Tabu
PEOPLESlider

Suma pe care a obținut-o Ed Sheeran pentru acuzațiile de plagiat

Ed Sheeran a obţinut, marţi, daune de un milion de euro pentru a acoperi taxele legale în bătălia juridică câştigată în faţa compozitorilor care l-au acuzat de plagiat.

La începutul lui aprilie, cântăreţul în vârstă de 31 de ani a avut câştig de cauză în faţa Înaltei Curţi de la Londra, după un proces pe care l-a considerat emblematic al practicilor abuzive care subminează industria muzicală.

Pentru justiţie, el nu a copiat, nici „în mod deliberat”, nici „subconştient”, o parte din melodia „Oh Why” (2015) de Sami Chokri şi Ross O’Donoghue pentru melodia sa de succes „Shape of You”, unul dintre titlurile cele mai vândute din lume.

Într-o hotărâre suplimentară de marţi, judecătorul Antony Zacaroli a decis că reclamanţii ar trebui să plătească cheltuieli de judecată de 916.200 de lire sterline.

În timpul procesului, care a durat zece zile în martie, au fost difuzate cele două cântece – precum şi, din greşeală, un extras din una dintre melodiile sale inedite.

Ed Sheeran a negat că ar fi „împrumutat” idei de la cei doi compozitori, în timp ce avocatul reclamanţilor, deşi i-a recunoscut „geniul”, l-a acuzat că este „o coţofană”, referindu-se la pasărea care uneori este acuzată a fi hoaţă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Stephen King continuă lupta virtuală cu Donald Trump dar nu iartă nici NRA

Dora Constantinovici

Silvia Lăuneanu, deranjată de ce a găsit pe litoralul românesc

Tabu Tabu

Tradwives își sacrifică carierele pentru a satisface capriciile soților și insistă că ăsta e secretul fericirii conjugale

Andreea Damian

Palatul Buckingham, prima reacție după interviul lui Harry și Meghan la Oprah

Andreea Damian

Videoclipul ciudat al lui Kevin Spacey postat de Crăciun are milioane de vizualizări

realitatea

Totul despre parfumuri – ar trebui să vă îngrijorați cu privire la conținutul parfumului?

realitatea

Scrie un comentariu