Tabu
Image default
LIFESTYLE

Proaspetele mămici nu își suportă prietenele pe care și le fac după naștere

După cum bine știm, venirea pe lume a unui copil aduce nenumărate schimbări în viața de familie. La fel se întâmplă și cu viața socială a femeilor care nasc. Proaspetele mămici se împrietenesc cu alte proaspete mămici și împreună învață să își crească copiii. Ceea ce se știe mai puțin e faptul că cele mai multe dintre femei nu prea își suportă prietenele pe care și le fac după naștere. Asta din cauză că între ele se nasc sentimente de rivalitate, gelozie sau inferioritate.

Conform unui studiu efectuat de curând în Marea Britanie, o nouă mămică își face, în medie, cam 11 prietene în perioada ce urmează nașterii. Locul cel mai frecvent în care noile mămici se împrietenesc este, evident, parcul. Dar până ce copiii ajung la școală, ele nu mai păstrează legătura decât cu cel mult jumătate dintre acestea. Motivele cele mai des invocate pentru acest fenomen țin de faptul că unele femei sunt prea competitive sau că dădeau în continuu senzația că știau tot.

60% dintre mamele chestionate au recunoscut că nu au nimic în comun cu celelalte mămici cu care se împrietenesc, iar 40% au mărturisit că nu s-ar împrieteni cu unele doamne în nicio altă circumstanță. Una dintre mamele care au participat la studiu a spus: "Se îmtâmplă adesea să ne confruntăm cu faptul că unele dintre femeile cu care ne împrietenim nu au același background, aceeași etică sau aceleași valori. Singurul lucru pe care îl avem în comun sunt copiii, dar să vorbești doar despre copii poate deveni extrem de plictisitor, așa că e indicat să te împrietenești cu mame cu care poți discuta și alte lucruri".

Studiul, efectuat pe 30.000 de femei, a scos la iveală că 33% dintre acestea sunt extrem de iritate de faptul că prietenele lor se dau deștepte în ceea ce privește creșterea copiilor, iar un procent egal sunt nemulțumite că nu găsesc noi mame care să aibă aceleași hobby-uri sau interese.

O treime dintre mamele care au participat la studiu au spus că nu sunt și nici nu vor fi bune prietene cu femeile pe care le-au cunoscut după naștere și că li se întâmplă foarte des să le bârfească pe noile prietene.

ARTICOLE SIMILARE

Judecătorul-bucătar, afară din Magistratură?

Cum arata in realitate Anda Adam si cat se chinuie sa se transforme

realitatea

Roxana Ionescu are o noua relatie, dupa divort! Cine e iubitul ei

OMS: Europa a devenit epicentrul pandemiei cu coronavirus

Andreea Damian

Un ocean de gunoaie menajere lângă insula Bali din Indonezia

Dora Constantinovici

Si-a facut Alexandra Stan operatie de marire a sanilor?

Scrie un comentariu