Tabu
Image default
PEOPLESlider

Lucy Liu și adevăratul motiv pentru care s-a apucat de pictură

În urmă cu un an, Lucy Liu a trăit un moment important în cariera sa de artistă. Actrița, regizoarea, ambasadoarea drepturilor omului și artista vizuală de talie mondială și-a prezentat lucrările într-o expoziție pentru prima dată.

Spectacolul pentru două persoane de la Muzeul Național din Singapore, intitulat „Unhomed Belongings”, a prezentat-o ​​și pe artista din Singapore Shubigi Rao și a fost coordonat de directorul muzeului Angelita Teo și Dan Chen, curator independent și director Chambers Fine Art.

„A fost probabil cel mai semnificativ moment de artist pe care l-am avut”, și-a amintit Liu. Nu numai că a descoperit legături între diferite corpuri de lucrări pe care le-a creat de-a lungul anilor, ci a asistat la audiențe care se conectau cu arta ei vizuală.

Liu, faimoasă pentru rolurile din Charlie’s Angels, Kill Bill și Ally McBeal, a avut propria expoziție de artă, descrisă ca un „dialog vizual” între ea și artista Shubigi Rao.

Operele de artă ale lui Liu au fost constituite din „picturi în cerneală, serigrafii și colaje”, dar atenția principală din expoziție era îndreptată spre obiectele cărora Liu le oferă o nouă viață; de exemplu, cărți cu găuri în care actrița pune cutii zdrobite sau recipiente de Tic-Tac pe care le-a găsit pe stradă.

„72” (2009) 

Liu face artă de când era adolescentă și păstrează în continuare o practică de studio consistentă alături de munca ei de actriță și regizoare. Pasiunea pentru artă a descoperit-o prin anii ’80, în Queens, când cutreiera străzile din New York cu o cameră în mână. Primele sale lucrări de artă au fost fotografii și colaje; una dintre primele sale serii de fotografii a surprins un marș pro-alegere în Washington, DC. După ce a urmat un curs intensiv la New York Studio School, s-a orientat spre pictură. „Am simțit că nu pot exprima pe deplin ceea ce doresc cu fotografiile”, a explicat Lucy Liu.

Prin pictură, vedeta a descoperit că munca ei nu trebuie să fie realistă sau exigentă sau să îndeplinească anumite așteptări. „Toată lumea are un format diferit pentru modul în care vrea să dezvăluie publicului ce gândește sau ce vede,” a spus ea. „Trebuia doar să renunț la public și tocmai am început să mă gândesc la ceea ce voiam să văd.” De-a lungul timpului, Liu a experimentat și sculptura, serigrafia și textilele.

O mare parte din opera lui Liu se întoarce în copilărie. „Pentru că eram o familie de imigranți, am avut întotdeauna acest dezechilibru de apartenență”, a explicat ea. „Cred că la început a fost bariera lingvistică, nu vorbeam engleza.” Arta, a explicat ea, a devenit o modalitate de a reflecta asupra sinelui ei mai tânăr. „Cred că arta ajută la evaluarea ta în copilărie și la iluminarea unor lucruri pe care poate nu le-ai înțeles niciodată”, a spus actrița.

Într-o serie recentă de picturi, Lucy Liu a reflectat direct asupra familiei sale. Ideea ei originală a fost să portretizeze povești foarte intime inspirate de fotografii de familie.

„Portret de familie” (2016)

Acum că „Elementary” s-a încheiat după șapte sezoane, Lucy Liu are mai mult timp să urmărească expoziții în galerii și colaborări potențiale cu alți artiști. Ea a spus că va continua să picteze, să brodeze și să lucreze cu obiecte găsite. Dorința ei de a se conecta profund cu mediul din jurul ei, de a face artă într-un mod holistic, este numitorul comun al practicii sale multidimensionale. Fie că joacă, regizează, urmărește o muncă umanitară globală sau este artistă, firul care leagă viziunea lui Liu este să se angajeze pe deplin, să aparțină.

Liu face artă de ani de zile, ba chiar a folosit și un pseudonim – numele ei chinezesc, Yu Ling – ca să-și expună lucrările până în 2011, dar indiciile erau ascunse chiar la vedere.CV-ul artistic al lui Liu este unul impresionant; pe site-ul ei sunt sculpturi făcute din lemn, rășină și bronz, la fel și broderii, serigrafii, colaje, un steag american deconstruit în stilul Jasper Johns și altele.

ARTICOLE SIMILARE

Serena Williams, participarea la Wimbledon i-a adus multe lacrimi

Andreea Damian

Dieta, singurul aliat in lupta cu kilogramele?

realitatea

Surpriză de proporţii. Meghan Markle va da viaţă celui de al doilea copil

Andreea Damian

În plină pandemie, Denisa Hodișan deschide prima școală online de modeling pentru copii

Tabu Tabu

Care sunt cele 4 zodii cu două fețe. Sunt capabile de orice

Andreea Damian

Mihaela Rădulescu e nostalgică! De ce îi e dor vedetei?

Tabu Tabu

Scrie un comentariu