Tabu
LIFESTYLE

Indiferent de probleme, nu renunța să-ți împlinești visele!

Viața este de așa natură că orice am face, ne confruntăm cu probleme peste tot. Este suficient să ieși din casă și deja ți se întâmplă ceva, fie că ești la muncă, sau în oraș, altundeva. Întâlnești oameni fel de fel, vezi tot felul de evenimente, este imposibil să nu te uimească ceva.

Nu fugi de problemele tale! Mai bine le rezolvi!

Când apare o problemă și nu știm ce să facem, o evităm. Majoritatea facem așa, este soluția cea mai simplă pentru noi. Nici măcar nu ne gândim la faptul că nu este o soluție bună. Rezolvarea ei ne-ar putea cu siguranță face să ne simțim mai bine.

Schimbările duc la probleme, dar ne ajută și să evoluăm

Toți oamenii care au curajul să schimbe ceva, evoluează, dar se confruntă și cu diverse probleme care fac parte și ele din viață. Important este să știm cum să abordăm problemele, să avem o strategie prin care să le rezolvăm.

De exemplu dacă vrei să faci un mic pas spre cariera ta, trebuie să începi de undeva. Poți merge la o agenție casting pentru a-ți manifesta dorința de a participa la o reclamă, la o emisiune TV sau pentru a primi un mic rol într-un film (P). Dacă te gândești la o astfel de oportunitate, pune-o în practică. Nu amâna pe mai târziu! Fă asta acum! Sau măcar dă un telefon, un pas mic pentru a schimba ceva.

Nu amâna pe mâine ce poți face azi!

Atunci când intervin situații neprevăzute, probleme, emoții, avem tendința de a amâna, sau și mai rău, de a renunța. Căutăm scuze, facem fel de fel de lucruri care ne distrag atenția, ne gândim că poate așa uităm de probleme.

Cea mai bună soluție ar fi, să rezolvăm. Iată cum putem face asta:

 1. Ne gândim cu atenție la problemă, fără a o subestima și fără a găsi scuze pentru a ne sustrage de la rezolvarea ei.
 2. Căutăm cele mai rapide soluții, dar și cele mai bune.
 3. Cu puțină creativitate putem găsi cea mai bună soluție, putem alege din mai multe posibilități.
 4. Evaluăm alternativele și o alegem pe cea mai ușoară, ieftină și durabilă dintre toate.
 5. Ne gândim bine dacă va funcționa și apoi o aplicăm.

Să visezi la ceva ce îți dorești te poate ajuta și să realizezi

Sunt femei care și-au început cariera în modă dintr-un simplu obicei de a citi revistele de modă și de a visa la lucrurile frumoase prezentate în paginile acestora. Studierea imaginilor le-a adus inspirație și treptat, peste ani au ajuns chiar ele să practice meseria de stilist pe cont propriu.

Foarte mulți oameni se întreabă la un moment dat cum să-și facă visele să devină realitate? Mulți cred că nu există soluții, sau nu au curajul să lupte pentru a și le împlini. Sunt descurajați de opiniile negative ale celor din jur și chiar ajung din nefericire, să creadă că acelea sunt realiste. Drept urmare, se mulțumesc doar să viseze în continuare, în loc să se ambiționeze să facă ceva ca să poată să le trăiască.

Cum îți poți îndeplini visele?

Iată care ar fi soluțiile:

 • Trebuie să crezi în vise. De obicei visele cele mari sunt visele adevărate. Dacă ajungi să crezi că doar visele mici se împlinesc, înseamnă că ai renunțat deja la visele mari. Dă șansă viselor tale să se îndeplinească!
 • Nu trebuie să ai îndoieli, trebuie să faci ceva, pași mici spre realizarea lor. În loc să gândești negativ mai bine fă ceva să schimbi lucrurile, ceva care să te ducă spre atingerea țelului pe care ți l-ai propus.
 • Evită oamenii care te descurajează, care te fac să te răzgândești și să gândești negativ.
 • Înconjoară-te de oameni care te iubesc, care au o influență bună asupra ta, care te ajută să te concentrezi asupra aspectelor pozitive din viața ta.
 • Pregătește-ți un plan pentru a-ți transforma visul în realitate.
 • Muncește mult pentru a-ți atinge obiectivele. Cu multă muncă, treptat lucrurile vor începe să funcționeze.
 • Gândește-te la toate detaliile, fă mici pași spre îndeplinirea visului.

Anatole France spunea: „Pentru a realiza lucruri mari trebuie să și visăm, nu numai să facem. Trebuie să și credem, nu numai să plănuim.”

ARTICOLE SIMILARE

Ecoterapia: de ce plantele sunt cel mai bun tratament împotriva depresiei și a anxietății

Andreea Damian

Distanțare socială la cinema. Parisul lansează primul cinematograf pe apă

Andreea Damian

Sânii imenşi şi talia de viespe nu mai sunt etalon de frumuseţe. Cum arată femeia perfectă acum

La 46 de ani, Julia Roberts este din nou însărcinată?

Iuliana Luciu l-a reciclat pe fostul Adelinei Pestritu?

Ouăle din fulgi de orez crispy, surpriza dulce din coșul de Paște

Andreea Damian

Scrie un comentariu