Tabu
Image default
LIFESTYLE

Noile produse care vor ajunge pe lista celor cu adaos comercial plafonat

Guvernul va prelungi plafonarea adaosului comercial pentru încă 60 de zile prin Ordonanța de Urgență.

Discuțiile au fost între Marcel Ciolacu, ministrul Agriculturii și reprezentanții din retail.

”Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, după nebunia creșterilor speculative din trecut.

Constat că și cei care în trecut au criticat această măsură, recunosc acum că, în lipsa ei, prețurile ar fi crescut cu până la 20%”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

“În final nu a fost o decizie care să se termine cu o concluzie. În discuțiile pe care le-am avut astăzi și cu ministrul Agriculturii, carnea de miel este un produs sezonier, deci în general este o cantitate redusă din acest produs. Măsura unei plafonări nu ar fi practic una adecvată.

Nu avem nicio garanție cât va dura plafonarea, cred că termenul spus de premier a fost dat pentru a fi sigur că se va ajunge la o concluzie”, a declarat reprezentantul retailerilor.

Vor rămâne primele 16 alimente de bază şi, de asemenea, ar putea fi adăugate pe această listă untul, gemul şi carnea de miel, potrivit unor surse guvernamentale.

În schimb, vor dispărea de pe această listă acele alimente consumate în perioada sărbătorilor de iarnă, cum ar fi cozonacul, bulionul, smântana, drojdia, margarina, dar şi carnea tocată.

Toate aceste produse s-ar putea scumpi cu până la 10% în perioada următoare, mai exact de la 1 februarie.

În urma negocierilor precedente cu reprezentanții magazinelor și producătorilor, noi produse urmează să ajungă pe listă, în timp ce unele mai vechi, specifice sărbătorilor de iarnă, vor fi eliminate.

Reprezentanții din retail erau nemulțumiți de această plafonare și ar fi vrut să se intervină doar în momentul în care creșteau prețurile justificat.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Poliţistă promovată după ce a alăptat un bebeluș subnutrit pe holurile spitalului

Andreea Damian

Ruby, anorexică? Uite cât de slabă poate să fie

Propolis și vitamina C

realitatea

VALENTINA PELINEL – gravida cu Cristi Borcea!?! Sex cu folos la puscarie

El face spagatul pe doua camioane, dar sa vezi cum arata fiica lui!

Cum să supraviețuiești unei nunți în familie

realitatea

Scrie un comentariu