Tabu
LIFESTYLE Slider

Prințul se mută în casă nouă, iar britanicii suportă nota de plată uriaşă

Presa britanică a scris că ducii de Sussex se mută de la Palatul Kensington din cauza neînțelegerilor dintre cele două cumnate, Meghan Markle și Kate Middleton. Motivul pare să fie însă altul. Fosta actriță și prințul Harry vor deveni părinți în primăvara anului viitor, iar casa lor care are doar două dormitoare va deveni neîncăpătoare.

Cuplul a ales să se mute la Frogmore Cottage, pe domeniul Castelului Windsor, departe de agitația din Londra. Domeniul Windsor e și locul unde cei doi duci și-au unit destinele pe 19 mai 2018. Locul este în plin proces de renovare și pare locul ideal să crești în liniște copii. Lucrările de renovare inclus construcția unei camere de panică și câteva anexe pentru ofițerii care asigură securitatea. Pe listă se mai află amenajarea unei camere pentru copil dar și o cameră pentru bonă.

Spre deosebire de Palatul Kensington, Frogmore Cottage, construit în secolul al 19-lea, nu are sistem de securitate. Conform datelor dezvăluite recent, asigurarea noilor măsuri de securitate s-ar putea ridica la 6,4 milioane de dolari. Costurile le vor suporta, binențeles, aceeași plătitori de taxe din Marea Britanie care au plătit în luna mai 40 de milioane de dolari pentru siguranța mirilor și a invitaților la nuntă.

Fostul ofițer de protecție al familiei regale britanice a declarat pentru Daily Mirror: „Costurile de construcție și de amenajări de securitate ar putea să se ridice la 5 milioane de lire sterline (6,4 milioane de dolari) în primul an.  Nu există protecție la Frogmore, nu locuiește nimeni acolo. Acum sunt implicate costuri pentru doi sau trei ofițeri de protecție pentru a se asigura că proprietatea este protejată cum trebuie de poliția din Thames Valley. Vor trebui să se producă schimbări majore în ceea ce privește asigurarea securității în jurul proprietății, care este expusă din toate părțile… E o sarcină uriașă. Costurile pentru menținerea echipamentului de securitate, dar și pentru câțiva ofițeri cantonați în zonă, ar putea costa mai multe milioane în fiecare an”.

Costurile cu renovarea și securitatea vor fi acoperite de Sovereign Grant (sistemul financiar care subvenționează monarhia britanică), a confirmat un purtător de cuvând de la Palatul Kensington. Deci nota de plată o va achita contribuabilul de rând din Marea Britanie!

De ce atâția bani pentru o locuință care nici măcar nu se află în Londra? Frogmore Cottage este situat la doar 200 de metri de pasarela publicului, iar perimetrul este înconjurat de un perete de doar 1,8 metri.

Ducele și Ducesa de Sussex mai dețin și casa istorică Adelaide din interiorul Castelului Windsor. Aceasta a fost un cadou de nuntă din partea Reginei Elisabeta a II-a.

ARTICOLE SIMILARE

Manuscrisele celebre de la Marea Moartă care se aflau la Muzeul Bibliei sunt false

Dora Constantinovici

Exercitiile fizice vindecă nevrozele

realitatea

A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

Andreea Damian

Superbebe iti pregateste inca o surpriza in luna noiembrie: Ghidul de Sanatate

realitatea

Ce nu trebuie sa lipseasca de la petrecerea ta daca vrei ca invitatii sa se simta minunat

realitatea

O companie chineză ar fi scăpat pe internet datele reale ale epidemiei cu coronavirus din China

Andreea Damian

Scrie un comentariu