Tabu
Image default
CULTURESlider

Muzeul Țăranului Român | Expoziția gratuită „Interferențe balcanice”

Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă joi, 22 aprilie 2021, de ora 15:00, la vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură, icoane, fotografie, tapiserie şi bijuterii. Expoziția este intitulată „Interferenţe Balcanice” și va avea loc la Sala Acvariu.

Expoziţia reuneşte un număr de 42 de artişti din România, Bulgaria şi Grecia, ţări aparţinând regiunii balcanice, creând astfel atât punţi culturale, cât şi o nouă stare de normalitate în această perioadă dificilă care a influenţat viața de zi cu zi şi activitatea artistică. Cuvântul de deschidere îi aparține Adinei Moldova Ţitrea, curator al expoziţiei şi dr. Marius Tiţa, critic de artă.

Alături de artiştii români se vor afla şi artişti din ţările balcanice vecine şi nu numai, încercând în acest mod să fie promovată, în noul context cultural, o arie extrem de largă de trăsături specifice, mentalităţi, obiceiuri, apartenenţe culturale şi civilizaţionale, care integrează interculturalitatea balcanică.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român până pe 9 mai 2021, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Luni este închis. Intrarea este liberă.

ARTICOLE SIMILARE

Reteta de vara – supa rece de iaurt

realitatea

Un melc a creat haos în Japonia: 12.000 de persoane afectate

Andreea Damian

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Andreea Damian

Fotografie cu Sorin Onisor – Brasov (partea 1)

realitatea

Cea mai veche pictură care spune o poveste are 44.000 de ani și a fost descoperită în Indonezia

Andreea Damian

Motivul incredibil pentru care noua senzație pop Billie Eilish preferă un look băiețesc

Andreea Damian

Scrie un comentariu