Home > Agenda > Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

violența domestică

Un artist italian a lansat o campanie în care sunt prezentate afișe cu fețele bătute ale femeilor de rang înalt pentru a evidenția problema violenței împotriva femeilor.

Afișele, care pot fi văzute la Milano, include imagini cu impact puternic ale fostei Prime Doamne a Americii Michelle Obama și a cancelarului german Angela Merkel.

Violența împotriva femeilor nu face distincția între „rasă, clasă sau religie”, spun afișele. Artistul AleXsandro Palombo spune că dorește un „răspuns real din partea instituțiilor”.

Alte personalități marcante prezentate în campanie, numită Just Why I am a Woman, sunt Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanților a SUA, Hillary Clinton, liderul Myanmarului Aung San Suu Kyi și Sonia Gandhi, șefa principalului partid de opoziție din India, precum și prima doamnă a Franței, Brigitte Macron.

Sub fețele învinețite ale tuturor acestor doamne apare următorul mesaj: „Sunt victima violenței domestice. Sunt plătită mai puțin. Am suferit mutilări genitale. Nu am dreptul să mă îmbrac așa cum vreau. Nu pot decide cu cine mă voi căsători. Am fost violată.”

Într-o declarație, Palombo spune că dorește „să ilustreze drama care afectează milioane de femei din întreaga lume cu scopul de a denunța, de a sensibiliza și de a obține un răspuns real din partea instituțiilor și guvernelor”.

Artistul și activistul contemporan este autorul unor campanii la fel de șocante, cum ar fi Disabled Disney Princesses și The Simpsons Go To Auschwitz.

O altă campanie pe care a derulat-o în 2015 a prezentat fotografii cu chipurile bătute ale celebrităților americane, precum actrițele Kristen Stewart și Angelina Jolie și cântăreața pop Madonna.

Articole asemanatoare
lideri
Femeile sunt lideri mai buni. Pandemia o dovedește
michelle obama
Gestul lui Michelle Obama pentru copiii aflați în izolare
Michelle Obama
Michelle Obama, sfaturi pentru cei aflați în izolare
S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano

Comenteaza acest articol

Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

by Andreea Damian   1 min
0