Tabu
Image default
CULTURESlider

Muzeul Țăranului Român | Expoziția gratuită „Interferențe balcanice”

Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă joi, 22 aprilie 2021, de ora 15:00, la vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură, icoane, fotografie, tapiserie şi bijuterii. Expoziția este intitulată „Interferenţe Balcanice” și va avea loc la Sala Acvariu.

Expoziţia reuneşte un număr de 42 de artişti din România, Bulgaria şi Grecia, ţări aparţinând regiunii balcanice, creând astfel atât punţi culturale, cât şi o nouă stare de normalitate în această perioadă dificilă care a influenţat viața de zi cu zi şi activitatea artistică. Cuvântul de deschidere îi aparține Adinei Moldova Ţitrea, curator al expoziţiei şi dr. Marius Tiţa, critic de artă.

Alături de artiştii români se vor afla şi artişti din ţările balcanice vecine şi nu numai, încercând în acest mod să fie promovată, în noul context cultural, o arie extrem de largă de trăsături specifice, mentalităţi, obiceiuri, apartenenţe culturale şi civilizaţionale, care integrează interculturalitatea balcanică.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român până pe 9 mai 2021, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Luni este închis. Intrarea este liberă.

ARTICOLE SIMILARE

Casa Regală publică un ghid de bune practici pentru a combate abuzul pe social media

Andreea Damian

Lidia Buble, audiată de DIICOT. Ce acuzații i se aduc

Andreea Damian

Coco Austin își alăptează și acum fetița de 3 ani. Ice-T a explicat de ce o sprijină

Andreea Damian

Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate din 15 iunie. Iată în ce condiţii

Andreea Damian

Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu

Andreea Damian

Dua Lipa va cânta în noul film din seria James Bond

Andreea Damian

Scrie un comentariu