Tabu
CULTURELIFESTYLESlider

Cum ne mai batem joc de planetă: balenă găsită moartă în Filipine avea 40 kg de plastic în stomac

O balenă moartă care a fost găsită pe o plajă în Filipine la începutul lunii avea 40 de kilograme de saci de plastic în stomac potrivit cercetătorilor.

Lucrătorii de la Muzeul D’Bone au recuperat balena și au anunțat că animalul avea în stomac cea mai mare cantitate de plastic pe care au văzut-o vreodată într-o balenă. În stomac erau 16 saci speciali de orez și o mulțime de alte pungi de plastic. Muzeul va afișa o listă completă a articolelor găsite în balenă în următoarele zile. “Nu am fost pregătit pentru cantitatea de plastic pe care am găsit-o”, a declarat pentru CNN fondatorul și președintele muzeului, Darrell Blatchley. Problema plasticului aruncat este o deosebit de gravă în unele țări din Asia de Sud-Est, inclusiv în Filipine.

Cinci națiuni asiatice – China, Indonezia, Filipine, Vietnam și Thailanda – aruncă până la 60% din deșeurile de plastic care ajung în oceane, potrivit unui raport din 2015 al organizației Ocean Conservancy și al Centrului pentru afaceri și mediu McKinsey. În luna iunie a anului trecut, o balenă a murit în Thailanda după înghițirea a 80 de pungi de plastic. Moartea sa a survenit la scurt timp după ce un raport pentru guvernul britanic a arătat că nivelul de plastic din ocean s-ar putea tripla într-un deceniu, cu excepția cazului în care sunt luate măsuri pentru a reduce gunoiul.

Anul trecut, până și în Groapa Marianelor a fost găsită o pungă de plastic banală, exact ca cele din magazinele alimentare. Imaginile cu punga de cumpărături au fost depistate după ce oamenii de știință au vizionat o colecție impresionantă de poze și filmulețe video înregistrate în ultimii 30 de ani, din peste 5000 de capturi foto și video făcute cu instrumente de scufundare specifice.

Din toate deșeurile posibile cu care ne poluăm oceanele și mările, plasticul este cel mai frecvent iar pungile de plastic în mod special sunt cea mai mare sursă de gunoi.

ARTICOLE SIMILARE

Secretele ecodinamicii, această reciclare interioară care curăță corpul și mintea

Andreea Damian

O bacterie multirezistentă la toate medicamentele se răspândește rapid în spitalele din întreaga lume

realitatea

VIRAL: Raspunsul unui baietel cand o fetita ii cere prietenia!

ANA MARIA BARNOSCHI e gravida! Ce zice LIVIU VARCIU!

A murit „mama telenovelelor”!

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 11 iunie!

realitatea

Scrie un comentariu