Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Omul de afaceri Dan Haidău a împușcat un câine aflat lângă stăpân, în pădurea de agrement Moșnița

În urmă cu câteva zile Dorothea Iordănescu, scenograf colaborator al Teatrului din Timișoara se plimba cu câinii atunci când, lângă ea, unul dintre câini (Diana) a fost împușcat de un vânător. Cățelușa avea 9 ani și fusese salvată de Dorothea după ce o găsise abandonată, subnutrită, ignorată – așa cum, dacă te plimbi prin țara asta, găsești multe animale de companie, pe marginea drumului.

Individul care a împușcat-o pe cățelușă se numește Dan Haidău și e om de afaceri – vânător în timpul liber – motiv pentru care e lăsat să bântuie printre oameni și animale cu o carabină cu glonț, destinată vânatului mare, omorând aleatoriu ce i se pare lui că e firesc să omoare. Avea lanternă instalată pe armă, după cum se poate vedea din poză – pentru că probabil intenționa să vâneze noaptea, desigur, fără să fi cerut vreo aprobare specială din partea cuiva în acest sens – imaginați-vă, pădurea este considerată loc de agrement, poate ai chef să te plimbi noaptea, poate te ia la țintă unul. Pentru că incidentul s-a petrecut în pădurea Bistra, lângă Timişoara. Pădurea este declarată zonă de agrement încă din 2017, conform unui act al Consiliului Local. Nu este deci un loc în care tu sau animalele de companie să fiți nevoiți să vă feriți de gloanțele unui vânător. Dacă aveți câine (de rasă sau nu) imaginați-vă următoarea scenă povestită de Dorothea Iordănescu: “Dolly tropăia cu limba scoasă, Lupu venea și el cu noi agale, Tasha era vrăjită de natură. Ridic privirea și-o văd venind în fugă (pe căţeluşa Diana, n. r.), către noi. Încă doi paşi până să ajungă la mine. Brusc, două sunete asurzitoare ne-au derutat peste măsură. O clipă, am înghețat. Am țipat. Am văzut-o cum s-a-ntors, răsucindu-se, către stomac. Şi-apoi, cu ochii-i ieșiți parcă din orbite, a făcut un salt către noi. Din toți plămânii. În doi pași am ajuns la ea. Ea era țeapănă de durere, mușchii-i zvâcneau necontrolat.Țipam. Urlam. Dintr-o dată s-a prăbușit la picioarele mele. S-a uitat, cu faţa desfigurată de durere-n timp ce urlam din toți rărunchii.”

Diana – sursă foto Facebook Dorothea Iordănescu
Dan Haidău – DK Imobiliare SRL Moșnița – sursă foto Dorothea Iordănescu

L-a fotografiat pe individ iar acesta i-a răspuns: “Da` tu she cauţi femeie singură, noaptea, prin pădure?”. Totul s-a petrecut la ora 16. În timp ce Dorothea Iordănescu suna la 112, Dan Haidău s-a apucat să-și sune prietenii și așa se și explică de ce, imediat, la locul faptei a apărut încă un bărbat, “şef al vânătorilor din Moşniţa, după spusele lui”. Acesta a încercat s-o convingă pe Dorothea să îngroape pe loc cadavrul câinelui, ulterior n-a mai vrut să spună cine este, nici nume, nici ocupație, nimic. Cei doi au tot încercat s-o convingă pe Dorothea să-și îngroape câinele acolo și să uite ce s-a întâmplat că oricum e legal, etc. Norocul ei a fost că după ea a venit prietenul ei și cei doi au început să ezite. Au dus câinele la autopsie și au depus plângere la poliţie. Cazul a fost repartizat la “arme şi muniţii”, pentru polițiști esenţa problemei nu constă în faptul că Dan Haidău a ucis un câine, ci pentru că plimba ilegal o armă. Ieri, Dorothea Iordănescu împreună cu oameni din Timişoara, activişti/e şi ong-uri cu specific de protecţia animalelor, au adus în discuţie, punând pe ordinea de zi a Consiliului Local din Moşniţa, problema privind desfăşurarea partidelor de vânătoare din pădurea Bistra, pădure de agrement, de altfel foarte apropiată de zonele în care locuiesc, se recreează şi se plimbă deopotrivă oameni şi animale. Schimbul de replici merită urmărit începând cu minutul 13:06.

