Tabu
PEOPLE

Laura Cosoi, detalii despre alăptat

laura-cosoi

În ultima vreme alăptatul a fost un subiect tabu în lumea publică. Astfel că actrița și scriitoarea Laura Cosoi, care a devenit anul acesta a două oară mama de fetiță, a abordat subiectul pe larg pe blogul ei de unde vă oferim și noi câteva rânduri, în continuare.
“Am observat că unul dintre subiectele discutate aprins pe net, care stârnește dezbateri pe un ton foarte categoric este alăptatul. Și pentru că primesc adesea întrebări despre cum merge treaba la noi în familie, m-am hotărât să scriu astăzi despre rutina mea de alăptat. Nu vorbesc despre acest subiect din perspectiva unui specialist în lactație, pentru că nu sunt. Nici medic pediatru nu sunt, ci mama a două fetițe, cu multe prietene cu copii mici. Așadar, tot ce voi spune mai departe reprezintă strict experiența mea. Și, în ce mă privește, întotdeauna va fi loc și de alte păreri și de dialog constructiv. Consider că, atât cu Rita, cât și cu Vera, am avut noroc: s-au atașat bine la sân, chiar din sala de naștere, iar acesta mi se pare cel mai bun exemplu că, instinctiv, copiii știu ce au de făcut. Să fii în conexiune cu corpul tău și cu copilul mi se pare lucrul cel mai important. Cred că atunci știi exact ce ai de făcut și cu alăptatul. Dacă însă întâmpini unele dificultăți, iată 10 lucruri pe care poți să le faci că să ai o alăptare lînă. 1. Când alaptezi bebelușul, golește-ți capul de preconcepții, de poveșți auzite sau de părerile altora. Trage aer în piept și bucură-te de copil.

laura cosoi a scris despre alaptareAcel moment intim și este doar pentru voi doi. 2. Ascultă-ți trupul, ascultă-ți copilul. Lasă corpul să facă ce știe să facă. Nu-l bloca cu mintea. Astfel, lucrurile vor merge mult mai lin. 3. Nu te lasă influențată de păreri de pe forumuri sau de pe site-uri. Evita să apelezi la informații venite din afară, care te împiedică să-ti asculți propria voce. Recomandă-le celor din jur să nu discute subiectul asta cu ține, dacă te simți inconfortabil. Mamele aflate la primul copil sunt extrem de vulnerabile. Știi cum se spune: nu atinge puiul de pisică, pentru că mama nu-i mai recunoaște mirosul și nu-l mai alăptează. La oameni este cumva asemănător. Nu lasă în cercul tău intim să pătrundă idei nocive sau cine știe ce energie, care te-ar putea influență negativ. În bagajul de cunoștințe cu care am fost înzestrate se află și informația asta: cum să alaptam lin, firesc. E o experiență cât se poate de naturală. Trebuie doar să avem acces la ea”, a scris Laura Cosoi, iar restul articolului îl puteți citi pe blogul ei pe lauracosoi.ro

ARTICOLE SIMILARE

Dorian Popa și Anamaria Petrișor joacă roluri duble în noul videoclip

Tabu Tabu

Matt Damon a refuzat un rol uriaș care i-ar fi adus 250 de milioane de dolari

Andreea Damian

SCANDAL pe nuditate: Madonna vs Kim Kardashian! FOTO incendiare!

realitatea

Ozana Barabancea de nerecunoscut! Cât mai vrea să slăbească vedeta?

Tabu Tabu

Lili Sandu a anunțat vestea cea mare de Sfântul Valentin! Va deveni mămică anul acesta

Tabu Tabu

Mara Georgescu, videoclip pe yaht și mașini de fitze

Tabu Tabu

Scrie un comentariu