Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Lucrezi 4 zile și ești plătită pentru 5. Este posibil?

Testarea pe scară largă a săptămânii de 4 zile lucrătoare a oferit rezultate promițătoare în Islanda. Lucrezi mai puțin, câștigi la fel de mult, produci mai mult. Ecuația face ca un vis să fie cât mai aproape de realitate. Cu toate acestea, multe țări nu par pregătite să facă față provocării.

Din 2015 până în 2019, 2.500 de islandezi au trecut de la 40 la aproximativ 35 de ore, pe parcursul a patru zile, fără reduceri salariale. Concluzia: „un succes răsunător”, potrivit a două grupuri de reflecție britanice și islandeze, care au identificat că un stres redus, un echilibru mai bun dintre viața profesională și viața profesională și productivitatea constantă sau chiar în creștere.

Deși multe companii se gândesc să adopte această măsură, adevărata provocare pare să fie aceea a ritmului de lucru. Cei care au testat săptămâna de lucru de 4 zile au observat o scădere a performanței generale cu 20%. Dar cu timpul, lucrurile s-au reglat.

Prioritizează proiectele și organizează-ți timpul

„Există două domenii principale pentru ca acest lucru să funcționeze, explică Jérémy Clédat: gestionați-vă mai bine timpul, eliminând întâlnirile inutile, de exemplu, și prioritizează proiectele pentru a face alegeri care sunt cu adevărat profitabile pentru companie.”

Nu este vorba de a lucra mai mult, ci mai inteligent. „Cheia este că toată lumea are voința de a căuta acțiuni inutile, care ne consumă timpul. Dar comprimarea muncii nu înseamnă a fi sub presiune. Poți lucra mai bine fără să fii mai obosit.”

Mai multă autonomie, mai multă bunăstare

Pentru bunăstarea psihologică a tuturor, explică Jérémy Clédat: „Unul dintre cele mai interesante subiecte identificate de neurologul care a participat la testare este că săptămâna de 4 zile îi face pe toți să-și controleze agenda și că acest lucru are un impact direct asupra stimei de sine”. O a treia zi liberă îi încurajează pe toți să acorde prioritate, să facă alegeri conștiente și să-și folosească timpul cât mai bine. Dar managementul are un rol de jucat în prevenirea supraaglomerării.

În loc să ne propunem un obiectiv fără un termen clar, îl împărțim în mici sarcini intermediare, definite împreună cu angajatul și ale căror progrese le putem urmări peste o săptămână. O viziune pragmatică și pe termen scurt, care evită să se piardă într-o grămadă de sarcini care sunt la fel de urgente una ca alta.

ARTICOLE SIMILARE

Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

realitatea

Zâmbetele nou-născuților nu sunt doar un reflex iar bebelușii socializează încă din primele ore

realitatea

R.I.P Dinu Patriciu! Imagini sfasietoare de la Cimitirul Bellu

Alexis Bledel, cea mai periculoasă celebritate online în 2019

Andreea Damian

Lady Gaga a stabilit o dată de lansare a propriei linii de produse cosmetice

Andreea Damian

Cel mai bine cotat model al momentului se retrage din cauza unei boli de piele

realitatea

Scrie un comentariu