Înțeleg că Dan(iel)-Petru Haidău este administrator al firmei DK Imobiliare SRL – mi se pare relevantă ocupația lui căci fiind în domeniu ar trebui să știe exact ce fel de zonă le vinde clienților săi – adică, măcar să le spună înainte de a-și achiziționa vreo casă prin zonă – „băi, vezi că în preț este inclus faptul că dacă te plimbi prin pădurea zonă de agrement cu câinii sau copiii tăi – aș putea să-i împușc pentru că nu am nimic mai bun de făcut iar autoritățile mă lasă. Sau poate, cine știe, te împușc chiar pe tine.”

Diana – sursă foto Facebook Dorothea Iordănescu

E prag de Crăciun, toată lumea are senzația că lumea e mai bună, mai roz, mai frumoasă. Nu, nu e. Vine anul 2020 peste noi și încă le mai dăm voie unor oameni lipsiți de discernământ (evident) să aibă acces la arme de foc. Eu am să urmăresc cazul și am să urmăresc ce face Consiliul Local din Moșnița căci mi se pare incredibil ca un astfel de individ să scape cu un avertisment. Dacă vreți să semnați petiția prin care se interzice vânătoarea în pădurile de agrement – puteți să o faceți aici.

ARTICOLE SIMILARE

Secretul longevitatii, dezvaluit de o buzoianca ce a implinit 100 de ani!

Prima apariţie a lui Catherine Zeta-Jones după despărţire. Este distrusă!

SMILEY – cavaler de onoare la nunta lui ALEX cu BRIGHI! Galerie FOTO!

NUNTA REGALA: Ce frumoasa e printesa-mireasa!

Soții Obama au demonstrat că formează un cuplu cool la concertul lui Beyonce. VIDEO viral

Andreea Damian

SCHUMACHER nu da semne de revenire! MASURA DISPERATA care a fost luata

39 comentarii

Agripina 20 December 2019 at 14:11

Acest individ care a impuscat cainele este pericol social, oameni buni care locuiti in Zona unitiva si dati declaration impotriva lui pentru ca intr o zi o sa IA viata si a oamenilor. Sa fie Judecat pentru fapta.

Răspunde
Centea Gheorghe 20 December 2019 at 23:57

LA pușcărie cu nenorocitul,La Popa Șapcă! Nu vreau să par a fi Piedone,dar ferească D-zeu să mi se întîmple așa ceva eu îl omor pe loc și mă duc la pușcărie tot restul vieți!

Răspunde
Molin Ilie 20 December 2019 at 14:37

oameni ca el trebuie tratati la fel ,ochi ptr ochi.ca altfel ei nu pricep.

Răspunde
Manuel 20 December 2019 at 15:37

Moarte criminalului clar !!! Eu l aș fi omorat cu mâna mea și l ingropam in padure

Răspunde
vanatoru 20 December 2019 at 15:50

Miroase a tentativa de ceva ? hallo Politia ,sesizativaaaa.

Răspunde
Gh Popescu 20 January 2020 at 9:47

Sa se sesizeze , cum că individul a făcut uz de armă letală in locuri destinate publicului larg ? Cred că asta ai vrut să insinuezi ?

Răspunde
Diana Musat 20 December 2019 at 17:53

A luat o viata,sa fie pedepsit ca atare!

Răspunde
Roan 20 December 2019 at 22:20

Sunt curioasa ce pedeapsa va primi! exista si o lege a Protectiei Animalelor domnilor politisti, trebuie sa cercetati si aceasta latura, legea spune ca uciderea si maltratarea animalelor se pedepseste cu privare de libertate intre 2 si 7 ani, iar individul acesta data urmatoare poate omori un copil! Uitati-va la el ce mutra de psihopat are!

Răspunde
Eduard Antoniu 21 December 2019 at 8:03

Om de care afaceri? Necurate? Agentul imobiliar traieste din comisioane de vanzare a caselor, el trebuie sa fie permanent pe receptie, nu are timp de crime si de tentative de omor din astea.

Răspunde
Felicia Anderson 21 December 2019 at 20:44

Va rog implicare! Sa se aplice legea! Legea Protectiei Animalelor Legea spune ca uciderea si maltratarea animalelor se pedepseste cu privare de libertate intre 2 si 7 ani!Acesta sa fie monitorizat Sa vedem daca se aplica legea!! Daca este o persoana influenta!!Poate intervin si acte de coruptie! Ii doresc acestuia acelasi destin .Sa se plimbe pasnic si sa fie impuscat! El si toti ca el! Un criminal periculos in libertate!”Om”??!! ..afaceri??!! Va rugam o petitie pe numele acestui criminal!

Răspunde
Olivia 26 December 2019 at 9:25

Un psihopat. Indivizi ca el sunt un pericol social pt. ca nu au discernamant, au impresia ca banul da “liber” la orice actiune. Urmatoarea víctima, o persoana.

