Tabu
Image default
CULTURE Slider

Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

Un artist italian a lansat o campanie în care sunt prezentate afișe cu fețele bătute ale femeilor de rang înalt pentru a evidenția problema violenței împotriva femeilor.

Afișele, care pot fi văzute la Milano, include imagini cu impact puternic ale fostei Prime Doamne a Americii Michelle Obama și a cancelarului german Angela Merkel.

Violența împotriva femeilor nu face distincția între „rasă, clasă sau religie”, spun afișele. Artistul AleXsandro Palombo spune că dorește un „răspuns real din partea instituțiilor”.

Alte personalități marcante prezentate în campanie, numită Just Why I am a Woman, sunt Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanților a SUA, Hillary Clinton, liderul Myanmarului Aung San Suu Kyi și Sonia Gandhi, șefa principalului partid de opoziție din India, precum și prima doamnă a Franței, Brigitte Macron.

Sub fețele învinețite ale tuturor acestor doamne apare următorul mesaj: „Sunt victima violenței domestice. Sunt plătită mai puțin. Am suferit mutilări genitale. Nu am dreptul să mă îmbrac așa cum vreau. Nu pot decide cu cine mă voi căsători. Am fost violată.”

Într-o declarație, Palombo spune că dorește „să ilustreze drama care afectează milioane de femei din întreaga lume cu scopul de a denunța, de a sensibiliza și de a obține un răspuns real din partea instituțiilor și guvernelor”.

Artistul și activistul contemporan este autorul unor campanii la fel de șocante, cum ar fi Disabled Disney Princesses și The Simpsons Go To Auschwitz.

O altă campanie pe care a derulat-o în 2015 a prezentat fotografii cu chipurile bătute ale celebrităților americane, precum actrițele Kristen Stewart și Angelina Jolie și cântăreața pop Madonna.

ARTICOLE SIMILARE

Cultura migdalului pune în pericol albinele, iar lactatele ne fac rău. Deci, ce lapte ar trebui să bem?

Andreea Damian

Victoria Beckham, totul despre stilul ei vestimentar

Andreea Damian

Meghan Markle a primit din partea Reginei Elisabeta a II-a o misiune importantă

Andreea Damian

Charlize Theron, confesiuni despre relaţia misterioasă pe care a avut-o cu Sean Penn

Andreea Damian

CATALINA PONOR, cadouri de CASA NOUA de ziua ei! TOMMY RAMOS n-a venit!

Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

Andreea Damian

Scrie un comentariu