Tabu
Image default
CULTURE Slider

Muzeul Țăranului Român | Expoziția gratuită „Interferențe balcanice”

Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă joi, 22 aprilie 2021, de ora 15:00, la vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură, icoane, fotografie, tapiserie şi bijuterii. Expoziția este intitulată „Interferenţe Balcanice” și va avea loc la Sala Acvariu.

Expoziţia reuneşte un număr de 42 de artişti din România, Bulgaria şi Grecia, ţări aparţinând regiunii balcanice, creând astfel atât punţi culturale, cât şi o nouă stare de normalitate în această perioadă dificilă care a influenţat viața de zi cu zi şi activitatea artistică. Cuvântul de deschidere îi aparține Adinei Moldova Ţitrea, curator al expoziţiei şi dr. Marius Tiţa, critic de artă.

Alături de artiştii români se vor afla şi artişti din ţările balcanice vecine şi nu numai, încercând în acest mod să fie promovată, în noul context cultural, o arie extrem de largă de trăsături specifice, mentalităţi, obiceiuri, apartenenţe culturale şi civilizaţionale, care integrează interculturalitatea balcanică.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român până pe 9 mai 2021, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Luni este închis. Intrarea este liberă.

ARTICOLE SIMILARE

Scandal între Marina Almășan și Leonard Miron

Andreea Damian

Ayn Rand l-a pârât pe Capra serviciilor secrete pentru comunismul inexistent dintr-un film de Crăciun

Dora Constantinovici

Cum a schimbat haosul anului 2020 cântecul verii

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 28 mai!

realitatea

Ar trebui să încetăm cu toții să mâncăm “avocado sângeros”?

realitatea

Ce promisiune i-a făcut prințul William mamei sale la scurt timp după divorțul de Charles

Andreea Damian

Scrie un comentariu