Răspunde
septimiu 21 December 2019 at 22:32

mare om de afaceri . 20 000 de euro anul trecut , profit declarat 0. un evazionist marunt

Răspunde
Vera 22 December 2019 at 9:19

Trebuie sa plateasca prin lege..amenda + inchisoare..vreo 5 ani asa ca sa se sature…daca nu plateste inseamna ca democratia la voi e confundata cu prostia..

Răspunde
Velea Andrea 22 December 2019 at 14:35

Acest personaj trebuie sa fie inchis urgent! Prezinta un mare pericol pentru famillile cu copiii si oamenii care circula in aceasta padure. Sa nu uitam faptul ca aceasta padure este spatiu public unde te poti plimba atat ziua cat si noaptea. Ce inseamna asta? Daca cumva din greseala intri in padure te poti trezi impuscat? Inadmisibil! Dosar penal, puscarie si o amenda pe masura lui Haidau!

Răspunde
Damian 22 December 2019 at 17:14

Ala trebuie sa faca vreo 7 ani zi la zi amenda mare de 100000 euro si niciodată permis de arma toată viata lui ca El e barosan de al Partidului stiti ce zic astia de genul asta sint multi in țara astia trebuie sa fie anihilati ptr ca sint bolnavi pshiihic din cauza banilor pe care ei-i au si se cred superiori si cu spatele asigurat EI TREBUIE SĂ FIE EXECUTATI

Răspunde
CATALIN 22 December 2019 at 21:00

Singurul pericol social suntem noi toti, care n loc sa plecam sa le dam foc la case cu ei inauntru cu tot, de fiecare data stam la fotoliu si dam un comment.

Răspunde
Chirila 21 January 2020 at 11:32

Și eu m-as urca acum in mașina sa-l caut… dar sunt prea mulți. Trebuie sa ne solidarizam legal împotriva lor. Dacă nu iese nimic atunci putem sa trecem la democrația lui Samuel Colt.

Răspunde
catalina 23 December 2019 at 14:42

Bai deci nu se poate. Daca nu nimerea cainele si o nimerea pe doamna? Cat de idiot sa fii?? E clar ca a vazut ca este si un om in preajma. Merita puscarie nenorocitul asta.

Răspunde
Forgach Ferenc 23 December 2019 at 18:19

Eu l-aş acuza de tentativă de omor. Şi aş susţine sus si tare ca am avut un noroc teribil ca nu m-a nimerit pe mine, ci căţeluşa mea.

Răspunde
Lucian Gim 25 December 2019 at 8:30

Trebuie luata atitudine in fata acestei situatii. Exista legi, deci sa se puna in aplicare.

Răspunde
pena 26 December 2019 at 14:03

este foarte bine ca s-a popularizat acest caz . asa poate se va aplica si legea. Poate indivizi ca el ar putea sa priceapa ca n-au murit niste tineri la revolutie ca sa se imbogateasca unii si altii prin orice mijloace sau sa considere tara aceasta ca pe moșia lor si sa impuște in drepta și in stanga.

Răspunde
Aurelian Muşat 27 December 2019 at 0:39

Derbedeii fără discernământ moral au acces la arme fără vreo limită, pentru că acesta este mediul politic şi social: lipsa educaţiei şi culturii, măreţia prostului, brutalitate, manifestarea agresivităţii faţă de semeni şi animale, lipsa măsurilor legale, legea fiind laxă sau chiar flască. Politicianiştii şi afaceriştii îşi fac de cap. Golanul cu puşca trebuie condamnat cu jumătate din pedeapsa pentru aceeaşi faptă comisă împotriva unui om!

Răspunde
Vrabie Georgeta 27 December 2019 at 21:52

Categoric acest criminal submediocrii,are spatele asigurat de instituțiile locale: Poliție,Primărie,Justiție,ca altfel nu si-ar fi permis să-și etaleze “talentele criminale”,la vedere fara nicio grija.Actiunile de tip mafiot se înmulțesc văzând cu ochii,în special în județele controlate de baronii PSD-isticarora le sunt slugi executant supuse,planurile țigănești.Prezentati-va la urne im masa,la alegerile locale și parlamentare și,să alungam bestiile PSD-iste de la butoanele județelor și din Parlament.Pentru binele și li astea cetățenilor!

Răspunde
Stoica 30 December 2019 at 10:23

Pericol social! Trebuie inlaturat fara intarziere!!!

