pe care o vedem peste tot

Cine spune că femeile nu pot umbla în garderoba bărbaților și invers? Astăzi, moda oferă posibilități nesfârșite, iar cea genderless sau fără gen este una dintre ele.

Moda fără gen care înseamnă literalmente „fără sex”, numită și modă fără gen sau chiar unisex. Ea desemnează pur și simplu un stil neutru care poate fi atât feminin cât și masculin. Odată cu libertatea de exprimare, mișcările activiste care luptă împotriva normelor sociale, dar și cu toate dezbaterile privind genul și identitatea sexuală, sexul a continuat să ocupe un loc preponderent în industria modei.

Și brandurile și marile case de modă s-au adaptat oferind multe colecții fără gen. Ne amintim în special colecția vizionară a lui Nicolas Ghesquière în timpul spectacolului Louis Vuitton primăvară-vară 2021. Blazer XXL, smoching, bermude. Pe podium, directorul artistic propusese o secvență de versiuni feminino-masculine. Dovada faptului că moda se eliberează și de cătușele impuse de societate.

Care sunt piesele unisex pe care să le ai în garderoba ta?

Mărcile și casele de modă estompează treptat granițele dintre garderoba feminină și masculină pentru a tinde spre o modă neutră. vă invităm să descoperiți piesele pe care să pariați pentru a urma trendul. Cine spune moda fără gen, spune neapărat tăieturi mai lejere și băiețești, începând cu pantalonii cu talie înaltă, blugii boyfriend sau pantaloni scurți tip Bermuda.

În ceea ce privește jachetele, avem modele XXL, cum ar fi blazere și paltoane supradimensionate. Imprimeurile sălbatice precum animal printul, sunt foarte la modă în acest moment. Nu ezitați să purtați o piesă total masculină precum smochingul. În acest sezon, se poartă și cardiganul supradimensionat. În ceea ce privește pantofii, optăm pentru cizme cu talpă groasă și botine cu un aspect foarte masculin. Să nu uităm mocasinii, cu puțin toc.

În ceea ce privește accesoriile, din nou, există câteva pentru ambele sexe. Gențile care în mod tradițional erau văzute pe brațele femeilor, sunt purtate din ce în ce mai des de bărbați. Vi-l dăm exemplu pe cântărețul Harry Styles, care poartă cu mândrie geanta Jackie de la Gucci. Gențile Saddle, inspirate de iconica geantă Dior, sunt, de asemenea, foarte populare în rândul bărbaților. Bijuteriile sunt, de asemenea, puse la comun: colier cu perle, inele de plastic.

ARTICOLE SIMILARE

Inaugurare POEMA in AFI Palace Cotroceni

Adela Popescu, mesaj de susținere pentru Gina Pistol

Andreea Damian

Jay-Z este primul rapper care ajunge miliardar

Andreea Damian

Top 3 cele mai bune colecții de la Paris Fashion Week

realitatea

Drama unei soliste din trupa Destiny’s Child. S-a internat la psihiatrie din cauza depresiei

Andreea Damian

Fotografie subacvatica – Frig

realitatea

Scrie un comentariu