Tabu
CULTURESlider

Londra ⎢ Concert de Anul Nou în Picadilly Circus

De Revelion, muzica rock, poezia, arta și performance-ul își vor da întâlnire la Londra. Pe 31 decembrie 2020, cu puțin timp înainte de miezul nopții, Patti Smith va susține un concert virtual, difuzat pe ecranele gigantice din Picadilly Circus. Muzica reginei americane a rockului va fi însoțită de creațiile vizuale ale artistei Anne Imhof, o legendă a artei contemporane germane. 

Londra în 2021

La finalul celui mai dificil an al secolului, în plină eră a Brexitului și a crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, londonezii vor avea parte, în sfârșit, de un moment de bucurie. În inima capitalei britanice, pe ecranele din Picadilly Circus va fi proiectat un show memorabil odată cu intrarea în noul an. 

Patti Smith, cântăreața americană considerată o pionieră a mișcării punk, și Anne Imhof, artista germană care a câșitgat Leul de Aur pentru cel mai bun pavilion la  Bienala de la Veneția din 2017, două artiste uriașe ale lumii vor fi personajele principale ale unui performance fabulos care va anima Londra în noaptea dintre ani. 

Patti Smith și fenomenul punk

La 73 de ani, Patti Smith se întoarce la originile sale muzicale, livrând un mesaj la limita dintre poezie și rock în orașul care a îmbrățișat fenomenul punk în anii 1970. În iunie 2018, în prezența artistei a fost inagurat noul Institut Giacometti din Paris. Patti Smith a interpretat a capella într-o manieră, deopotrivă, violentă și delicată, în fața magnificelor mulaje ale celor șase Femei din Veneția, prezentate de sculptorul Alberto Giacomette la a 28-a ediție a Bienalei de la Veneția din 1956.

Patti Smith

Pentru a susține costurile manifestării care va avea loc de la 23:20 la 00:10 în noaptea dintre ani, Patti Smith a creat patru serii limitate de afișe, pe care le-a pus la vânzare online în perioada 1 — 31 ianuarie. O sigură creație costă 10 £ și poate fi achiziționată aici: www.circa.art/circaeconomy

O onoare pentru Anne Imhof

La miezul nopții de Anul Nou,  muzica lui Patti Smith va fi acompaniată de o creație vizuală realizată de Anne Imhof, intitulată ONE. Acest performance a mai fost prezentat și la Tate Modern, în cadrul unei expoziții dedicate artistei din 2019.

Cei care au fost fascinați de instalația fantomatică a pavilionului german de la Giardini din 2017, pentru care Anne Imhof a câștigat Leul de Aur în cadrul Bienalei de la Veneția, cu siguranță nu vor rata această nouă întâlnire cu arta totală.

Anne Imhof

„Este o onoare să-mi prezint piesa One pe ecranele iconice din Picadilly Circus în noaptea de Anul Nou, în cadrul «the c.20:20 project». A avea la dispoziție cel mai mare spațiu publicitar european și a crea un portal al speranței în aceste ultime momente din 2020 este o oportunitate care mă onorează. Pace, libertate și respect tuturor în 2021!”, a declarat, într-o notă sobră, artista de 42 de ani. 

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Săpunul s-a scumpit cel mai mult – istoria fascinantă a celui mai căutat produs în pandemie

Andreea Damian

COSMAR pentru NICOLETA LUCIU: accidentul fiului ei cel mare!

Silvio Berlusconi își vinde super-iahtul de 11 mil. €. Cum arată ambarcațiunea de lux FOTO

Andreea Damian

DALMA a filmat videoclip pentru UTV

realitatea

Gabriela Cristea vrea să dea lovitura în afaceri: „Pregătim pentru Valentine’s Day, Dragobete, 1 martie și 8 martie!”

Andreea Damian

Un nou scandal între Brad Pitt și Angelina Jolie. Motivul pentru care actorul își dă în judecată fosta soție

Andreea Damian

Scrie un comentariu