Tabu
CULTURESlider

Lansare de carte ⎥ „Bărbatul din spatele ceții” de Florin Irimia

Vineri, 2 aprilie, la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea volumului „Bărbatul din spatele ceţii” de Florin Irimia, apărut de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom. Alături de autor, vor vorbi Mircea Cărtărescu și Virginia Lupulescu. 

Despre roman

Băiețelul introvertit, dar foarte curios în privința tainelor vieții din Misterul mașinuțelor chinezești se întoarce în noul volum semnat de Florin Irimia. 

Acum, povestire după povestire, se conturează maturizarea lui, cu suișuri și coborâșuri, cu pierderi dureroase, dar și mici sclipiri de lumină. Viața personajului devine o călătorie care pornește odată cu găsirea unei cărți misterioase într-un vagon cu maculatură și îl poartă din lumea reală în lumea viselor și înapoi, din Macedonia, unde a petrecut o vacanță în copilărie, la Berlinul iubit al maturității. 

Bărbatul din spatele ceții construiește, cu fiecare episod, un bildungsroman emoționant, povestea unei vieți aflate mereu la răscruce, dar care merită trăită, pentru a-și împlini menirea.

Despre autor 

Florin Irimia s-a născut în 1976 la Iași. Este cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Scrie cronică literară din 2001, în calitate de colaborator al revistelor Dilemateca, Noua literatură, Observator cultural, România literară și Suplimentul de cultură.

În 2009 debutează ca prozator în revista Noua literatură (sub pseudonimul Eduard Tăutu), iar în 2011 publică la Editura Brumar romanul Defekt, laureat al Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franța, 2013. 

La Editura Polirom i-au apărut atât romanele O fereastră întunecată (2012) și Câteva lucruri despre tine (2014), precum și volumul de povestiri Misterul mașinuțelor chinezești (2017). 

ARTICOLE SIMILARE

Adam Levine, acuzat că și-a înșelat soția însărcinată cu un model de 23 de ani

Andreea Damian

Ingredientul-minune pe care îl folosește Julia Roberts pentru a avea un păr mătăsos

Andreea Damian

Sfaturi pentru a afla rapid lucrurile care ne interesează pe internet

Tabu Tabu

Lia Bugnar, reacție sfidătoare la adresa lui Theo Rose

Andreea Damian

THE KLAXONS pentru prima data in Romania – la B-™ESTFEST!

realitatea

Primele declarații ale lui Ștefan Bănică despre experiența de a urca pe scenă cu fiul său

Tabu Tabu

Scrie un comentariu