Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Nobili celebri care au renunțat la titlurile regale pentru dragoste sau libertate

Milioane de persoane au urmărit interviul prințului Harry și al lui Meghan Markle acordat lui Oprah Winfrey pe 7 martie, unde au vorbit despre ieșirea lor din familia regală britanică în 2020. De asemenea, au aruncat o privire asupra vieții lor fără titlurile regale dar și avantajele de care se bucură acum.

Cu toate acestea, ei nu sunt singurii membri ai unei familii regale care fie au renunțat la familie, fie au renunțat la titluri din anumite motive. Iată lista cu cei care au ales o viață în afara regalității sau au trebuit să se îndepărteze de ea.

Prințul Harry și Meghan Markle, Marea Britanie

Ducii de Sussex au renunțat la titlurile regale în ianuarie 2020. În cele din urmă, cu aprobarea reginei Elisabeta a II-a, cei doi au decis să se îndepărteze de familia regală britanică și s-au mutat în California împreună cu fiul lor Archie. Harry, totuși, rămâne în continuare un prinț, iar cuplul și-a păstrat titlurile de ducă și ducesă. Pentru cât timp, nu știm, deoarece aceștia preferă să li se spună pe numele mic după interviul lor cu Oprah.

Regele Edward al VIII-lea, Marea Britanie

Regele Edward al VIII-lea

În 1936, regele Edward a abdicat de pe tron ​​pentru a se putea căsători cu Wallis Simpson, o femeie divorțată de două ori. La acea vreme, Biserica Angliei se opunea căsătoriei după divorț. Fiind șeful bisericii, Edward a decis să abdice în favoarea fratelui său mai mic George al VI-lea. Ulterior lui Edward i s-a acordat titlul de Duce de Windsor.

Prințesa Ubolratana, Thailanda

Prințesa Ubolratana

Fiica regelui thailandez Bhumibol Adulyadej, prințesa Ubolratana a trebuit să renunțe la titlul de Alteță Regală pentru a se căsători cu omul de rând Peter Ladd Jensen. S-a întâlnit cu Jensen în timp ce studia la MIT în Boston, SUA, iar cuplul s-a căsătorit în 1972. Nu i s-au dat titlurile înapoi nici după divorțul din 1998. S-a întors în Thailanda în 2001. Acum este cunoscută sub numele de „Tunkramom Ying”, care înseamnă „Fiica Reginei Regente”, potrivit The Guardian.

Prințesa Sayako, Japonia

Prințesa Sayako

Sayako, prințesa Nori, fiica împăratului Emerit Akihito și a Împărătesei Emerita Michiko, a renunțat la titlul său pentru a se căsători cu omul de rând Yoshiki Kuroda în 2005. Împreună cu titlul, a renunțat și la calitatea de membru al familiei regale dar și la alocația de la stat. După căsătorie, ea a luat numele soțului. Nu este singura prințesă japoneză care renunță la titlul imperial pentru o căsătorie în afara regalității. În octombrie 2018, prințesa Ayako, fiica lui Norihito, prințul Takamado, și Hisako, prințesa Takamado, s-a căsătorit cu Kei Moriya și a părăsit familia regală.

Prințul Philip, Marea Britanie

Prințul Philip, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, s-a născut prinț al Greciei și Danemarcei. El a trebuit să renunțe la acest titlu pentru a se căsători cu fiica regelui britanic George al VI-lea, Elisabeth. Înainte de nunta lor, în noiembrie 1947, Philip a primit titlul Alteța Sa Regală și a fost numit Duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenwich. A devenit prinț când Elisabeth a fost încoronată regină în 1952.

Prințul Friso de Orange-Nassau, Olanda

Prințul Friso de Orange-Nassau

Prințul Friso, al doilea fiu al reginei Beatrix, a renunțat la titlu ​​în 2004 pentru a se căsători cu Mabel Wisse Smit, fără aprobarea Parlamentului olandez. Motivul: Cuplul nu a dezvăluit gradul de prietenie al lui Wisse Smit cu baronul drogurilor Klaas Bruinsma în timpul facultății. Această „încălcare a încrederii” a făcut ca premierul de atunci Jan Peter Balkenende să anunțe că nu va propune o lege, în Parlament, necesară aprobării intrării ei în casa regală. Cu toate acestea, ea făcea parte din familia regală.

Prințesa Märtha, Norvegia

Prințesa Märtha

În august 2019, fiica regelui Harald V, prințesa Märtha, a anunțat într-o postare pe Instagram că nu își va mai folosi titlul de prințesă într-un context comercial și că se va numi doar Märtha Louise. Ea a primit critici pentru că a folosit titlul pentru turneul ei, „Prințesa și șamanul”, alături de iubitul ei, Durek Verrett. Prințesa Märtha este a patra în linia de succesiune la tron.

Prințul Andrew, Marea Britanie

În noiembrie 2019, prințul Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a, a lansat o declarație pentru a anunța că se retrage de la îndatoririle sale regale. Decizia a venit după ce a fost difuzat interviul său scandalos cu BBC, unde a vorbit despre relația sa cu Jeffrey Epstein.

ARTICOLE SIMILARE

Impactul schimbărilor climatice „se accelerează” chiar în timp ce liderii se adună pentru discuții

realitatea

Un look numai bun pentru evenimente! Tutorial Glam make-up look

realitatea

De ce femeile suferă mai des de migrene decât bărbații

Andreea Damian

Scrisorile către copii ale lui CS Lewis, creatorul Narniei sunt scoase la vânzare

realitatea

Secretele unei vieţi lungi, dezvăluite de „expertul în longevitate”

Andreea Damian

Dieta Nicoleta Luciu: 35 de kg in 2 luni!

realitatea

Scrie un comentariu