Răspunde
Maria 3 January 2020 at 17:57

Ce bine ca i-ati scris numele si i-ati pus poza, aceasta mizerie de om se plangea pe Facebook ca i s-a ridicat lumea in cap si-i afecteaza imaginea… Ce l-as mai fi ”afectat” eu cu un par sau cu un glont, daca eram in locul femeii careia i-a fost ucis cainele!
Auzi, ii strica imaginea… Daca vrei imagine curata, nu impusti! Gunoi de om.

Răspunde
Liliana 5 January 2020 at 21:46

Acest mizerabil trebuie sa plateasca. Cine știe pe cine mai împușcă mâine poimâine.. Oare chiar nu mai exista justiție în tara asta? Nemernicul, a încercat sa spună ca e legal, jogodie de om. Criminal împuțit, asta e imaginea lui.!!!

Răspunde
Gabriela 7 January 2020 at 9:53

Să se aplice legislația în vigoare ! Ne-am săturat de parveniții posesori de arme cărora li se pare „nobil” să ucidă. Voi distribui acest articol pentru ca această jalnică brută să fie repudiată de societatea normală.

Răspunde
C....mariana 8 January 2020 at 20:26

Faceti plângere penală si pentru uciderea animalului dvs. Pe legea privind protecția animalelor. Mai mult nu cred ca avea autorizație de vânătoare……cu atat mai mult cu cât zona este protejată!!! Mediatizați cazul astfel încât să nu poată fi musamalizat asa usor!!! Dacă va împușca pe dvs?

Răspunde
Dima 8 January 2020 at 20:27

Jegosul evazionist, criminal din plăcere animalică… O panaramă figurantă, ucigașă….

Răspunde
Ghitza 10 January 2020 at 14:17

Si eu sut vânător, dar astfel de fapte trebuiesc aspru pedepsite. Să plătească pentru faptele sale. Poliția dacă este corectă trebuie să ia măsuri. Autorizație individuală nu se eliberează. Ce căuta singur în pădure?

Răspunde
Dar iau Cristina 12 January 2020 at 18:15

Este un criminal nenorocit, care merită să moară la fel
Eu nu stăteam la discuții cu el
Îl omora in bătaie
Luam un lemn de pe acolo,su,il băteam pana il lăsăm lat
Autoapărare
Din partea poliției la ce sa te aștepți?!
Alți imbecili handicapați,care nu cunosc legile,și oricum ,pe cele pe care le cunosc,nu le apl7ca
Cred ca,trebuie facut ceva
Nu trebuie lasat asa

Răspunde
Alin 13 January 2020 at 10:21

De faptul ca femeia se afla si ea in bataia pustii nu zice nimeni nimic???? Cainele era foarte aproape de ea cand a fost împușcat.

Răspunde
Forgach Ferenc 17 January 2020 at 1:47

Trebuia acuzat de tentativa de omor, pentru că fapta acolo se încadrează. A îndreptat o armă încărcata în direcţia unei persoane şi a tras. A nimerit căţeluşa şi a ucis-o, dar de fapt a vrut sa o împuşte pe stăpână căţeluşei. Astea sunt faptele şi să văd eu avocatul care este capabil sa demonstreze contrariul.

Răspunde
Ana 17 January 2020 at 15:37

Trimiteti cazul ministrului de interne dupa vorbele lui trebuie ridicata arma imediat di avizul deportarma ca este un pericol si pentru oameni

Răspunde
Corneloa 17 January 2020 at 17:37

Individul, un adevarat pericol public, un debul mintal dupa cum se exprima sa plateasca.
Oameni buni trebuie sa luam atigudine impotriva acestor vanatori care ucid din placere!!!

Răspunde
Cornelia 17 January 2020 at 17:40

Individul, un adevarat pericol public, un debul mintal dupa cum se exprima sa plateasca.
Oameni buni trebuie sa luam atigudine impotriva acestor vanatori care ucid din placere!!!

Răspunde
Anton 20 January 2020 at 3:23

Prea multa atentie detinatorilor de cini dar nimeni nu vorbeste ca unde nu te intorci dai de un cacat de cine poate si aceasta trebue luat In vedere!

Răspunde
dan dan 20 January 2020 at 12:24

nu are cineva un glont si pt acest nemernic? dati-mi mie o arma ca-l impusc eu

Răspunde
Gabriela Rusalina 20 January 2020 at 23:15

€ si maximum de inchisoare asa poate inceteaza maltratarea animalelor…… Putea sa impute si pe altcineva.
In Italia si cine maltrateaza un animal face 7 ani de inchisoare si amenda.

Răspunde

Scrie un comentariu