Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Primul antricot creat la imprimanta 3D

Prima friptură creată la imprimanta 3D din lume a schimbat din nou cursul industriei cărnii. O echipă de oameni de știință din Israel a creat un antricot care nu implică sacrificarea unui animal folosind tehnologia de bioprintare 3D, a anunțat marți Institutul Tehnologic din Israel (Technion).

Primul antricot cultivat în laborator, care a fost gătit la tigaie, este opera lui Aleph Farms. Compania israeliană, care aspiră să schimbe paradigma producției și consumului de carne la nivel global, a început să lucreze pentru prima dată la carnea de vită cultivată fără cruzime în 2018, dar a extins-o pentru producția de masă prin utilizarea imprimantei 3D.

Tehnologia bioprintării, dezvoltată împreună cu Technion, implică tipărirea celulelor bovine vii reale care sunt apoi cultivate într-un mediu de laborator pentru a dobândi textura și calitățile unei fripturi. Acest sistem, care este similar cu vascularizația care are loc în mod natural în țesuturi, conferă cărnii aceeași formă și structură ca și carnea adevărată de vacă. Aceasta înseamnă că este posibil să se producă cantități mari, fără a vătăma animalele.

În ciuda acestui proces sofisticat, Aleph spune că antricotul are aceeași textură, gust, calități nutriționale ca unul provenit de la un animal. De fapt, compania merge atât de departe încât spune că are toate atributele „unei fripturi delicioase și suculente pe care a-ți cumpăra-o de la măcelar”.

Didier Toubia, directorul executiv al lui Aleph, spune că primele produse ale companiei vor ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2022. În timpul pandemiei de Covid-19, alternativele pentru carne au crescut în popularitate și produsele pe bază de plante au început să răsară peste tot, chiar și în fast-food-uri.

ARTICOLE SIMILARE

Planurile de lansare ale noului album Lady Gaga, date peste cap de epidemia de coronavirus

Andreea Damian

Nasa a plasat un ceas atomic care dacă va funcționa corect va revoluționa călătoriile în spațiu

realitatea

La 65 de ani, actorul Florin Zamfirescu, inca un copil: “Vreau o fetita”

Prințul Harry și Meghan Markle, dezvăluiri dureroase într-un interviu pentru Oprah. A fost lansat teaser-ul și este unul intens

Andreea Damian

Diana Dumitrescu si-a pus toti fanii in cap cu poza ASTA! Ce a facut in gara la Fetesti

10 metode prin care poti manca mai sanatos

Scrie un comentariu