Tabu
CULTURESlider

„Ieșirea trenurilor din gară”, de Radu Jude, premiera în cinematografe pe 18 iunie

Lungmetrajul documentar „Ieşirea trenurilor din gară”, regizat de Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, va avea premiera în cinematografele din România pe 18 iunie 2021.

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secţiunea competiţională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Lansarea documentarului „Ieşirea trenurilor din gară” va marca 80 de ani de la Pogromul de la Iaşi, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

Avanpremiera la Iași

Filmul va avea avanpremiera la Iaşi, în cadrul Moldova Film Festival (2-6 iunie 2021), fiind proiectat în secţiunea Contemporary Masters. Evenimentul este programat pe 5 iunie, de la ora 19:00, la Cub TNI, şi se va desfăşura în prezenţa regizorului Adrian Cioflâncă.

„Ieşirea trenurilor din gară” este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite pe coloana sonoră de declaraţii şi mărturii despre soarta lor. Partea a doua, mai scurtă, reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului, unele dintre ele inedite.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude şi Adrian Cioflâncă, sunetul este realizat de Dana Bunescu, iar montajul, de Cătălin Cristuţiu. Producători sunt Ada Solomon, Carla Fotea şi Radu Jude, iar producător asociat este Adrian Cioflâncă.

„Ieşirea trenurilor din gară” este o producţie microFILM şi nomada.solo.

Regizor şi scenarist, Radu Jude a câştigat anul acesta Ursul de Aur la Berlinale cu filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

ARTICOLE SIMILARE

Trecut și poezie

realitatea

Ioana Ginghină îmbracă din nou rochia de mireasă. Când va avea loc nunta

Andreea Damian

Imagini emoționante din documentarul despre viața lui Paul Walker

Andreea Damian

De ce Adelina Pestrițu nu mai pune poze cu fetița ei pe Instagram

Andreea Damian

OSCAR 2014 – Nominalizarile! Lista completa!

Femeile nu mai vor copii, din cauza schimbărilor climatice!

Andreea Damian

Scrie un comentariu